به گزارش چیلان ، سید رضا شهرستانی عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اعلام این مطلب گفت: حضور پر رنگ شرکت ها در این جلسه نشان داد که معضل کمبود مواد اولیه برای واحدهای ذوبی جدی است. به ویژه در خصوص واحدهای القایی که حدود ۴.۵ میلیون تن از شمش کشور را تولید می کنند و به سمت استفاده از آهن اسفنجی و تولید شمش کیفی روی آورده اند، این مسئله اهمیت بیشتری یافته است. لذا با توافقی که در رسته آهن اسفنجی صورت گرفت و تولیدکنندگان این محصول قول تامین آهن اسفنجی در حجمی بین ۱۰۰ تا ۲۵۰ هزار تن برای تخصیص بین واحدهای القایی تا آخر سال را دادند، این جلسه تشکیل شد و با تبادل نظر حاضرین قرار شد با کار کارشناسی توسط یک کارگروه منتخب، انجمن بتواند این حجم آهن اسفنجی را بین واحدها به صورت سهمیه ای توزیع کند.
شهرستانی اضافه کرد: بر اساس درخواست تولیدکنندگان آهن اسفنجی و برای ایجاد شفافیت و عدالت در سهمیه بندی آهن اسفنجی، مقرر شد این کار فقط بین شرکت های ذوبی عضو انجمن انجام شود. در همین راستا از واحدهای ذوب القایی خواسته ایم پروانه بهره برداری و مقدار واقعی مصرف آهن اسفنجی خود را به انجمن بفرستند تا کارگروه منتخب بتواند بر اساس واقعیات و عدالت تصمیم گیری کند.
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد اضافه کرد: این یک برنامه کوتاه مدت هست. در میان مدت هم قرار شده در جلسه مشترک با رسته آهن اسفنجی مصرف این محصول برای کل سال ۹۹ بر اساس مناطق جغرافیایی مشخص شود و بر اساس آن برای تخصیص بین واحدها برنامه ریزی شود.
شهرستانی در خصوص برنامه بلندمدت تامین آهن اسفنجی واحدهای ذوب فولاد هم به چیلان گفت: در این خصوص برای تاسیس یک شرکت تعاونی یا یک کنسرسیوم تبادل نظر شدکه بتواند پهنه های اکتشافی معدنی را در اختیار بگیرد و از فرآوری سنگ آهن، آهن اسفنجی مورد نیاز را تامین کند. در این چارچوب یک کمیته منتخب متشکل از ۱۳ نفر تشکیل شد تا تمام این راهکارهای کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت در آن بررسی شود. علاوه بر این مسائل مربوط به قراضه از جمله الزامات و شرایط واردات قراضه هم در این کمیته مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- شروع پرقدرت فولاد غدیر نی ریز در سال ۱۴۰۳
- کاهش عطش تقاضا برای آهن اسفنجی/ نتیجه معاملات آهن اسفنجی در بورس کالا
- کارخانه جدید احیاء استیل فولاد بافت راهاندازی میشود
- روسیه اصلیترین تامینکننده آهن اسفنجی اتحادیه اروپا / حجم واردات در سال ۲۰۲۳ چقدر بود؟
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران