رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در گفتوگو با چیلان اظهار داشت: از آنجایی که قیمت کنسانتره سنگ آهن برای فولادسازان داخلی تابعی از قیمت شمش فولادی است، با واقعی شدن قیمت شمش، قیمت کنسانتره سنگ آهن نیز به همان نسبت افزایش یافته است.
ضرایب فعلی زنجیره فولاد، حاصل کار کارشناسی است
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اشاره به سابقه تعیین نسبتهای قیمتی زنجیره فولاد، ضرایب فعلی حاکم بر قیمت کنسانتره و گندله سنگ آهن و آهن اسفنجی را حاصل مطالعه مفصل کارشناسی و حسابرسی یک ساله از شرکتهای فولادی و معدنی که مشترکا توسط انجمن تولیدکنندگان فولاد و وزارت صمت انجام شد دانست و گفت: این مطالعات در سال ۹۳ انجام شد و تمامی فاکتورها از جمله سود عادلانه به نسبت سرمایهگذاری، هزینههای تولید، روندهای جهانی و …. در آن دیده شده است.
دکتر سبحانی اضافه کرد: این نسبتها که تابعی از قیمت شمش فولادی است از سال ۹۳ تا ۹۸ مبنای مورد قبول تعیین قیمت کنسانتره، گندله و آهن اسفنجی بوده و یکبار در سال ۹۸ توسط معاون وقت محترم معدن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت به نفع شرکتهای معدنی افزایش یافته است. لذا تغییر نسبتهای فعلی به نفع هر یک از تولیدکنندگان زنجیره فولاد به دلیل نداشتن مبانی منطقی و پشتوانه کارشناسی فاقد توجیه است و به صلاح نیست.
ریشه مشکلات، قیمت دستوری شمش فولادی است
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ریشه نارضایتی شرکتهای سنگ آهنی از قیمتهای فعلی محصولات معدنی را قیمتگذاری دستوری شمش فولادی دانست و اظهار داشت: کنترل دستوری قیمت شمش باعث شده قیمت سنگ آهن در حد سودآوری مورد انتظار واحدهای معدنی افزایش نیابد. اما در ۲ ماه اخیر که قیمت شمش فولادی به سمت واقعی شدن رفته، قیمت محصولات معدنی نیز با همین نسبتهای فعلی، افزایش چشمگیری داشته و لذا بازنگری در ضرایب فعلی ضرورتی ندارد زیرا با واقعی شدن قیمت شمش، منافع شرکتهای سنگ آهنی نیز با ضرایب موجود تامین میشود.
قیمتهای فعلی زنجیره فولاد مطابق نرخهای جهانی است
دکتر سبحانی با اشاره به درخواست سنگ آهنیها برای مبنا قرار دادن قیمتهای جهانی خاطر نشان کرد: محاسبات کارشناسی هم نشان میدهد ضرایب فعلی حاکم بر محصولات زنجیره فولاد، با قیمتهای جهانی سنگ آهن تطابق دارد. با احتساب نرخ صادراتی کنسانتره سنگ آهن ایران و کسر هزینههای حمل از کارخانه تا بندر، هزینههای بندری و احتساب پِرت ناشی از بادبُردگی در مراحل تخلیه و بارگیری از قیمت فوب صادراتی و مقایسه آن با قیمت فروش به فولادسازان داخلی به صورت Ex-Work، مشاهده میگردد که بهطور میانگین قیمت داخلی تقریبا با قیمتهای صادراتی در یک محدوده قرار دارد؛ با این تفاوت که فولادسازان داخلی مشتری ثابت و دائمی خرید سنگ آهن هستند در حالی که مشتری صادراتی همیشگی نیست و حتی در بازارهای جهانی هم بین قیمت فروش در قالب قراردادهای بلندمدت با فروشهای موردی، تفاوت قابل ملاحظه است. در واقع، فولادسازان در مقاطعی، سنگ آهن را حتی بالاتر از نرخهای صادراتی میخرند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در پایان گفت: هرگونه تغییر در ضرایب فعلی زنجیره فولاد فاقد توجیه است و در نهایت موجب افزایش قیمت فولاد و نهایتا باعث افزایش مجدد قیمت سنگ آهن میشود.
- ایجاد نهاد رگولاتور برق برای حل مشکل صنایع
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) منتشر شد/ کتاب سال فولاد شامل چه مطالبی است؟ + جلد و ویدئو
- بخشنامه کاهش عوارض صادرات محصولات زنجیره فولاد اجرایی نشد / وزارت صمت به محاق رفته
- گزارش چیلان از نشست خبری هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
- توسعه بومیسازی تکنولوژی در صنعت آهن و فولاد / استقبال بینظیر فولادسازان از سازندگان داخلی
- مشاهده کنید: مروری کوتاه بر مجمع عمومی عادی سالیانه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
- مجمع عمومی عادی سالیانه انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران برگزار شد
- تحلیل شاخص نسبت حجم معامله به حجم عرضه در زنجیره فولاد/ کدام محصولات خریدار بیشتری دارند؟
- شماره مهرماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ سودآوری در محاق تابآوری؟
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران