این جشنواره که سال گذشته نخستین دوره آن برگزار شده بود، ازسوی شرکتکنندگان مورد توجه و استقبال فراوانی قرار گرفت و همانطور که پیشبینی میشد دومین دوره نیز تاکنون از استقبال خوبی ازسوی جامعه فولادی برخوردار شده است.
آغازگر یک موج فراگیر بومیسازی
بهرام سبحانی، رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اعلام این خبر گفت: نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران که در دی سال گذشته برگزار شد، آغازگر یک موج فراگیر بومیسازی و حمایت از تامین داخلی بود که خوشبختانه با استقبال بینظیر جامعه فولاد کشور روبهرو شد. وی افزود: در همین راستا و به درخواست تولیدکنندگان و تامینکنندگان زنجیره فولاد، دومین دوره این رویداد ملی به همت انجمن و با مشارکت تمامی شرکتهای بزرگ فولادی و معدنی و تامینکنندگان مطرح داخلی و همچنین با حمایت ایمیدرو، وزارت صنعت، معدن و تجارت، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و اتاقهای بازرگانی ایران و تهران از ۲۳ تا ۲۶ دی امسال در برج میلاد تهران برگزار میشود.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران این جشنواره و نمایشگاه را بزرگترین گردهمایی تولیدکنندگان، تامینکنندگان، بازرگانان و متخصصان زنجیره آهن و فولاد ایران عنوان و اظهار کرد: در نخستین دوره این جشنواره بیش از ۱۴۰۰ نفر از مدیران و مسئولان فولاد کشور در آیین راهاندازی گردهم آمدند و در ۴ روز، بیش از ۱۰ هزار نفر از نمایشگاه ملی فولاد ایران با محوریت ارائه فرصتهای ساخت داخل در زنجیره فولاد بازدید کردند. سبحانی افزود: در دوره نخست جشنواره، بیش از ۲۲۰ تفاهمنامه بین فولادسازان و تامینکنندگان داخلی به ارزش تقریبی ۹۰۰ میلیارد تومان منعقد شد که براساس پایش انجام شده، تاکنون حدود نیمی از آن به مرحله عقد قرارداد و تولید و تحویل رسیده است.
ارائه دستاوردهای بومیسازی
معاون برنامه شرکت مهندس بینالمللی فولادتکنیک و مشاور طرح جامع فولاد کشور نیز گفت: توسعه ساخت داخل در کل زنجیره صنعت فولاد از بخش معدن گرفته تا تولید محصولات فولادی فراهم شده و جشنواره ملی فولاد ایران فرصت مناسبی است که شرکتهای ذیربط دستاوردهای خود را در زمینه بومیسازی ارائه کنند.
مهران محجوبنژاد افزود: اکنون در بخش معدن و صنایع معدنی شرکتهای توانمندی حضور دارند که توان قابلتوجهی برای ساخت داخل قطعات مورد نیاز کارخانههای تولید کنسانتره و گندله دارند.
وی ادامه داد: این مهم در واحدهای احیای مستقیم با نسبت قابل توجه داخلیسازی و در واحدهای فولادسازی نیز انجامشده است. درحالحاضر شرکتهای مهندسی و پیمانکاری در کنار مجتمعهای بزرگ معدنی و فولادی بهطورمستمر بهدنبال تحقق برنامههای بومیسازی خود هستند.
محجوبنژاد خاطرنشان کرد: در صنعت فولاد در بخشهای مهندسی، ساخت قطعات مصرفی و تجهیزات فناوریک، اتوماسیون و… شرکتهای مهندسی و پیمانکاران وارد عرصه بومیسازی شدهاند.
وی بیانکرد: بومیسازی در صنعت فولاد در برخی موارد از سوی شرکتهای داخلی به ثبت اختراع منجرشده که نمونههای آن در صنایع معدنی، فولادی و تاسیسات جانبی وجود دارد. مشاور طرح جامع فولاد کشور گفت: در زمینه بومیسازی، صاحبان صنایع فولادی با برگزاری نشستهای مشترک با تامینکنندگان و سازندگان، به اعلام نیازهای خود پرداخته و شرکتهای تامینکننده نیز توانمندیهای خود را اعلام میکنند و در نهایت بسترسازی برای توسعه تولیدات داخلی فراهم میشود. انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور با ایجاد کارگروههای تخصصی بومیسازی گام موثری در این زمینه برداشته است.
وی با قدردانی از اقدامهای وزارت صنعت، معدن و تجارت در حمایت از بومیسازی صنایع، گفت: وزارت صنعت، معدن و تجارت بهمنظور استفاده از حداکثر توان ساخت داخل و حمایت از تولیدکنندگان داخلی با انجمنهای تخصصی و تامینکنندگان مشورت میکند.
محجوبنژاد با بیان اینکه یکی از مسائل رونق ساخت داخل کاهش ریسک بومیسازی و تامین منابع مالی سازندگان است و افزود: اگر متولیان امر و نهادهای حاکمیتی ریسکهای ساخت داخل را کاهش دهند، نتایج اثربخشی عاید کشور خواهد شد. در این راستا، انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و ایمیدرو اقدام به تاسیس صندوق پژوهش و فناوری فولاد کرده است. وی یکی از فرصتهای آینده بومیسازی را صنایع پاییندستی و نوردی برشمرد و گفت: هنوز در فناوری تولید محصولات نهایی و با ارزشافزوده بالا نیاز به توسعه ساخت داخل داریم. مشاور طرح جامع فولاد کشور در ادامه درباره برگزاری دومین جشنواره ملی فولاد ایران، گفت: این جشنواره فرصت مناسبی فراهم میکند که تامینکنندگان و صاحبان صنعت در کنار هم نیازمندیها و توانمندیهای صنعت فولاد را به اشتراک بگذارند. وی افزود: انجمن تولیدکنندگان فولاد کشور کارگروههای تخصصی بومیسازی را هدایت میکند و امکان بهرهگیری از مزیتهای صندوق پژوهش و فناوری فولاد ایران بهطور هدفمند فراهم میشود که این همافزایی با حمایت فولادسازان و صاحبان صنعت فولاد به نتیجه مطلوب میرسد؛ جشنواره ملی فولاد ایران فرصتی است که این دستاوردها ارائه شود. مشاور طرح جامع فولاد کشور تاکید کرد: یکی از عوامل موفقیت جشنواره استمرار آن و بررسی دستاوردهای بومیسازی در دورههای زمانی گوناگون است.
- ایمیدرو
- بهرام سبحانی
- بومی سازی صنایع معدنی
- بومی سازی صنعت فولاد
- بومیسازی و توسعه فناوری
- تولیدکنندگان و تامینکنندگان زنجیره فولاد
- جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران
- دومین جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران
- رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
- مشاور طرح جامع فولاد کشور
- معاون برنامه شرکت مهندس بینالمللی فولادتکنیک
- معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
- مهران محجوبنژاد
- هیچ کارخانه ای به دلیل عدم تأمین قطعه و تجهیز متوقف نشد/ بومیسازی در مسیر توسعه تکنولوژی صنعت فولاد
- مشارکت ایمیدرو و تاصیکو در زمینه توسعه معادن زغالسنگ
- برگزاری نشست مشترک سرمایه گذاران منطقه ویژه خلیج فارس با ایمیدرو
- افتتاح کارخانه تولید هیدراتهای ویژه آلومینای جاجرم
- تکمیل ۱۰ طرح بزرگ معدن و صنایع معدنی در راستای تحقق شعار سال
- هدایت ظرفیت های MMTE به سوی تامین نیازهای جاری صنعت فولاد
- افتتاح نخستین کارخانه تصفیه پساب صنعتی طرح های فولادی استانی
- در آئین افتتاحیه جشنواره و نمایشگاه ملی فولاد ایران؛ تفاهمنامه سه جانبه «کارلینک» امضا شد
- امضای سندهای همکاری ۳جانبه میان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان ریاست جمهوری، ایمیدرو و فولاد مبارکه
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران