به گزارش چیلان ، سال گذشته صادرات فولاد ایران بهخاطر شیوع جهانی کرونا و مقررات محدودکننده صادرات فولاد کاهش یافت. در سال جاری با تسهیل مقررات صادرات، شاهد رشد صادرات فولاد بودهایم اما از نیمه تیرماه قطعی برق شرکتهای فولادی به مانعی بر سر راه تولید و صادرات فولاد تبدیل شده است که هماکنون خود را در آمار تولید فولاد نشان داده و از مردادماه نیز اثرات خود را در آمار صادرات نشان میدهد.
در دوره ۴ ماهه نخست سال جاری، صادرات فولاد میانی کشور، ۲ میلیون و ۵۲۸ هزار تن بوده که رشد ۵۲ درصدی را نسبت به دوره مشابه سال قبل نشان میدهد. از صادرات فولاد میانی، سهم صادرات بیلت و بلوم در دوره ۴ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، ۱ میلیون و ۶۸۷ هزار تن، و سهم صادرات اسلب، ۸۴۱ هزار تن بوده است.
در ۴ ماهه نخست امسال، صادرات اسلب رشد خیرهکننده ۱۶۱ درصدی را تجربه کرده است و صادرات بیلت و بلوم، ۲۶ درصد افزایش یافته است.
وضعیت صادرات محصولات فولادی
کل صادرات محصولات فولادی کشور در دوره ۴ ماهه نخست سال ۱۴۰۰، ۱ میلیون و ۱۶۳ هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، رشد قابل توجه ۱۰۴ درصدی را نشان میدهد.
از میان محصولات فولادی، سهم صادرات مقاطع طویل فولادی، ۹۸۵ هزار تن بوده و صادرات این مقاطع، در ۴ ماهه نخست امسال، ۱۰۱ درصد افزایش یافته است. صادرات میلگرد که بیشترین سهم را از میان صادرات کل محصولات فولادی دارد، در ۴ ماهه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته، ۱۱۴ درصد افزایش یافته است و به ۸۷۳ هزار تن رسیده است.
صادرات مقاطع تخت فولادی نیز با رشد ۱۲۳ درصدی در ۴ ماهه نخست امسال، به ۱۷۸ هزار تن رسیده است.
صادرات آهن اسفنجی در دوره ۴ ماهه نخست امسال، با رشد ۵۶۹ درصدی به ۴۱۵ هزار تن رسیده است.
دفتر صنایع معدنی وزارت صمت در اردیبهشت ماه امسال با ارسال نامهای به دفتر مقررات صادرات و واردات این وزارتخانه اعلام کرد که صادرات شمش فولادی (بیلت، بلوم و اسلب) آزاد شده است و صادرات شرکتهایی که فهرست آنها اعلام شده به مدت سه ماه از تاریخ ۱ خرداد نیازمند دریافت مجوز دفتر صنایع معدنی وزارت صمت و تیک صادراتی نیست. بر اساس نامه ابلاغشده، همچنین واحدهای تولیدی شمش فولادی برای آن مقدار از شمشی که در بورس کالا معامله نگردیده است میتوانند برای صادرات برنامهریزی نمایند. لغو تیک صادراتی وزارت صمت برای صادرات محصولات فولادی نیز از ۲۵ اردیبهشت امسال اجرایی شده است.
همچنین بازرگانان و تجار با خرید از رینگ صادراتی بورس کالا میتوانند نسبت به صادرات محصولات فولادی اقدام کنند. صادرات محصولات فولادی توسط شرکتهای بازرگانی از اواخر سال ۹۷ ممنوع شده بود.
بیشتر بخوانید: کاهش شدید تولید فولاد ایران در تیرماه ۱۴۰۰/ تبعات قطعی برق شرکتهای فولادی/ جزئیات تولید فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی در ۴ ماهه نخست سال جاری + جدول |
حذف تیک صادراتی و تسهیل صادرات فولاد اقدامی مثبت است. اما متأسفانه کمبود برق خصوصاً از نیمه تیرماه سال جاری به مانعی جدی بر سر راه افزایش تولید و صادرات فولاد کشور تبدیل شده است. طبق آمار منتشرشده، تولید انواع فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی در تیرماه سال جاری نسبت به خردادماه کاهش شدیدی داشته است که از اثرات قطعی برق واحدهای تولیدکننده زنجیره فولاد است. در تیرماه ۱۴۰۰ نسبت به خرداد، تولید بیلت و بلوم ۴۲ درصد، تولید میلگرد ۵۳ درصد، تولید آهن اسفنجی ۴۲ درصد و تولید ورق گرم ۲۲ درصد کاهش یافته است. انتظار میرود با شرایط فعلی در مردادماه سال جاری شاهد کاهش شدید صادرات فولاد کشور باشیم.
جدول زیر که جزئیات صادرات و واردات فولاد ایران در دوره ۴ ماهه نخست امسال را نشان میدهد، ببینید:
- بازتاب رسانهای حضور شرکتهای ایرانی در متال اکسپو استانبول / کدام فولادسازان شرکت کردند؟
- ایجاد نهاد رگولاتور برق برای حل مشکل صنایع
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) منتشر شد/ کتاب سال فولاد شامل چه مطالبی است؟ + جلد و ویدئو
- عراق بر واردات میلگرد عوارض ۲۰درصدی وضع کرد / فولادسازان عراقی از سختی رقابت با ایرانیها میگویند
- بخشنامه کاهش عوارض صادرات محصولات زنجیره فولاد اجرایی نشد / وزارت صمت به محاق رفته
- جزئیات تحریمهای جدید فولاد خوزستان توسط آمریکا/ صادرات فولادی گرفتار تحریم خارجی و خودتحریمی داخلی
- فوری: فولاد خوزستان در فهرست تحریمهای جدید امریکا قرار میگیرد / مانعتراشی آمریکا برای رشد صادرات فولاد ایران
- گزارش چیلان از نشست خبری هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
- چارهجویی برای رکود بازارهای داخلی و صادراتی میلگرد
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران