رضا شهرستانی، عضو دیگر هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران نیز در مورد نتایج این دو نشست به خبرنگار چیلان گفت: در این جلسات، تولیدکنندگان آهن اسفنجی و ذوب القایی مشکلات خود در خصوص تخصیص سهمیه های آهن اسفنجی و همچنین عرضه در بورس کالا را مطرح کردند و برای حل این مشکلات تبادل نظر شد که البته مسئله اصلی تولیدکنندگان آهن اسفنجی برای رعایت برنامه تخصیص به واحدهای القایی، دریافت گندله با قیمت مصوب است و مقرر شد انجمن این درخواست را از وزارت صمت داشته باشد که به طور جدی این موضوع را عملیاتی کند.
شهرستانی ابراز امیدواری کرد که تولیدکنندگان شمش قوس الکتریکی، آن میزان از تولیدات خود را که نمیتوانند صادر کنند، در بورس کالا عرضه نمایند. وی در ادامه تصریح کرد: با عرضه شمش فولادی تولیدی توسط واحدهای ذوب القایی و همچنین عرضه تتمه تولیدات کورههای قوس الکتریکی که به خارج از کشور صادر نشده، در بورس کالا، بازار فولاد وضعیت مناسبتری پیدا می کند و فاصله قیمتها در بورس کالا و کفِ بازار، کاهش می یابد که البته لازمه این کار اصلاح قیمت پایه در بورس کالا است.
واحدهای ذوب القایی باید برای تامین پایدار آهن اسفنجی خود سرمایهگذاری کنند
اسدالله فرشاد، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در مورد تخصیص سهیمه آهن اسفنجی به واحدهای ذوب القایی گفت: تولیدکنندگان شمش فولادی با روش کورههای القایی، از مساعی انجمن فولاد برای تخصیص سهمیه آهن اسفنجی به آنها قدردانی کردند، اما تخصیص سهمیه به این واحدها نمیتواند تا ابد ادامه داشته باشد، چرا که تولیدکنندگان آهن اسفنجی، در طرح جامعشان فولادسازی وجود دارد و این شرکتها خود بنا به طرح توسعهشان، به سمت فولادسازی حرکت میکنند.
فرشاد افزود: تا سه، چهار سال آینده، مشکلی بابت تامین آهن اسفنجی واحدهای ذوب القایی وجود ندارد. اما با بهرهبرداری از واحدهای فولادسازی شرکتهای تولیدکننده آهن اسفنجی، مشکل تامین آهن اسفنجی برای واحدهای القایی وجود خواهد داشت. لذا انجمن فولاد به واحدهای ذوب القایی پیشنهاد کرده که در پنج ناحیه کشور در حوزه تولید آهن اسفنجی سرمایهگذاری کنند تا بهصورت پایدار بتوانند مواد اولیه خود را تأمین کنند. حتی بحث تشکیل کنسرسیومی برای در اختیار گرفتن پهنه های معدنی و حرکت به سمت تامین آهن اسفنجی از طرف شرکت های ذوب القایی در جریان است که دولت و به طور خاص ایمیدرو باید به این حرکت ملی کمک کند.
شهرستانی و فرشاد، دو عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در پایان گفتگوی خود با چیلان تاکید کردند: واحدهای ذوب القایی باید از این به بعد، معادل ۴۰ درصد سهمیه آهن اسفنجی دریافتی خود، در بورس کالا شمش فولادی عرضه کنند و در خصوص این موضوع در بین شرکتها، اتفاق نظر وجود داشت. امیدواریم که با آغاز عرضه این واحدها، وزارت صمت هم نسبت به بازنگری در الزامات عرضه شمش اقدام کند.
گفتنی است جلسه هماندیشی شرکتهای تولیدکننده آهن اسفنجی دیروز (اول تیرماه)، و جلسه شرکتهای ذوب القایی امروز (دوم تیرماه) در انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برگزار شد.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- ایجاد نهاد رگولاتور برق برای حل مشکل صنایع
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) منتشر شد/ کتاب سال فولاد شامل چه مطالبی است؟ + جلد و ویدئو
- مهم/ نامه هشدارآمیز معاون وزیر صمت در خصوص مشکلات برق صنایع در ۱۴۰۳ / پیشنهاد وزارت صمت برای تعدیل تبعات منفی ناترازی انرژی چیست؟
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- بخشنامه کاهش عوارض صادرات محصولات زنجیره فولاد اجرایی نشد / وزارت صمت به محاق رفته
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران