به گزارش چیلان ،در پی کسب این موفقیت ارزشمند که همراستا با سایر دستاوردهای یکساله گذشته فولاد مبارکه به دست آمده است،مصاحبه با مهدی کفایت معاون سرمایههای انسانی و سازماندهی فولاد مبارکه، دلایل و جزئیات افزایش بهرهوری نیروی انسانی در این شرکت را جویا شده است. ماحصل این گفتوگو را در ادامه میخوانید.
سازمانها به دلایل مختلف تلاش میکنند تا بهره نیروی انسانی خود را ارتقا دهند. این فرایند در فولاد مبارکه چگونه بوده است؟
در همه سازمانها و بهویژه در صنعت فولاد به دلیل نیروبر بودن این صنعت، شاخص بهرهوری سرمایههای انسانی از اهمیت زیادی برخوردار است. در این صنعت میتوان شاخصهای مختلفی را برای بهرهوری سرمایههای انسانی مورد استفاده قرار داد. با توجه به تعریف بهرهوری (نسبت ستاده به داده) در اکثر شرکتهای فولادی جهان، بهرهوری سرمایههای انسانی براساس شاخص تن تولید مذاب به ازای هر نفر در سال و با فرمول «تن تولید بر تعداد نیروی انسانی» سنجیده میشود. این شاخص در بین فولادسازهای جهان تنها تا پایان فرایند ریختهگری محاسبه میشود. در شرکت فولاد مبارکه نیز میزان تولید فولادسازی از ناحیه فولادسازی و ریختهگری مداوم و مجتمع فولاد سبا برای اندازهگیری این شاخص در نظر گرفته میشود.
چه اقداماتی در این زمینه انجام و چه نتایجی حاصل شده است؟
شرکت ضمن بهینهسازی فرایندها و انجام توسعهها در راستای افزایش تولید، به بهینهسازی سرمایههای انسانی از نظر تعداد و عملکرد میپردازد که در این راستا شاخص یکساله ابتدای مهر ۱۴۰۰ تا پایان شهریور ۱۴۰۱، برابر با ۴۶۴ شده و در قیاس با مدت مشابه قبل یعنی از ابتدای مهر ۱۳۹۹ تا پایان شهریور ۱۴۰۰ که ۴۲۵ بوده، افزایش ۹ درصدی داشته است. همچنین شاخص ششماهه اول سال جاری برابر با ۲۴۲ بوده و در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که ۲۰۶ بوده، افزایش ۵/۱۷ درصدی داشته است و این شاخصها نشاندهنده روند افزایشی است.
در خصوص اقدامات انجامشده بیشتر توضیح دهید.
در سال جاری در شرکت فولاد مبارکه، افزایش میزان تولید و بهتبع آن افزایش شاخص بهرهوری سرمایههای انسانی بیشتر مورد توجه قرار گرفت و برای تقویت آنها نظامها و برنامههایی نیز طراحی شد که برخی از آنها به شرح ذیل است:
– برقراری ارتباط بهتر و مستمر مدیریت ارشد سازمان با کارکنان شرکت مانند بازدیدهای مدیرعامل از نواحی مختلف که در قالب برگزاری جلسات مشترک منابع انسانی با کارکنان مدیریتهای سازمان و دورههای کافه گفتوگو انجام شده، در انتقال مستقیم نظرات و مشکلات کارکنان و رسیدگی به آنها تأثیر بسزایی داشته است.
– هدفگذاریهای چالشی درخصوص رکوردهای تولید نواحی مختلف در سال جاری، تأثیر بسزایی در افزایش انگیزه کارکنان مخصوصا نواحی تولیدی در راستای نیل به این اهداف داشته که نتایج آن را در رکوردشکنیهای ماههای ابتدای سال میتوان مشاهده نمود.
– واحد بهداشت حرفهای، ایمنی و محیطزیست بهعنوان متولی حوزه ایمنی و سلامت کارکنان، نظامهای کارآمدی را طراحی و اجرا کرده است تا حفظ ایمنی و سلامت در سطح شرکت، بهعنوان یک وظیفه همگانی مورد توجه کلیه کارکنان شرکت قرار گیرد و بهعنوان نمونه، اثرات آن را در مدیریت کار در شرایط کرونا و واکسیناسیون همکاران میتوان مشاهده کرد.
– نظامهایی از قبیل نظام انتخاب و استخدامِ نیروهای شایسته، نظام ارزیابی شایستگی و نظام آموزش و توسعه سرمایههای انسانی در شرکت فولاد مبارکه بهطور مستمر در چرخه مدیریت بهرهوری مورد بررسی و پایش قرار میگیرد که بهعنوان نمونههای اجراشده جدید در سال جاری میتوان به تدوین پروفایلهای آموزشی و دورههای ارتقای مهارتهای سرپرستی ردههای شیفت فورمنی اشاره کرد.
سخن پایانی؟
اگرچه دستاوردهای بسیار خوبی در این حوزه به دست آمده است، اما هنوز درخصوص این شاخص، امکان بهبود وجود دارد و استفاده از دیدگاههای کارکنان و صاحبنظران و همکاری فزاینده مدیریت و کارکنان میتواند ما را در پیشبرد این هدف یاری رساند.
- ثبت رکورد کاهش مصرف نسوز در فولاد مبارکه
- نوسازی کوره شماره ۲ واحد دولومیتسازی فولاد مبارکه
- راهبرد تولید محصولات جدید در فولاد مبارکه فرصتی برای ارتقای کیفیت خودروسازان داخلی
- ایمیدرو تسهیل، تسریع و اجرای برنامههای فولاد مبارکه را دنبال میکند
- نورد گرم ۲ فولاد مبارکه یکی از راهبردیترین پروژههای صنعت کشور است
- برنامهریزی فولاد مبارکه برای عبور از صادرات ۱.۲ میلیون تن محصول به بازارهای جهانی
- کسب عنوان پنجستاره جایزه بینالمللی تعالی پایداری برای اولین بار توسط فولاد مبارکه
- ایجاد «تحول در نگاه» در فولاد مبارکه در دستور کار است/ فعالیتهای مشارکتی فولاد مبارکه با ۶۰۵ شرکت دانش بنیان
- امضای تفاهمنامه مشترک شرکت فولاد مبارکه و سازمان انرژی اتمی ایران
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران