به گزارش چیلان به نقل از یک منبع موثق، با وجود افزایش سختگیری های گمرک، صادرات بدون مدارک لازم از سوی برخی تولیدکنندگان و تجار در حال انجام است.
گزارش های میدانی منابع آگاه نشان می دهد مرزهای سومار و شلمچه بیشترین میزان عبور کامیون ها بدون ثبت در سامانه های رسمی و مدارکی مانند کوتاژ صادراتی را دارا هستند. اتفاقی نا میمون که باعث شده فولاد ایرانی در بازار عراق کمترین قیمت را داشته باشد.
اطلاعات رسیده از برخی منابع نشان می دهد که برخی تولیدات ایرانی با قیمتی کمتر از تولیدات عراقی در بازار این کشور عرضه می شوند و مشتریان واحدهای نورد کشور از این موضوع بسیار گله مند می باشند. دلیل این امر جمع آوری محصولات از سطح بازار به صورت ریالی و فروش آنها به مشتریان عراقی با نرخ تسعیر بازار آزاد می باشد که عملا سود سرشاری را به جای فولادساز ایرانی نصیب مشتری عراقی خواهد نمود.
از سوی دیگر متاسفانه برخی نوردکاران کشور نیز بعضا به دلیل بی اطلاعی از تعهدات ارزی خود و نمایندگانشان و بعضی دیگر نیز به دلیل عدم اراده به بازگرداندن ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصادی در نتیجه داشتن بدهی های کلان مالیاتی یا اجاره ای بودن کارخانه، محصولات خود را با در نظر گرفتن نرخ دلار در بازار آزاد و به ارز ملی صادر می نمایند که این مسئله باعث اختلاف نرخ بعضا تا ۶۰ دلار میان قیمت این تولیدکنندگان با سایر رقبا شده است.
خیانتی آشکار در حق صنعت فولاد کشور و تولیدکنندگانی که نظر به رقابت سالم در بازار بین المللی دارند. حال آنکه، برخی مشتریان از واریز پول به حساب این کارخانه ها و عدم توانایی آنها در صادرات محصول شکایت داشته و اعتماد خود به سایر تامین کنندگان ایرانی را از دست داده اند. عدم نظارت بر رفتار این دست فروشندگان از سوی نهادهای مسئول موجب شده تا آنها به رویه های خلاف عرف خود تنها برای فروش بیشتر ادامه دهند و متاسفانه به مرجع استناد مشتریان در خرید از سایر واحدها تبدیل شده اند.
جمیع این فاکتورها همنوا با تحریم های ظالمانه ایالات متحده آمریکا موجب شده تا صنعت فولاد ایران با چالش های بزرگتری از ابتدای امسال روبرو شود. در شرایط فعلی، تنها راه برون رفت فولاد ایران از بحران عدم بالانس عرضه و تقاضا، صادرات موثر می باشد. منظور از صادرات موثر، فروش خارجی به قیمت و حجم معقول می باشد. مسئله ای که تنها با تجمیع میان صادرکنندگان و حمایت های نهادهای تصمیم گیرنده کشور امکان پذیر می باشد.
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- فوری: فولاد خوزستان در فهرست تحریمهای جدید امریکا قرار میگیرد / مانعتراشی آمریکا برای رشد صادرات فولاد ایران
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
- لزوم توجه به اقتصاد دریا با محوریت صنعت فولاد
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران