به گزارش چیلان ،از نگاه فولاد هرمزگان، الزام رعایت دستورالعملهای زیستمحیطی فقط مربوط به بخشهای مختلف شرکت نیست، بلکه تضمین سلامت و محیط سالم برای کل جامعه در راستای تعهد به مسئولیتهای اجتماعی و توسعه پایدار از مهمترین اولویتها و به تعبیر دیگر خط قرمز سازمان است.
عدم برخورداری از برنامه مناسب برای کنترل آلایندههای زیستمحیطی در صنعت میتواند تأثیر مخربی بر محیطزیست منطقه داشته باشد؛ ازاینرو شرکت فولاد هرمزگان بهعنوان شرکتی پیشرو در تولید، حفظ محیطزیست را برای خود یک اولویت میداند؛ تاجاییکه طی سالهای اخیر با سرمایهگذاریهای قابلتوجه، پروژههای گوناگونی را در این زمینه اجرا کرده است.
یونس ملایی، رئیس محیطزیست و بهداشت محیط فولاد هرمزگان در مصاحبه با خبرنگار روابط عمومی با بیان مطلب فوق به تشریح دستاوردهای شرکت در این زمینه پرداخته است.
دستاوردهای فولاد هرمزگان برای بهبود فرایندهای زیستمحیطی در حوزههای هوا و آب را تشریح فرمایید.
فولاد هرمزگان برای تأمین پایدار آب موردنیاز خود متکی به شیرینسازی آب دریاست و از منابع آب شیرین استفاده نمیکند. درعینحال برای تصفیه پسابهای فولاد هرمزگان هم دو مدول تصفیهخانه بهداشتی احداث شده که پسابهای بهداشتی را با ظرفیت ۲۴۰ مترمکعب در روز تصفیه میکند و از طریق سیستمها و تجهیزات نصبشده در سیکل تولید بازچرخانی مینماید. بهطورکلی رویکرد شرکت کاهش مصرف و استفاده بهینه از منابع آبی است و همانطور که اشاره شد، صیانت از محیطزیست در راستای توسعه پایدار، از خطوط قرمز و اولویتهای اصلی شرکت فولاد هرمزگان به شمار میآید.
برداشت شما از آب دریا چه میزان و بر اساس چه ملاک و معیاری است؟
برداشت ما ۳ هزار مترمکعب در ساعت است که یکسوم آن شیرینسازی میشود و دوسوم آن به دریا بازمیگردد. در حال حاضر مقادیر خروجی در خط ساحلی بر اساس پایشهای سازمان محیطزیست در محدوده استاندارد قرار دارد. فولاد هرمزگان پروژهای را برای تخلیه پساب یا اصطلاحاً تلخاب در عمق دریا تعریف کرده است. با توجه به اینکه نوار ساحلی زیستگاه بسیاری از موجودات زنده است، فولاد هرمزگان پروژهای را برای تخلیه پساب به عمق دریا آغاز کرده که فاز مطالعاتی آن انجام شده و در مرحله عقد قرارداد و انتخاب پیمانکار برای اجراست.
در مورد کشورهای حاشیه جنوب خلیجفارس که از آبشیرینکن استفاده میکنند انتقادهای فراوانی وجود دارد، زیرا به سبب نمکهایی که وارد دریا میکنند، به محیطزیست آسیب میرسانند. شما در قیاس به آنها در چه سطحی از استانداردهای زیستمحیطی عمل کردهاید؟
در پروژههای که به همین منظور تعریف شده، توان بیولوژیکی و اکولوژیکی منطقه و گونههای حساس ازجمله مرجانها و آبزیان مورد بررسی قرار گرفتهاند. در حال حاضر، با استفاده از ظرفیتهای علمی مشاوران تخصصی طرف قرارداد، شناخت خوبی از وضعیت سواحل بندرعباس داریم. پایشها بهخوبی در حال انجام است. بهجرئت میتوان گفت در حال حاضر استفاده فولاد هرمزگان از آب دریا و برگشت تلخاب به عمق، به این جوامع آبزی آسیب وارد نمیکند.
برای بهبود فرایندهای زیستمحیطی در بخش پایش هوا چه تدابیری اتخاذ شده است؟
دو سیستم «بکریتر» در واحدهای فولادسازی و خروجی واحد آهک تعبیه شده است. در واحد احیا مستقیم هم سیستم گازشو برای کنترل ذرات خروجی از دودکشها فعال است. در سایت منطقه ویژه جنوبی، ایستگاه سنجش پارامترهای هوا وجود دارد. در فولاد هرمزگان سامانههای پایش آنلاین روی خروجی دودکشهای واحد احیا و واحد فولادسازی مستقر شده و برای واحد آهک و تصفیهخانه هم اقدامات فاز مهندسی انجام شده و در دست احداث است.
مهمترین برنامههای آتی شرکت برای بهبود فرایندهای زیستمحیطی کداماند؟
مهمترین پروژهای که مورد تأکید مدیریت شرکت نیز هست، کاهش پسماند از مبدأ است. با اجرای این پروژه در نظر است که تا حد امکان بتوان پسماندها را کاهش داد. با اجرای پروژههای متعددی که در این زمینه تعریف شده، بخش زیادی از ضایعات کاهش و بازدهی کورهها نیز افزایش خواهد یافت. هرچه راندمان بیشتر بهبود یابد، حجم بیشتری از مواد اولیه به محصول تبدیل میشود و ضایعات کمتری تولید میشود. همچنین در حوزه بازیافت و بازچرخانی مواد، پروژههای توسعه و افزایش ظرفیت در دست اقدام است که به کاهش ضایعات کمک میکند.
برای کنترل پسماندهای صنعتی در فولاد هرمزگان چه تمهیداتی اندیشیده شده است؟
بیشترین حجم پسماندهای صنعتی به سربارههای کورههای قوس مربوط میشود که قسمتی از تولید است. امروزه با مطالعات انجامشده و با استفاده از تکنولوژیهای روز دنیا این سرباره قابلیت این را دارد که فراوری شود و بهعنوان مصالح ساختمانی در ساخت ریل و گاردریل جادهها استفاده شود.
همکاری فولاد هرمزگان برای کمک به دفع اصولی پسماندهای شهری چگونه است؟
فولاد هرمزگان در راستای عمل به مسئولیتهای اجتماعی خود بخشی از آهک موردنیاز سایتهای امحای پسماندهای صنعتی و بخشی از آهک موردنیاز سایت امحای پسماندهای عمومی شهرداری بندرعباس را در همین راستا تأمین میکند و همانگونه که اشاره شد، رویکرد شرکت بر مبنای توسعه متوازن و پایدار است.
- سرعت قابل قبول اجرای پروژههای فولاد هرمزگان/ به دنبال تامین پایدار مواد اولیه صنایع فولاد هستیم
- بومیسازی دهها قطعه استراتژیک جدید با صرفه جویی ارزی بیش از ۳میلیون دلار در فولاد هرمزگان
- تولید تختال فولاد هرمزگان ۷۷ درصد جهش یافت
- فروردین ماه تاریخی فولاد هرمزگان با ثبت رکوردهای جدید تولید ماهیانه
- ثبت چهارمین رکورد تولید روزانه آهن اسفنجی در فولاد هرمزگان
- رویکرد نظام مالیاتی تقدیر از مودیان خوشحساب همچون فولاد هرمزگان است
- تقدیر از فولاد هرمزگان به عنوان «مودی خوشحساب مالیاتی کشور»
- وزیر صمت: عملکرد فولاد هرمزگان در اجرای طرحهای توسعهای افتخارآفرین است
- اجرای دهها طرح توسعهای به ارزش ۲.۳۵ میلیارد یورو و اشتغالزایی ۳ هزار نفری در فولاد هرمزگان
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران