سید رضا شهرستانی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران درخصوص جلسه امروز انجمن و بانک صادرات ایران به چیلان گفت: با توجه به تورم شدیدی که در کل جامعه شاهد آن بودیم بسیاری از واحدهای تولیدی به جهت تامین نقدینگی و سرمایه در گردش با چالش مواجه شدند به طوری که شاید به جرات بتوان گفت میزان نقدینگی مورد نیاز فولادی ها سه برابر شده و در این شرایط حداکثر می توان ۳۰ درصد از این میزان را از آورده سهامداران و سرمایه گذاران تامین نمود و برای مابقی آن بایستی از سیستم اعتبارات بانکی استفاده کرد.
وی افزود: از این رو بانک صادرات در خصوص تامین نقدینگی و سرمایه در گردش تولیدکنندگان پیش قدم شده و با اعتماد به انجمن فولاد و از طریق اعتبار سنجی اعضا در این زمینه اقدام خواهد کرد.
شهرستانی خاطرنشان کرد: در این جلسه در خصوص مفاد تفاهمنامه ای بین انجمن و بانک صادرات ایران تبادل نظر شد تا واحدهای تولیدی عضو انجمن قادر به استفاده از ال سی و اعتبار اسنادی یک ساله داخلی برای تامین نقدینگی و سرمایه در گردش خود باشند و چنانچه این ال سی از فولادسازان به صنایع بالادست که شرکت های بزرگتری هستند، انتقال پیدا کند چون اعتبار قوی تر می شود، در نتیجه هزینه ال سی از ۲۰.۵ درصد به ۴ درصد تقلیل خواهد یافت.
وی ادامه داد: با این اقدام بانک صادرات، فولادسازان می توانند مشکلات نقدینگی خود را تا حد زیادی مرتفع کنند. از سوی دیگر بوروکراسی و زمان بر بودن فرآیندها به واسطه افزایش ۱۰ برابری میزان اعتبارات کم شده و برای هر مشتری می توان تا سقف ۷۰ میلیارد تومان اعتبار ایجاد کرد. این فرایند نیازمند هیچگونه وثیقه یا ضمانتی نمی باشد و تنها امضا و تعهد شرکت برایشان معتبر می باشد که این اعتماد به تولیدکننده گام بسیار خوبی در جهت رونق تولید است و نتیجه برد-بردی را برای تولیدکننده، مصرف کننده و بانک رقم می زند و هر چه انتقال ال سی از تولیدکنندگان به صنایع بالادست بیشتر باشد، سود بیشتری نصیب بانک خواهد شد.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد از اعضای این انجمن درخواست کرد تا اطلاعات خود را در این خصوص و با بهره گیری از ابزارهای اطلاع رسانی های انجمن افزایش دهند و چنانچه نیاز است این موضوع در قالب دوره های آموزشی آکادمی فولاد از سوی بانک صادرات برای اعضا تشریح و آموزش داده شود، به انجمن اعلام کنند.
شهرستانی تصریح کرد: نکته مهم در خصوص این جلسه این است که تاکنون ال سی ها تنها به شرکت های دولتی و خصولتی اختصاص می یافت اما خوشبختانه با این اقدام بانک صادرات، این موضوع به تولیدکنندگان بخش خصوصی نیز تعمیم داده شده و برای آنان نیز در نظر گرفته می شود که نقطه عطفی برای تعامل بانک ها و فولادسازان است.
وی این نکته را نیز گفت که بانک صادرات علاوه بر سرمایه در گردش و تامین نقدینگی واحدها برای توسعه ها نیز چاره ای اندیشیده تا پیمانکاران نیز از این ال سی استفاده نمایند. این اقدام با دو هدف عملیاتی خواهد شد اول آنکه پیمانکاران سریع تر به پول خود برسند و دوم آنکه فولادی ها برای طرح های توسعه به جای استفاده از منابع داخلی و نقدینگی، از ال سی استفاده نمایند. لذا این تفاهم نامه بین انجمن و بانک صادرات بسیار مشکل گشا خواهد بود و لازم است فولادی ها آن را جدی بگیرند و از مزایای این طرح استفاده کنند.
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- ایجاد نهاد رگولاتور برق برای حل مشکل صنایع
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) منتشر شد/ کتاب سال فولاد شامل چه مطالبی است؟ + جلد و ویدئو
- بخشنامه کاهش عوارض صادرات محصولات زنجیره فولاد اجرایی نشد / وزارت صمت به محاق رفته
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- گزارش چیلان از نشست خبری هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: مروری کوتاه بر مجمع عمومی عادی سالیانه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران