به گزارش چیلان ،مراسم روز ملی صادرات که با معرفی شرکتهای برتر در حوزه صادرات برگزار میشود امسال شاهد یک اتفاق ویژه بود. و آن هم صادرات کاتالیست!
کاتالیست بعنوان یک کالای استراتژیک شناخته میشود که فعالیت شرکتهای پتروشیمی، پالایشی و فولاد وابستگی شدیدی به این کالای فناوری پیشرفته دارد، به طوری که شرکتهای صاحب این دانش فنی در جهان کمتر از ۱۰ کشور بوده که با فعالیتهای شرکت نفت و گاز سرو، صنعت نوین کاتالیست در ایران نیز از دو دهه گذشته نهادینه گشت.
صادرات کاتالیست برای نخستین بار در صنعت پتروشیمی و پالایش توسط شرکت دانشبنیان نفت و گاز سرو به ثمر نشست و قلب یکی از پالایشگاههای کشورهای همسایه درحالحاضر با یکی از پیچیدهترین کاتالیستهای ایرانی تولیدی شرکت نفت و گاز سرو (کاتالیست low temperature shift catalyst ) در حال تپیدن است. این درحالی است که در شرایط ظالمانه تحریم، و در حضور بزرگترین و قدرتمندترین برندهای تولیدکننده کاتالیست جهان، شرکت نفت و گاز سرو با تکیه بر کیفیت محصولات خود، توانست این شرکتهای بزرگ را پشت سر گذاشته و دروازهای جدید از بازارهای جهانی را به روی کشور ایران و صنعت نوین کاتالیست باز کند. به طوری که خبرها حاکی از تداوم این مسیر در سال جدید و دست یابی شرکت سرو به بازارهای جدید در کشورهای دیگر دارد.
نقطه برجسته و حائز اهمیت آنجاست که متوجه شویم صنعت ۱۰۰ ساله نفت ایران، به کاتالسیت وابستگی شدیدی داشت و شرکت سرو توانست با دستیابی به دانش فنی این کالای های-تک، تولید آنرا در خاک ایران امکانپذیر کرده و در دوران سخت تحریم، شرایط فعالیت شرکتهای فولادی، پتروشیمی و پالایش کشور را فراهم سازد. و در ادامه بتواند به صادرات فناوری پیشرفته نائل آید.
یقینا این افتخار به تمام صنایع کشور متعلق است، کسانی که در این راه همواره در کنار شرکت دانشبنیان سرو و متخصصین آن قرار داشته و در رفع نواقص و بهبود کیفیت کاتالیستهای صادراتی نقش آفرین بودند. شرکتها و مدیران شجاع با نگاه ملی که از سالیان دور و از دهه ۸۰ با ارادهای عظیم در جهت رفع وابستگی به این کالای مهم قدم برداشته و اکنون میوه این تلاش به ثمر نشسته است، به طوری که در کنار خودکفایی، شاهد صادرات کاتالیست نیز هستیم.
اکنون سرو با فراهم آوری فضای تولیدی برای اشتغال بیش ۵۰۰ نفر از متخصصین و دانشمندان برتر کشور و تولید بیش از۳۰ نوع محصول برای فرآیندهای تولیدی اولفین، متانول، اوه و امونیاک، در صنعت پتروشیمی، کاتالیستهای فرآیند تولید فرمالدهید در صنایع پایین دست پتروشیمی، تولید کاتالیستهای فرآیند گاز هیدروژن در حوزه پالایش نفت و تولید کاتالیستهای آهن اسفنجی در صنعت فولاد، فعالیت گستردهای داشته و این حرکت رو به جلو را با هدف تکمیل زنجیره کاتالیستهای مصرفی صنایع کشور و رقابت با شرکتهای بزرگ در بازارهای خارجی حفظ نموده است.
امید داریم، این حرکت نفت و گاز سرو و حمایت سازنده از این شرکت دانشبنیان، که مصداق دقیقی از حرکت بر مبنای مفاهیم اقتصاد مقاومتی میباشد، تبدیل به الگویی سازنده برای رفع وابستگی در صنایع دیگر شود.
- آغاز همکاری خوارزمی و فولاد هرمزگان
- مشاهده کنید: چالش های مهم کاتالیست سازان در صنعت فولاد
- جزئیات صادرات کاتالیست ایرانی / نوآوری تکنولوژی تولید کاتالیست در ایران
- کاتالیست ایرانی وارد بازار صادراتی شد / کاتالیست جدید سرو در فولاد میانه
- مدیر بازاریابی و صادرات ذوب آهن اصفهان عنوان کرد : آماده توسعه صادرات به اروپا هستیم
- برگزاری کارگاه آموزشی کاتالیست های احیاء مستقیم آهن توسط شرکت دانش بنیان نفت و گاز سرو
- طرح فولاد بافق با نگاه ملی مدیران مجتمع معدنی و صنعت آهن و فولاد بافق با کاتالیست های ایرانی بارگذاری شد
- گردهمایی تخصصی کاتالیست کشور به میزبانی شرکت نفت و گاز سرو برگزار شد
- مدیر عامل «ومعادن» در بازدید از شرکت گسترش کاتالیست ایرانیان تاکید کرد: تولید کیفی کاتالیست، دستاورد اعتماد و استفاده از توان و دانش داخلی است
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران