دکتر بهرام سبحانی رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه مبنای قیمت محصولات فولادی عرضه و تقاضاست، گفت: امروز واسطهها به تشدید قیمتها دامن میزنند و دستگاههای نظارتی میتوانند در این ارتباط وارد عمل شده و مانع از نرخهای غیرواقعی و شکلگیری بازار سیاه شوند.
سبحانی با یادآوری تولید بیش از ۲۷ میلیون تن شمش فولادی در سال گذشته در کشور، افزود: برنامه پیش بینی شده برای امسال تولید ۳۰ میلیون تن شمش است که مصرف داخلی حدود ۱۵ تا ۱۶ میلیون تن برآورد می شود.
آمارهای وزارت صنعت، معدن وتجارت حاکی از دستیابی به ظرفیت بالغ بر ۴۰ میلیون تن فولاد است که تاپایان امسال برآورد می شود از این میزان حداقل پنج درصد فراتر رویم.
پیشتر سرپرست سابق وزارت صنعت گفته بود، تا پایان برنامه ششم توسعه ( ۱۴۰۰- ۱۳۹۶) میزان تولید شمش فولاد به رقم ۴۰ میلیون تن خواهد رسید.
برآورد هشت میلیون صادرات
سبحانی خاطرنشان ساخت: برآورد می شود امسال مجموع صادرات فولاد حداقل به هشت میلیون تن برسد، تحقق این مهم میتواند زمینه تداوم فعالیت فولادسازان باشد.
وزارتخانه مزبور، عملکرد صادرات فولاد در سال گذشته را رقم ۱۲ میلیون تنی داده بود، که به این ترتیب چهار میلیون تن افت خواهد داشت.
لزوم رایزنی با فولاد سازان
رئیس انجمن تولید کنندگان فولاد ایران گفت: امروز بیش از هر زمان وزارت صنعت، معدن و تجارت برای هرگونه تصمیمگیری در این بخش نیازمند رایزنی با تشکلهای ذیربط و خبرگان است، زیرا تعامل و همپوشانی در این حوزه سبب پایان بخشیدن به التهاب و برقراری توازن میشود.
وی اضافه کرد: تولیدکنندگان محصولات نهایی باید متناسب با خرید در بورس کالا نسبت به عرضه اقدام کنند و این امر باید به شکل جدی به مورد اجرا گذاشته شود و نظارت بر عملکرد هم انجام گیرد.
نقش تاثیرگذار نرخ ارز
سبحانی درباره عوامل موثر در تعیین قیمت فولاد توضیح داد: عوامل مختلفی در ارتباط با نرخ فولاد، نقش آفرین است که نرخ ارز با توجه با ارزبری واحدهای تولیدی مهم است، واقعیت این است که تولیدکننده هنگامی که مواد مورد نیاز را تامین میکند، باید ارزیابی شود با چه نرخ ارزی خرید میکند و بعد ارز حاصل از صادرات را چگونه به داخل و به چه نرخی ارایه دهد.
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- مهم/ نامه هشدارآمیز معاون وزیر صمت در خصوص مشکلات برق صنایع در ۱۴۰۳ / پیشنهاد وزارت صمت برای تعدیل تبعات منفی ناترازی انرژی چیست؟
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- “ترنج” بر محصولات لبنی کاله اوراق سلف موازی منتشر کرد
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- مشاهده کنید: مجتبی حمیدیان، مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران- بافق در برنامه میز اقتصادی صدا و سیما:
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران