رانت هر کیلو ۱۰ هزار تومانی قیمت ورق فولادی در بورس کالا/ عرضه فولاد به شیوه مچینگ حذف شود
سیدرضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، یکی از دلایل آشفتگی بازار فولاد را اختلاف شدید قیمت محصولات فولادی در بازار آزاد با بورس کالا دانست و گفت: این آشفتگی‌ها شامل دو بخش مقاطع تخت و مقاطع طویل فولادی می‌شود. برای مثال اخیراً ورق سیاه ۱۲۵۰۰ تومان در بورس کالا معامله شده در صورتی که قیمت آن در بازار آزاد ۲۲۵۰۰ تومان است. این ۱۰ هزار تومان اختلاف رانت بزرگی را بوجود می‌آورد. شهرستانی اظهار داشت: عرضه فولاد به شیوه مچینگ باید کاملاً حذف شود و کلیه محصولات فولادی تنها در تالار محصولات معدنی و صنعتی بورس کالا ارائه شوند.

به گزارش  چیلان ، سیدرضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، یکی از دلایل آشفتگی بازار فولاد را اختلاف شدید قیمت محصولات فولادی در بازار آزاد با بورس کالا دانست و گفت: این آشفتگی‌ها شامل دو بخش مقاطع تخت و مقاطع طویل فولادی می‌شود. برای مثال اخیراً ورق سیاه ۱۲۵۰۰ تومان در بورس کالا معامله شده در صورتی که قیمت آن در بازار آزاد ۲۲۵۰۰ تومان است. این ۱۰ هزار تومان اختلاف رانت بزرگی را بوجود می‌آورد.

وی با انتقاد از عرضه مقاطع فولادی به شیوه مچینگ تأکید کرد: عرضه فولاد به شیوه مچینگ باید کاملاً حذف شود و کلیه محصولات فولادی تنها در بورس کالا ارائه شوند. حذف عرضه فولاد به شیوه مچینگ به ۶ ماه زمان نیاز دارد اما با برنامه‌ریزی‌ های صورت گرفته، قرار است به مرور تمامی محصولات فولادی در بورس عرضه شود تا معاملات بصورت شفاف و مستند انجام بگیرد.

شهرستانی با اشاره به وجود تقاضای کاذب در بازار این محصول افزود: با وجود تولید ۱۵ میلیون تنی فولاد مازاد بر تقاضای داخلی، بی‌ ارزش شدن پول ملی و ممنوعیت صادرات، تقاضا را بالا برده است. با اثرپذیری نرخ فولاد از شاخص‌های کلان اقتصادی یکی از کالاهایی که می‌تواند مقدار زیادی از سرمایه را حفظ کند، فولاد است به همین دلیل نیز تقاضا برای محصولات فولادی در ایران بسیار بالا رفته است.

به گزارش  چیلان ، مچینگ یا خریداری از کالای مازاد معاملات به فرآیندی اطلاق می‌شود که طی آن، در صورتی که تمامی حجم عرضه شده کالای مورد نظر در تالار معاملات بورس کالا مورد معامله قرار نگیرد، بخشی باقی مانده و معامله نشده، با قیمت پایه در سیستم مازاد عرضه و یا مچینگ قرار می‌گیرد. وظیفه عرضه کننده این است که مچینگ را تا پایان روز عرضه باز نگه دارد، اما پس از پایان این زمان، در اختیار عرضه کننده است. نکته مهم این است که معاملات در سامانه مچینگ، با قیمت پایه است و دیگر بین خریداران، در این سامانه رقابتی برای خرید محصولات موجود، انجام نمی‌گیرد.

2

تاریخ انتشار : ۱۳ مهر ماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۱۲
منبع : مهر
شناسه مطلب : 33045
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی