به گزارش چیلان ، اسدالله فرشاد، عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، در مورد تخصیص سهیمه آهن اسفنجی به واحدهای ذوب القایی گفت: تخصیص سهمیه به این واحدها نمیتواند تا ابد ادامه داشته باشد، چرا که تولیدکنندگان آهن اسفنجی، همگی در طرح جامعشان فولادسازی وجود دارد و این شرکتها خود بنا به طرح توسعهشان، به سمت فولادسازی حرکت میکنند. مسائلی همچون تحریم و مشکلات ارزی، باعث شده تا واحدهای آهن اسفنجی این شرکتها زودتر به بهرهبرداری برسد و طرح فولادسازی آنها فعلاً معوق بماند. اما این شرکتها همگی واحدهای فولادسازی خود را در آینده به بهرهبرداری خواهند رساند.
فرشاد افزود: به نظر میرسد تا سه، چهار سال آینده، مشکلی بابت تامین آهن اسفنجی واحدهای ذوب القایی وجود ندارد. اما با بهرهبرداری از واحدهای فولادسازی شرکتهای تولیدکننده آهن اسفنجی، مشکل تامین آهن اسفنجی برای واحدهای القایی وجود خواهد داشت.
پیشنهاد انجمن فولاد به کارخانجات ذوب القایی
عضو هیات مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: انجمن فولاد به واحدهای ذوب القایی پیشنهاد کرده که در پنج ناحیه کشور در حوزه تولید آهن اسفنجی سرمایهگذاری کنند تا بهصورت پایدار بتوانند مواد اولیه خود را تأمین کنند. حتی بحث تشکیل کنسرسیومی برای در اختیار گرفتن پهنههای معدنی و حرکت به سمت تامین آهن اسفنجی از طرف شرکتهای ذوب القایی در جریان است که دولت و به طور خاص ایمیدرو باید به این حرکت ملی کمک کنند.
مجوز واحدهای ذوب القایی بر اساس قراضه است
اسدالله فرشاد اظهار داشت: در مجوزهایی که واحدهای ذوب القایی دارند، سهمیه آهن اسفنجی برای آنها تعیین نشده و بنا بر این بوده که این واحدها با قراضه کار کنند. در کل دنیا هم کورههای برقی (یعنی کورههای قوس الکتریکی و کورههای القایی) با قراضه کار میکنند. ۳۵ درصد تولید فولاد دنیا، یعنی چیزی در حدود ۵۰۰ تا ۵۵۰ میلیون تن در سال در کورههای برقی صورت میگیرد که همگی با قراضه کار میکنند. کل تولید آهن اسفنجی در دنیا به ۹۰ میلیون تن در سال نمیرسد و قراضه ماده اولیه اصلی کورههای برقی در دنیا است.
عرضه تولیدات واحدهای ذوب القایی در بورس کالا
اسدالله فرشاد تاکید کرد: واحدهای ذوب القایی باید معادل ۴۰ درصد سهمیه آهن اسفنجی دریافتی خود، در بورس کالا شمش فولادی عرضه کنند و در خصوص این موضوع در بین شرکتها، اتفاق نظر وجود دارد. تخصیص سهمیه به این واحدها نیز منوط به عرضه تکلیفی در بورس کالا است.
وی در مورد این که آیا در ماههای گذشته، تولیدکنندگان آهن اسفنجی در عمل نیز بنا به سهمیهها به واحدهای ذوب القایی آهن اسفنجی دادهاند، گفت: هر کدام از واحدهای ذوب القایی که به تولیدکنندگان آهن اسفنجیِ تعیینشده مراجعه کردهاند، سهمیه خود را گرفتهاند و تولیدکنندگان آهن اسفنجی در این خصوص، تمام مقررات را رعایت کردهاند.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران