تأمین کنسانتره و گندله مهم‌ترین چالش فولاد مبارکه است/ موجودی ذخایر فولاد مبارکه حداکثر به میزان ۱۰ روز تولید این مجموعه است
رضا حیدری مدیر برنامه‌ریزی و پشتیبانی خرید شرکت فولاد مبارکه اصفهان در گفت‌وگو با چیلان با اشاره به تأثیر کمبود مواد اولیه در عملکرد فولادسازان اظهار داشت: متأسفانه در طول سالیان گذشته با توجه به سرمایه‌گذاری‌های معادن درحوزه پائین دست زنجیره فولاد و عدم سرمایه‌گذاری لازم درحوزه معدن، شرکت‌های تولیدکننده فولاد با کسری مواد اولیه مواجه هستند. متأسفانه در سال گذشته بحث صادرات مواد اولیه نیز به این مشکل اضافه شد و فولادمبارکه جهت جلوگیری از کاهش تولید خود و همچنین انجام تعهدات بازار ناچار به این شد که از کلیه ذخایر استراتژیک کنسانتره و گندله خود استفاده کند و همچنین حدود ۷۰۰ هزار تن تختال ذخیره‌سازی شده را در نورد گرم و سرد مورد استفاده قراردهد. در حال حاضر نیز موجودی ذخایر فولاد مبارکه حداکثر به میزان ۱۰ روز تولید مجموعه است.

مدیر برنامه ریزی و پشتیبانی خرید فولادمبارکه اصفهان در ادامه عنوان کرد: درحال حاضر فولادمبارکه علیرغم تمام مشکلاتی که در تأمین مواد اولیه خودش داشته است با تمام توان اجازه کاهش تولید را نداده است اما درحال حاضر موجودی ذخایر فولادمبارکه حداکثر به میزان ۱۰ روز تولید مجموعه است و این یک موقعیت خطرناک برای فولادمبارکه می باشد.

وی با اشاره به این که فولادمبارکه از حیث تحریم آسیبی ندیده است، بیان کرد: شاید انتظار می رفت که ما از حیث کالاهای خارجی و تحریمی مورد تهدید قرار بگیریم ولی امروز خوشبختانه آسیبی از حیث تحریم‌ها متوجه فولادمبارکه نیست اما از حیث تأمین کنسانتره و گندله که تولید داخل کشور است این مجموعه تهدید جدی احساس می کند.

حیدری در باره اقدام فولادمبارکه در راستای تأمین پایدارماده اولیه عنوان کرد: این مجموعه در سال گذشته جهت جبران بخشی از کسری مواد اولیه خودش ناچار شد که بخشی از محموله های صادراتی که در بندر شهید رجایی جهت صادرات دپو شده بود را خریداری کند. همچنین فولادمبارکه در سال گذشته بخشی از کسری مواد اولیه خود را از محل معادن کوچک و یا واحدهای کوچک کنسانتره سازی برطرف کرد. این دو اقدامی بود که توانست با انجام آن بخشی از کسری مواد اولیه را جبران کند.

به گفته ی مدیر مدیر برنامه ریزی و پشتیبانی خرید فولادمبارکه اصفهان، اقدام مهم و استراتژیک این مجموعه جهت تأمین پایدار مواد اولیه در سال های آتی ورود فولادمبارکه به حوزه معدن با تشکیل معاونت معدنی بوده است. این اقدام جز اقدامات بلند مدت فولادمبارکه است و انشاالله در سال های آینده می تواند به فولادمبارکه در تأمین پایدار مواد اولیه کمک کند.

وی در باره هدف فولادمبارکه از ورود به حوزه اکتشاف گفت: به اعتقاد کارشناسان اگر شرکت های معدنی تمام تلاش خود را در اکتشاف بیشتر در عمق و آماده سازی ذخایر معدنی بیشتر در کشور به کار می گرفتند شاید نیازی به این که فولادمبارکه به حوزه اکتشاف و استخراج وارد شود نبود اما متأسفانه نگاه های بخشی و منطقه ای باعث این شده است که شرکت های معدنی بدون توجه به ظرفیت های موجود در زنجیره اقدام به سرمایه گذاری های جدید در حوزه پائین دست کنند.

حیدری افزود: باید باور کرد که سرمایه گذاری های صورت گرفته در فولادمبارکه، فولاد خوزستان و ذوب آهن صرف نظر از اینکه این ها درچه مناطقی قرار گرفته اند سرمایه گذاری های کشور است، اگر بنابراین است که امروز یک واحد گندله سازی در کشور شکل بگیرد و ساخت این واحد به معنای توقف گندله سازی فولادمبارکه باشد این چیزی جز اتلاف منابع ملی تلقی نمی شود.

مدیر برنامه ریزی و پشتیبانی خرید فولادمبارکه اصفهان خاطرنشان کرد: باید دغدغه متولیان صنعت کشور بر توازن زنجیره باشد در غیراین صورت ظرفیت های موجود و سرمایه گذاری های پیشین کشور به تدریج رو به توقف خواهد رفت.

حیدری فولادمبارکه را محل پرورش کارشناسان، مدیران متخصص و عملگرایی دانست و افزود: جانشین پروری وگردش تجارب رویکرد همیشگی فولادمبارکه بوده است. فولادمبارکه دیگر صرفاً تولید کننده ورق نیست، گروه فولادمبارکه درحال حاضر صاحب کل زنجیره فولاد بوده ودر حال گذار به سمت سازمانی دانش محور می باشد. با تصمیم استراتژیک مدیریت ارشد فولادمبارکه، تجارب کسب شده در طول سالیان گذشته درجهت تأمین پایدار مواد اولیه و اقلام استراتژیک در گروه فولادمبارکه بکار گرفته خواهد شد.

2

تاریخ انتشار : ۲۷ مهر ماه ۱۳۹۹ ساعت ۱۶:۴۲
شناسه مطلب : 33223
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی