به گزارش چیلان ، سیدرسول خلیفهسلطانی دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در برنامه روی خط خبر شبکه ۶ با بیان اینکه ۴۰ کشور تولید کننده فولاد داریم، گفت: کشورهای زیادی را پشت سرگذاشته ایم تا به رتبه دهم در جهان رسیدیم. در سال ۸۷ رتبه ۲۳ را داشتیم و با پشت سرقراردادن کشورهای دیگر اکنون به رتبه ۱۰ جهان رسیده ایم.
وی افزود: چین با تولید ۹۰۰ میلیون تن (نصف فولاد جهان)، ژاپن و هند با تولید ۱۰۰ ملیلون تن، امریکا با ۸۵ میلیون تن، روسیه و کره جنوبی ۷۰ میلیون تن، آلمان با ۴۰ میلیون تن و ترکیه و برزیل با ۳۷ و ۳۴ میلیون تن قبل از کشور ما قرار گرفته اند.
خلیفه سلطانی ادامه داد: ترکیه با توجه به اینکه بزرگترین واردکننده قراضه است و از آمستردام قراضه وارد می کند و شرایط رقابتی خوبی از تولید قراضه ایجاد کرده است اما با این وجود بیشتر از این نمی تواند قراضه تولید کند.
وی با بیان اینکه ایران فرایند ۸ گانه تولید را در فولاد دارد خاطرنشان کرد: از اکتشاف سنگ آهن، استخراج، تبدیل به کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی از جمله مراحل این فرایند هستند و با توجه به اینکه ایران بزرگترین تولید کننده آهن اسفنجی است، رقابت ترکیه با ایران از این جا به بعد است چون نصف محصولات فولادی ما از جنس ورق است و پایه صنعت ما صنعتی است.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران افزود: ما عملا ترکیه را نیز پشت سر گذاشته ایم و در افق ۱۴۰۴ به ۵۵ میلیون تن فولاد خواهیم رسید.
اگر فولاد را با صنعت پتروشیمی مقایسه کنیم ورودی پتروشیمی از نفت و گاز است و ورودی یک محصول میان ساخت است درحالی که در فولاد ورودی، استحصال موادمعدنی بوده و همه مراحل فرایند تولیدی است.
خلیفهسلطانی گفت: با توجه به واردات ۲۵ درصدی شارژ صنعتی اما ۷۵ درصد تولید فولاد در داخل کشور انجام می شود.
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: اوج صادرات ما در سال های آینده بعد از بالانس شدن کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی خواهد بود چون کشش تقاضا برای آهن اسفنجی ما بسیار بالاست بنابراین مزیت های صادراتی نیاز به توجه بیشتری دارد.
وی گفت: با توجه به اینکه متوسط بهره وری ظرفیت کارخانجات در دنیا ۷۳ درصد است، در کشور ما نیز این ظرفیت محقق شده است و در اهداف موفق شده ایم.
خلیفه سلطانی در خاتمه گفت: در زیرساخت ها بخصوص در صنعت ریلی و حمل و نقل باید در تولید به ۵۵ میلیون تن برسیم. نکته مهم دیگر این است که در دنیا متوسط فولاد کیفی به کمیت فولاد بالای ۷ درصد است که کشور ما باید از ۳ درصد به ۷ درصد جهان برسد.
مشاهده فایل تصویری در ذیل یا از اینجا:
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- بازتاب رسانهای حضور شرکتهای ایرانی در متال اکسپو استانبول / کدام فولادسازان شرکت کردند؟
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- اولویتهای دولت چهاردهم برای صنعت فولاد/ از توسعه صادرات تا کاهش مداخلات دولت در بازار فولاد
- رشد صادرات و کاهش واردات فولاد ترکیه / ترکها چه میزان از ظرفیت را تولید میکنند؟
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران