به گزارش چیلان ،مهندس رخصتی با بیان این که ذوب آهن اصفهان از بدو تاسیس مدیریت مصرف آب را در دستور کار داشته است، گفت: به ویژه در دو دهه اخیر پیشرفت های خوبی در کاهش مصرف آب اتفاق افتاده است.
مدیرعامل شرکت افزود: با اجرای پروژه های مختلف و بازچرخانی آب، هیچ گونه خروجی پساب از کارخانه نداریم که خشک بودن لاگن های شرق جاده فولادشهر به زرین شهر گواه بر این امر است.
وی با بیان این که مصرف ۲۰ متر مکعب آب برای تولید یک تن چدن در این کارخانه به ۴ متر مکعب کاهش یافته است، گفت: برای مدیریت بهینه مصرف آب، تصفیه خانه مجهزی با به روزترین تجهیزات دنیا در دست احداث است که با بهره برداری از آن در سال آینده، پساب شهر و روستاهای فلاورجان تصفیه خواهد شد.
مدیرعامل ذوب آهن با تأکید بر تعامل حداکثری و همسویی با نیاز های جامعه و مدیریت بهینه مصرف آب، تصریح کرد: ذوب آهن از سال ۱۳۴۴ حق آبه تخصیص یافته ای دارد اما بر اساس مسئولیت اجتماعی خود کمتر از ۴۰ درصد از این حق آبه را استفاده کرده ایم و در چند سال آینده نیز برداشت آب از زاینده رود را به میزان آب شرب مورد نیاز کاهش خواهیم داد.
علیرضا رضوانیان معاون برنامه ریزی و توسعه شرکت نیز با بیان این که ذوب آهن اصفهان برای جمع آوری و تصفیه پساب شهرهای اطراف بیش از دو هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری کرده است، گفت: با این سرمایه گذاری، پساب های منطقه پس از جمع آوری به تصفیه خانه فیزیکی و پس از آن نیز به تصفیه خانه بزرگ و مجهز در دست احداث هدایت خواهد شد که این مقدار پساب بیش از نیمی از آب مورد نیاز کارخانه را تامین خواهد کرد.
وی این مقدار آب را در بهره برداری از فاز اول این تصفیه خانه قابل تحقق دانست و افزود: با بهره برداری از فازهای بعدی تصفیه خانه بزرگ ذوب آهن اصفهان، آب مورد نیاز کارخانه بدون وابستگی به زاینده رود تأمین خواهد شد.
مهدی دانشمند مدیر آبرسانی شرکت نیز، گفت: بازچرخانی و تصفیه آب در سیکلهای گردشی برای کاهش مصرف آب موثر است.تعویض برجهای خنک کننده با برجهای هیبریدی و تعویض برجهای حرارتی به برجهای خشک برای تولید برق از برنامههای بلند مدت ذوب آهن اصفهان برای کاهش مصرف آب است.
مدیر آبرسانی شرکت با بیان این که برای کاهش مصرف آب، ذوب آهن برای اولین بار ده سال پیش پساب شهر زرین شهر را که ۶۰لیتر بر ثانیه است به شرکت انتقال داد گفت: در طی قراردادی با شرکت آب و فاضلاب، پساب حدود ۱۱روستای فلاورجان به تصفیه خانه فولادشهر انتقال یافته و پس از تصفیه به ذوب آهن منتقل خواهد شد.
دانشمند، گفت: ۸۵ درصد فضای سبز کارخانه به صورت دیم است و ۱۵ درصد دیگر نیز به صورت قطرهای با پساب آبیاری میشود و سعی شده گونههای سازگار با آب کم در فضای سبز ذوب آهن، جایگزین شود.
- بومیسازی روتور مکنده آگلوماشین ۴ ذوب آهن اصفهان
- کاهش چشمگیر مصرف کک در کوره بلند ذوب آهن اصفهان
- امضای تفاهم نامه بین ذوب آهن اصفهان و فن بازار ایمیدرو با رویکرد دانش بنیان
- تامین پایدار مواد اولیه ذوب آهن اصفهان به صورت ویژه دنبال می شود
- ریل ذوب آهن اصفهان پشتیبان توسعه تجارت کشور با جهان
- عملکرد موفق ذوب آهن اصفهان در تامین مواد اولیه در ایام نوروز
- ذوب آهن اصفهان سبد میلگرد نهضت ملی مسکن عرضه کرد
- ذوب آهن اصفهان در ساخت محصولات صنعتی به توانمندی مطلوب رسیده است
- توسعه خط ۲ مترو اصفهان با ریل ذوب آهن اصفهان
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران