خبر خوب هفته
خبر خوب هفته گذشته، جهش قیمت خیرهکننده فولاد صادراتی ایران بود که یک فرصت طلایی را در اختیار فولادسازان ایرانی قرار داده است. در میانه بحران کرونا در سال جاری، کف قیمت فوبِ شمش فولادی صادراتی ایران در هفته اول فروردین زده شد که ۳۲۵ دلار به ازای هر تن بود و کف قیمت اسلب صادراتی در سال جاری نیز ۳۲۰ دلار به ازای هر تن بود که اواسط اردیبهشت ماه، شاهد آن بودیم. در هفته گذشته شمش صادراتی ایران ۱۵۵ دلار بالاتر از قیمت کف آن در سال جاری و اسلب صادراتی ایران ۶۲ دلار بالاتر از کف قیمتی آن در سال جاری معامله شد که هر دو یک رکورد استثنایی محسوب میشود.
قیمتهای منتشرشده توسط متال بولتن نشان میدهد که قیمت میانگین فوبِ اسلب صادراتی ایران در هفته گذشته، نسبت به هفته پیش از آن، ۷.۷ درصد رشد داشت و اسلب در محدوده ۴۸۰ تا ۴۸۴ دلار به ازای هر تن معامله شد. در هفته گذشته، قیمت فوبِ بیلت صادراتی ایران در بنادر کشور در محدوده ۴۷۰ تا ۴۹۰ دلار به ازای هر تن بود که میانگین این قیمتها، ۴۸۰ دلار به ازای هر تن، رشد ۸.۵ درصدی را نسبت به قیمتهای ۵ آذر نشان میدهد.
در هفته گذشته قیمت بیلت صادراتی ایران ۳۷.۵ دلار به ازای هر تن و قیمت اسلب صادراتی ایران ۳۴.۵ دلار به ازای هر تن جهش کرد. بازار داخلی شدیداً در رکود است و تقاضا برای شمش فولادی در بورس کالا به شدت ضعیف است. اگر وزارت صمت، دست از مقررات سختگیرانه صادرات فولاد بردارد، یک فرصت بزرگ برای فولادسازان کشور نظیر #فولاد مبارکه، #فخوز، #کاوه و #هرمز وجود دارد. استفاده سریع و بهینه از این فرصت طلایی قطعاً درآمدهای ارزی اقتصاد ایران را به نحو قابل توجهی افزایش خواهد داد. گفتنی است که در ۵ هفته اخیر، ۸۳۰ هزار و ۳۸۵ تن شمش فولادی در بورس کالا عرضه شده اما تنها ۱۷۲ هزار و ۵۸۱ تن شمش در نهایت معامله شده است. در واقع، در بازار داخلی با تقاضای بسیار ضعیف روبرو هستیم و حالا که نرخهای صادراتی افزایش یافته و دغدغههای تنظیم بازاری نیز رفع شده، از فرصت صادرات باید نهایت استفاده صورت گیرد.
متال بولتن گزارش داده است که فولادسازان ایرانی به دنبال قیمتهای ۴۹۰ تا ۵۰۰ دلار به ازای هر تن بیلت صادراتی هستند. تاکنون مشتریان خارجی به قیمت ۴۷۰ دلار برای شمش فولادی صادراتی ایران رضایت دادهاند.
در هفته گذشته یک محموله ۳۰ هزار تنی اسلب صادراتی ایران به قیمت فوب ۴۸۰ تا ۴۸۴ دلار به ازای هر تن به شرق آسیا صادر شده است.
گفتنی است قیمت فولاد صادراتی CIS همچنان بالاتر از قیمتهای فولاد صادراتی ایران است. آخرین نرخ فوب بیلت صادراتی CIS در بنادر دریای سیاه ۴۹۳ دلار به ازای هر تن بوده است. آخرین نرخ اسلب صادراتی CIS نیز ۵۲۵ تا ۵۳۵ دلار به ازای هر تن بوده است.
بیشتر بخوانید: روند قیمت فولاد صادراتی ایران
بهترین نماد فولادی هفته
بهترین نماد فولادی بازار سهام در هفته گذشته را باید #ذوب دانست. در بین نمادهای فولاد، سهام ذوب آهن اصفهان در هفته گذشته بالاترین رشد قیمت را تجربه کرد. رشد قیمت نماد ذوب در هفته گذشته ۲۴.۵ درصد بود و این نماد حتی در روزهایی که فشار فروش بالا، قدرت خود را به نمایش گذاشت.
عرضههای فولادی بورس کالا در هفتهای که گذشت
در هفتهای که گذشت ۱۹۶ هزار و ۳۶۶ تن، انواع شمش و محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت.
ارزش کل معاملات فولاد در بورس کالا در هفته گذشته ۲۲۷۷ میلیارد تومان بود.
فولاد مبارکه در هفته گذشته از محل فروش انواع محصولات خود در بورس کالا، درآمد ۱۰۳۶ میلیارد تومانی بهدست آورد. از میان تمام شرکتهای فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به فولاد مبارکه بود.
- روند نزولی ماهیانه صادرات فولاد ایران در نیمه نخست امسال/ قطعی برق و نرخ نیما، متهمان اصلی کاهش صادرات فولاد
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- شرکتها چگونه میتوانند در بورس پذیرش شوند؟
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- “ترنج” بر محصولات لبنی کاله اوراق سلف موازی منتشر کرد
- صادرات ده ماهه آهن و فولاد ایران به بیش از ۷ میلیون تن رسید/ جزئیات کامل صادرات فولاد، محصولات فولادی و آهن اسفنجی+ جدول
- «تحلیل معاملات فولاد» بورس کالا / رکود برای شمش و رونق برای سنگ آهن + جزئیات و نکات مهم عرضه و تقاضای محصولات زنجیره فولاد
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران