نادر سلیمانی گفت: از زمانی که دکتر سرقینی به عنوان سرپرست وزارت صمت انتخاب شدند التهابات بازار فولاد کاسته شد و در مسیر درست و تعادلی به پیش میرفت. زیرا تجربه ایشان در تنظیم بازار و شرایط صنعت فولاد و آگاهی از تقاضاهای سوداگرانه فولاد و شناخت کافی از زنجیره تولید منجر شد تا بازار به سمت تعادل پیش رود. البته افزایش نرخ دلار نیز بر بازار قیمتی اثرگذار بود اما نه به گونهای که از اسفندماه حالت افسار گسیختگی داشت.
وی ادامه داد: بعد از آنکه دکتر مدرس خیابانی از مجلس شورای اسلامی برای تصدی وزارت صمت رای اعتماد نگرفت، همه نظرات بر انتخاب نهایی دکتر سرقینی برای وزارت صمت بود، اما دخالت یکی از نمایندگان مجلس در وظایف قوه مجریه و دیگر اعضای مسئول در ستاد دولت در بحث تغییر مدیریتی یکی از بنگاههای صنعتی سبب شد تا ایشان نیز دیگر به شکل ۱۰۰درصدی گزینه نهایی برای معرفی به مجلس نباشد و در نهایت مجددا انتخاب کاندیدای جدید برای وزارت صمت در هاله ای از ابهام قرار گرفته و بعضا افرادی که خارج از بدنه وزارت صمت هستند به عنوان گزینه وزارت نام برده شوند.
به گفته سلیمانی، این موارد تاثیر حاشیهای اساسی روی بازار تنظیم فولاد و بقیه صنایع وابسته به فولاد را داشت؛ چراکه این نوع برخورد از سوی دولت منجر به کاهش قدرت و اختیارات وی شد و زمینه را برای رشد و اظهار نظر کردن افراد غیر مسئول و کارشناس فراهم کرد و در نهایت نیز باعث افزایش قیمتها گردید.
این عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد معتقد است در شرایط فعلی آنچه که حائز اهمیت بوده و باید مورد توجه قرار گیرد این است که متضرر اصلی از عدم انتخاب و مشخص شدن تکلیف وزیر صمت، خود دولت است، زیرا تعلل دولت در معرفی وزیر صمت باعث می شود ضمن خدشه دار شدن اعتماد عمومی و همچنین عدم تامین منافع مردم، تعبیر به سو مدیریت نیز میگردد، زیرا دومین وزارتخانه صنعتی و اقتصادی دولت به عنوان متولی اداره کشور حدود ۵ ماه است بدون وزیر مانده و وزاری پیشنهادی که اسم آنها به گوش میرسد نیز از داخل بدنه وزارت صمت نیستند.
به گفته وی، در شرایط فعلی کشور مشکلات فراوان همچون تحریم، رکود اقتصادی و کرونا را با هم در یک دوره در حال تجربه کردن است و در مقابل نیز مردم نیاز به امید و کنترل شرایط دارند که نیازمند یک متولی کاربلد است، این در حالیست که به وجود آمدن هزاران شایعه برای انتخاب گزینه وزارت صمت، سبب تاثیرات منفی بر بخش تولید در سال جهش تولید شده است.
به گفته سلیمانی، همه باید این مطالبهگری را از دولت داشته باشند تا انتخاب و معرفی وزیر صمت را تسریع بخشد. ضمن اینکه در بدنه وزارتخانه صمت افراد توانمند بسیاری وجود دارند که صلاحیت بسیار بالایی را انتخاب شدن به عنوان وزیر را دارا هستند. در واقع باید از گزینههای خارج از بدنه این وزارتخانه تا حد ممکن برای تصدی گری این بخش خودداری کرد. زیرا در این صورت وزیر سیاسی انتخاب خواهد شد نه یک وزیر کاربلد و با توانمند در صنعت معدن و تجارت.
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در پایان تاکید کرد: در حال حاضر قیمت فولاد به صورت رانتی در حال افزایش است این در حالیست که امسال ۳۰ میلیون تن فولاد تولید خوهیم داشت که تنها ۱۵ میلیون مصرف داخلی است و ۱۵میلیون تن نیز مازاد است. از سوی دیگر به دلیل عدم مدیریت درست، بازار سوداگرانه برای این بخش به وجود آمده است. بنابراین می توان با یک انتخاب خوب برای تصدیگری وزرات صمت بازار داخلی را به گونهای تنطیم کرد که قیمتها افسار گسیخته افزایش پیدا نکند و در گام بعدی نیز زمینه سازی لازم برای صادرات مازاد تولید فولاد کشور ایجاد کرد تا ارز مورد نیاز برای اقتصاد ایران فراهم شود.
به گفته وی، لازم است در سالی که به عنوان جهش تولید توسط مقام معظم رهبری نامیده شده است اختیارات به وزیر پیشنهادی داده شود تا حاکمیت از طریق وزارت صمت بر روی دیگر نهادهای زیر مجموعه اعمال گردد. این موضوع هم به ثبات رویه دولت کمک میکند و هم از دخالت عناصر بیرونی در عناصر حاکمیتی جلوگیری میکند. طبیعی است با توجه به ضرورتی که برای انتخاب وزیر صمت وجود دارد و به نوعی یک مطالبهگری ملی به شمار میآید، باید رییس جمهوری نیز برای دفاع و معرفی وزیر پیشنهادی در مجلس شورای اسلامی حضور پیدا کند.
- حمایت رئیس جمهور از تأمین گاز و برق صنایع کشور/ صنعت فولاد توانایی جذب سرمایه های راکد و غیرمولد به چرخه تولید را دارد/ توسعه صنعت از مسیر مردمی سازی صنعت/ ستاد فولاد راه اندازی می شود
- روند نزولی ماهیانه صادرات فولاد ایران در نیمه نخست امسال/ قطعی برق و نرخ نیما، متهمان اصلی کاهش صادرات فولاد
- جزئیات «تولید از دست رفته» و «عدم النفع» فولاد خراسان از چالش انرژی/هدر رفت بیش از ۲۱۰۰ تن محصول در خلاء کمبود انرژی
- صادرات ده ماهه آهن و فولاد ایران به بیش از ۷ میلیون تن رسید/ جزئیات کامل صادرات فولاد، محصولات فولادی و آهن اسفنجی+ جدول
- هدایت ظرفیت های MMTE به سوی تامین نیازهای جاری صنعت فولاد
- افتتاح نخستین کارخانه تصفیه پساب صنعتی طرح های فولادی استانی
- پیشبینی امریکایی از بازار فولاد در سال ۲۰۲۴: هند اصلیترین بازار رو به رشد فولاد است!
- پیشبینی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴/ خبرهای خوب برای بازار فولاد در سال جدید میلادی
- در جلسه هئیت مدیره انجمن فولاد بررسی شد: آسیب محدودیت های برقی به تولید و صادرات فولاد
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران