خبر خوب هفته
خبر خوب هفته گذشته، گزارشهای عالی شرکتهای فولادی از درآمد فروششان در آذرماه بود که نشان میدهد این شرکتها پاییزِ پرسودی را پشت سر گذاشتهاند. از میان شرکتهای فولادی، سه شرکت فولاد مبارکه اصفهان، فولاد آلیاژی ایران (نماد بورسی #فولاژ) و غلتک سازان سپاهان (#فسازان) بالاترین درآمد فروش ماهانه تاریخ خود را در آذرماه امسال ثبت کردند.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان در آذر ماه سال جاری معادل ۷۸۳۷ میلیارد تومان از محصولات خود را به فروش رساند که نسبت به دوره ۱ ماهه مشابه سال قبل افزایش ۱۶۷ درصدی را نشان میدهد. شرکت فولاد آلیاژی ایران نیز در آذرماه معادل ۶۶۶ میلیارد تومان از محصولات خود را به فروش رساند که نسبت به دوره ۱ ماهه مشابه سال قبل ۱۹۷ درصد افزایش داشته است. #فسازان نیز آذرماه معادل ۱۸۱ میلیارد تومان از محصولات خود را به فروش رساند که نسبت به دوره ۱ ماهه مشابه سال قبل، رشد ۲۶۱ درصدی را نشان میدهد.
همچنین درآمد فروش #فخوز در آذرماه امسال نسبت به ماه مشابه سال گذشته رشد ۱۸۹ درصدی و درآمد فروش #فخاس رشد ۶۰ درصدی داشته است.
گزارش فروش آذرماه شرکتهای فولادی نشان میدهد که این شرکتها پاییز پرسودی را پشت سر گذاشتهاند که به زودی در گزارشهای عملکرد ۹ ماهه آنها بازتاب خواهد داشت.
گزارش هفته
انجمن جهانی فولاد در هفته گذشته، گزارش تولید فولاد در ۶۴ کشور دنیا در ماه نوامبر ۲۰۲۰ را منتشر کرد. گزارش انجمن جهانی فولاد حاکی از رشد ۱۲.۸ درصدی تولید فولاد خام ایران در ۱۱ ماهه نخست سال جاری میلادی نسبت به دور مشابه سال قبل و رشد ۱۴.۱ درصدی تولید فولاد خام ایران در ماه نوامبر سال ۲۰۲۰ نسبت به ماه نوامبر سال گذشته میلادی بود.
آمارهای «وُرلد استیل» نشان داد که میزان تولید فولاد خام ایران در ماه نوامبر سال جاری میلادی، ۱۴.۱ درصد نسبت به ماه مشابه سال گذشته افزایش یافته و به ۲ میلیون و ۵۷۵ هزار تن رسیده است. افزایش چشمگیر تولید فولاد خام ایران در ماه نوامبر همزمان با افزایش ۶.۶ درصدی تولید فولاد خام جهان در این ماه نسبت به ماه مشابه سال قبل صورت گرفته است.
همچنین، ایران طی دوره ۱۱ ماهه نخست سال ۲۰۲۰، ۲۶ میلیون و ۳۶۹ هزار تن فولاد خام تولید کرده که در مقایسه به رقم مدت مشابه سال گذشته میلادی (۲۳ میلیون و ۳۸۵ هزار تن)، رشد ۱۲.۸ درصدی را نشان میدهد.
به گزارش انجمن جهانی فولاد، ۶۴ کشور تولیدکننده فولاد، از ابتدای ماه ژانویه تا پایان ماه نوامبر سال جاری، یک میلیارد و ۶۷۰ میلیون و ۳۹۶ هزار تن فولاد خام تولید کردند که نسبت به فولاد خام تولیدشده در مدت مشابه سال گذشته میلادی (یک میلیارد و ۶۹۱ میلیون و ۸۵۱ هزار تن)، ۱.۳ درصد کاهش نشان میدهد.
از نکات مهم گزارش انجمن جهانی فولاد این است که تولید فولاد خام چین (بزرگترین تولیدکننده فولاد دنیا) در ماه نوامبر امسال با رشد ۸ درصدی نسبت به ماه مشابه سال گذشته به ۸۷.۷ میلیون تن رسیده است. میزان رشد تولید فولاد خام چین در ۱۱ ماه نخست امسال، ۵.۵ درصد بوده است.
تولید فولاد خام ژاپن در ماه نوامبر کاهش ۵.۹ درصدی و تولید فولاد خام کره جنوبی کاهش ۲.۴ درصدی را نسبت به ماه مشابه سال قبل تجربه کرده است. تولید فولاد خام هند در ماه نوامبر، ۳.۵ درصد افزایش یافته است.
تولید فولاد خام اتحادیه اروپا در ماه نوامبر ۵.۵ درصد نسبت به ماه مشابه سال قبل افزایش یافته است. تولید فولاد خام آمریکا در ماه نوامبر کاهش ۱۳.۷ درصدی را نسبت به ماه مشابه سال قبل تجربه کرده است.
تولید فولاد خام ترکیه در ماه نوامبر ۱۱.۶ درصد افزایش یافته و در مجموع ۱۱ ماهه نخست امسال، تولید فولاد خام این کشور نسبت به دوره مشابه سال قبل میلادی، ۴.۹ درصد افزایش یافته است.
از بین کشورهای عمده تولیدکننده فولاد، تنها تولید فولاد خام ایران، چین و ترکیه در میانه بحران کرونا، صعودی بوده است که از میان این سه کشور نیز در ۱۱ ماهه نخست سال ۲۰۲۰، بیشترین رشد تولید فولاد خام متعلق به ایران بوده است.
بیشتر بخوانید: رشد حدوداً ۱۳ درصدی تولید فولاد خام ایران در ۱۱ ماه نخست ۲۰۲۰
انتصاب هفته
پرویز فتاح رئیس بنیاد مستضعفان، طی حکمی هاشم نظام آبادی را به عنوان مدیرعامل و عضو هیئت مدیره هلدینگ گسترش صنایع معدنی کاوه پارس منصوب کرد. سید محمد اتابک مدیرعامل سابق این شرکت نیز که در مهر ماه سال جاری به عنوان معاون جدید اقتصادی بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی منصوب شد، هم اکنون نایب رئیس هیئت مدیره این شرکت بزرگ معدنی و صنعتی است.
بیشتر بخوانید: هاشم نظام آبادی مدیرعامل هلدینگ کاوه پارس شد + دستاوردهای اتابک در دوران مدیر عاملی
بهترین نماد فولادی هفته
بهترین نماد فولادی بازار سهام در هفته گذشته را باید #کویر دانست. در بین نمادهای فولاد، سهام مجتمع فولاد کویر در هفته گذشته بالاترین رشد قیمت را تجربه کرد. رشد قیمت نماد کویر در هفته گذشته ۱۶.۶ درصد بود.
عرضههای فولادی بورس کالا در هفتهای که گذشت
در هفتهای که گذشت ۳۲۹ هزار و ۳۶۹ تن، انواع شمش و محصولات فولادی در بورس کالا مورد معامله قرار گرفت.
ارزش کل معاملات فولاد در بورس کالا در هفته گذشته ۴۱۸۰ میلیارد تومان بود.
فولاد مبارکه در هفته گذشته از محل فروش انواع محصولات خود در بورس کالا، درآمد ۱۱۶۱ میلیارد تومانی بهدست آورد. از میان تمام شرکتهای فولادی، بیشترین ارزش فروش محصولات در بورس کالا در هفته گذشته متعلق به فولاد مبارکه بود.
نظر کارشناسی هفته
مرکز پژوهشهای مجلس با انتشار گزارشی اظهارنظر کارشناسی خود در مورد طرح پیشنهادی کمیسیون صنایع و معادن مجلس برای مدیریت بازار فولاد (طرح توسعه و تولید پایدار زنجیره فولاد) را ارائه داد. مرکز پژوهشهای مجلس اعلام کرده است با کلیات این طرح موافق است ولی این طرح حاوی رویکردهای نادرستی از جمله بیتوجهی به ضرورت ثبات در صادرات فولاد در کنار تأمین پایدار نیاز داخل، الزام به عرضه محصولات همه تولیدکنندگان در بورس کالا و ایجاد کمیته جدید برای سیاستگذاری در صنعت فولاد است که در صوت عدم اصلاح این رویکردها، طرح مجلس مستعد ایجاد مشکلات جدید برای زنجیره فولاد کشور خواهد بود.
مرکز پژوهشهای مجلس نوشته است: «به نظر می رسد ایده کلی این طرح مبنی بر منوط کردن صادرات به عرضه در بورس کالا می تواند با اصلاحاتی، ضمن توسعه صادرات محصولات زنجیره فولاد، امکان تأمین پایدار نیاز داخل کشور را نیز فراهم کند و نیازی به الزام کلیه تولیدکنندگان به عرضه در بورس کالا وجود ندارد. با توجه به ایرادهای جدی در سامانه های الکترونیکی وزارت صمت برای ساماندهی طرف تقاضا و نظارت بر بازار، تکیه بر ظرفیت سامانه بهین یاب که «کارشناس محور» بوده و محل ایجاد فساد و انواع امضاهای طلایی است، موجب حل مشکلات موجود نخواهد شد و لازم است تا با یکپارچه سازی کلیه سامانه های الکترونیکی وزارت صمت در قالب «سامانه جامع تجارت» کلیه اطلاعات تولید کنندگان، صادر کنندگان، واردکنندگان و مصرف کنندگان مواد اولیه در این سامانه درج و مورد بررسی و پایش مستمر قرار گیرد. همچنین اتصال این سامانه ها به سایر سامانه های دولت، امکان راستی آزمایی اطلاعات اظهار شده توسط متقاضیان را فراهم می کند».
مرکز پژوهشهای مجلس صراحتاً در مورد ماده (۳) این طرح که صادرات فولاد را محدود میسازد، نوشته است: صادرات پایدار محصولات زنجیره فولاد نیازمند برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت توسط تولیدکنندگان است تا ضمن ایجاد امکان انعقاد قراردادهای صادراتی، نسبت به دستیابی به بازارهای جدید و حفظ بازارهای موجود اقدام کنند. ماده (۳) این طرح، امکان برنامه ریزی میان مدت و بلندمدت برای صادرات واحدهای تولیدی را سلب کرده است، زیرا تغییرات ناگهانی در بازار داخلی ممکن است موجب افزایش تقاضا شده و بازارهای صادراتی تولیدکنندگان زنجیره را با چالش و شوکهای مقطعی روبه رو کند، بنابراین با هدف صادرات پایدار و تأمین پایدار نیاز داخل به محصولات زنجیره فولاد، پیشنهاد میشود ماده (۳) این طرح اصلاح شود.
بیشتر بخوانید: طرح فولادی مجلس در صورت عدم اصلاح، مشکلات جدیدی برای زنجیره فولاد ایجاد میکند
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- “ترنج” بر محصولات لبنی کاله اوراق سلف موازی منتشر کرد
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- عرضه منظم آهن اسفنجی فولاد غدیر نی ریز به ثبات بازار کمک کرده است
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران