به گزارش چیلان ، امینفر به اهمیت صنعت فولاد در توسعه کشور اشاره کرد و گفت: صنعت فولاد، جایگاه خود در اقتصاد کشور را به دلیل بهرهمندی از انرژی، نیروی انسانی و تکنولوژی به دست آورده است. با ورود بخش خصوصی و نیمهدولتی به صنعت فولاد شاهد برنامههای توسعهای ارزشمندی در این صنعت بودهایم. با توجه به پتانسیلهایی که در این صنعت به چشم میخورند، اگر سیاستها در کشور ما به این سمت حرکت کنند که مواد اولیه و انرژی مورد نیاز آن را تأمین کنند، با احداث کارخانههای جدید و ایجاد اشتغال میتوان ارزشافزودهی بیشتری هم ایجاد کرد.
پرچمدار حرکت به سمت صادرات محصول نهایی بخش خصوصی است
وی پایداری در صنعت فولاد را در گرو صادرات محصولات نهایی دانست و تصریح کرد: در سالهای اخیر موجی از انتقادات شکل گرفتهاند که بر جلوگیری از خام فروشی و فروش محصولات میانی تأکید دارند. بنابراین، اگر محور صادرات در کشور ما بهبه جای مواد اولیه، محصولات نهایی باشد، سود آن به صنعت کشور می رسد.
وی فواید صادرات محصولات نهایی را برای صنعت فولاد چنین بیان کرد: از پیامدهای متعدد صادرات محصولات نهایی می توان به ارزآوری بیشتر برای کشور، ایجاد اشتغال و پایداری در صنعت اشاره کرد.
وی پرچمدار حرکت به سمت صادرات محصول نهایی را بخش خصوصی دانست و تأکید کرد: با ورود بخش خصوصی به این حوزه صادرات محصولات نهایی در چند ساله اخیر رشد خوبی داشته است. امیدواریم زمینه برای رشد این اقدامات در آینده فراهم شود، و این نیازمند این است که اقدامات دولت هم با این حرکات همگام شوند.
صنعت فولاد در بومیسازی رکورد زده است
وی ظرفیتهای بومیسازی در صنعت فولاد را چنین بیان کرد: یکی از صنایعی که بخش خصوصی بیشترین ورود را به بومیسازی آن داشته است، صنعت فولاد است. در ۱۵ ساله اخیر ورود مدیران بخش خصوصی به بومیسازی تجهیزات صنعت فولاد بلامانع و با استقبال مدیران بوده است.
وی تجربه خود در زمینه بومیسازی را اینگونه شرح داد: زمانی که در شرکت ملی فولاد فعالیت میکردم، یکی از طرحهایی که در راستای بومیسازی اجرا کردیم این بود که شرکتهای داخلی را ملزم میکردیم در مناقصهها حضور پیدا کنند. از این طریق شرکتهای داخلی میتوانستند با همتایان خارجیشان که در این عرصه فعالیت میکردند، آشنا شوند. نتیجه این مناقصات شرکتهای فولادی متعددی است که یکی پس از دیگری به بهرهبرداری رسیدهاند.
وی به رکوردزنی صنعت فولاد در بومیسازی اشاره کرد و گفت: در حوزههای مختلف صنعت فولاد رکوردهای درخشانی در زمینه بومیسازی به ثبت رسیدهاند. در حال حاضر در فولادسازی و ریختهگری به ۷۰ درصد بومیسازی رسیدهایم، این رکورد در احیای مستقیم بالای ۸۰ درصد است و در صنعت نورد به حدود ۷۰ تا ۸۰ درصد میرسد. با توجه به اولویتبندیهایی که صورت گرفتهاند به نظر میرسد در سالهای آینده وضعیت بومیسازی از این هم بهتر شود.
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- «نوچاد» گامی مهم در بومی سازی و صرفه جویی ارزی
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
- لزوم توجه به اقتصاد دریا با محوریت صنعت فولاد
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران