مدیرعامل فولاد مبارکه در نخستین رویداد صنعت دانش‌بنیان:ایجاد «تحول در نگاه» در فولاد مبارکه در دستور کار است/ فعالیت‌های مشارکتی فولاد مبارکه با ۶۰۵ شرکت‌ دانش بنیان
مدیرعامل فولاد مبارکه گفت: ما امروز در ۳۰ساله دوم به‌جای نگاه تحولی که توسعه کمی را موجب شد، تحول در نگاه را به‌عنوان رویکرد اصلی خود قرار دادیم و بر این باوریم اگر نگاه‌ها در این زمینه درست نباشد موفق نخواهیم شد. نگاهی که در کنار توسعه کمی، توسعه کیفی و متوازن را به وجود می‌آورد و ما این رویکرد را در فولاد مبارکه دنبال می‌کنیم.

به گزاش  چیلان ،محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل فولاد مبارکه، در نخستین رویداد صنعت دانش‌بنیان و در پنل اعلام نیازهای فناورانه حوزه معدن و صنایع معدنی که در کتابخانه ملی در تالار قلم برگزار شد، اظهار داشت: فولاد مبارکه به‌عنوان بزرگ‌ترین شرکت فولادی با تولید نزدیک به ۳۴ درصد فولاد کشور طی سه دهه گذشته با نگاه تحولی توسعه‌های کمی خودش را دنبال کرده است و از نزدیک به ۲ میلیون تن تولید در زمان راه‌اندازی امروز به ۱۰.۲ میلیون تن تولید فولاد رسیده است.

وی افزود: ما امروز در ۳۰ساله دوم به‌جای نگاه تحولی که توسعه کمی را موجب شد، تحول در نگاه را به‌عنوان رویکرد اصلی خود قرار دادیم و بر این باوریم که اگر نگاه‌ها در این زمینه درست نباشد موفق نخواهیم شد.

مدیرعامل فولاد مبارکه با بیان اینکه چند دهه است که از خصوصی‌سازی حرف می‌زنیم و امروز از دانش‌بنیان‌ها صحبت می‌کنیم، گفت: این در حالی است که سال گذشته وقتی رهبر معظم انقلاب صحبت کردند، گفتند کسی حرف من را نفهمید، نگفتند کاری انجام نشده است و مسئولان باید به این امر توجه بیشتری داشته باشند.

وی اضافه کرد: در کشوری مانند چین شرکت‌های دولتی همچنان دولتی هستند؛ اما به سبک خصوصی اداره می‌شوند و این به معنای تحول در نگاه است.

 

ایجاد تحول در نگاه در شرکت فولاد مبارکه 

طیب‌نیا گفت: ما در فولاد مبارکه سعی کردیم تحول در نگاه را به وجود بیاوریم و در کنار توسعه کمی، توسعه کیفی و متوازن را جایگزین کردیم که در این زمینه یکی از اصلی‌ترین حوزه‌ها، حوزه‌ دانش است. به همین منظور بودجه تحقیق و توسعه در فولاد مبارکه که در سال گذشته حدود ۴۶ میلیارد تومان بود امسال به ۳۷۰ میلیارد تومان رسید هر چند اعتقاد داریم این بودجه نیز در مقیاس فولاد مبارکه نیست.

وی تصریح کرد: ما فرایندهای چابک‌سازی و سریع را برای شرکت‌های دانش‌بنیان تعریف کردیم تا سریع‌تر شرکت‌ها حضور یابند و ما با آنها همکاری داشته باشیم.

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به سرمایه‌گذاری در حوزه بومی‌سازی تجهیزات و قطعات فولاد مبارکه نیز ابراز داشت: سال گذشته یک هزار و ۳۰۰ قطعه تجهیز جدید را بومی‌سازی کردیم و از فرایندهای بومی‌سازی برای اولین‌بار در سال گذشته بالغ بر ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و بومی‌سازی شد.

وی گفت: در کنار فعالیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان و فعالیت‌های مشارکتی با ۶۰۵ شرکت‌ دانش‌بنیان بالغ بر ۵ هزار میلیارد تومان قرارداد بستیم که این بخشی از نگاه جدیدی بود که با اصلاح فرایندها اجرایی شد

طیب‌نیا ادامه داد: ما برای رشد جدی در حوزه نوآوری و فناوری‌های جدید ثبت یک شرکت پشتیبانی نوآوری و فناوری را در دستور کار قرار دادیم و امروز بعد از دو سال مجوز آن را دریافت کردیم تا به شرکت سرمایه‌گذاری خطرپذیر تبدیل شود و برای این شرکت در سال جاری یک هزار میلیارد تومان بودجه در نظر گرفته‌ایم.

وی گفت: همچنین باید توجه داشت که در قالب این شرکت‌ طی یک سال و نیم گذشته حدود ۴۴۶ میلیارد تومان از طریق سرمایه‌گذاری خطرپذیر در ۲۴ شرکت از ۳۰۰ شرکت و طرحی که بررسی شد، سرمایه‌گذاری کردیم.

مدیرعامل فولاد مبارکه با اشاره به سرمایه‌گذاری در شرکت‌های شتاب‌دهنده نیز افزود: در این زمینه نیز در ۸۸ طرح نو در قالب شتاب‌دهی سرمایه‌گذاری کردیم.

شناسایی ۱۰۰ نیاز فناوری در فولاد مبارکه

وی با اشاره به شناسایی ۱۰۰ نیاز فناوری و رویکرد اصلی فولاد مبارکه در قالب همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان و نوآور گفت: در بحث اقتصاد چرخشی نیز می‌دانید که در صنعت فولاد باطله‌های فرایندی زیادی را داریم، یکی از موارد دانش‌بنیان و نیازمند سرمایه‌گذاری جدی، باطله‌های فرایندی و مدیریت پسماندها است، به‌عنوان کاتالیست‌هایی که در واحدهای احیا استفاده می‌کنیم حاوی مقادیر بالای نیکل و روی است و پسماندها و سرباره‌های فولادسازی از جمله منادیوم و تیتانیوم، حدود ۲۰ تا ۳۰ درصد سنگ‌آهن و… است که ارزش‌آفرینی بالایی دارد و بازیابی محصولات میانی و ضایعات فرایندی و برگرداندن آنها به سیکل از حوزه‌های دانشی است که در قرارداد با شرکت‌های دانش‌بنیان موردتوجه است.

طیب نیا با بیان اینکه توسعه فناوری‌ها و استفاده از فرایندها در دستور کار فولاد مبارکه بوده و خواهد بود، گفت: برای مثال از فرایند EPS برای جایگزینی اسیدشویی استفاده کردیم که بسیار مناسب است.

وی با اشاره به اینکه در تأمین مواد اولیه صنعت فولاد در بالادست خود شرکت‌های متعددی وجود دارد و ما در فولاد مبارکه بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت بالادستی داریم، افزود: در این زمینه نیز استفاده از مواد معدنی کم‌عیار باتوجه‌به نبود و یا کمبود مواد معدنی با عیار بالا در دستور کار است که در این حوزه نیز شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند کمک قابل‌توجهی باشند و شایان‌ذکر است که در این زمینه فراوری منگنز بسیار مهم است.

وی افزود: همچنین ما در فولاد مبارکه حوزه کاهش مصارف انرژی، نشر دی‌اکسیدکربن و هوشمندسازی و کنترل فرایند را دنبال کرده‌ایم و افراد می‌توانند به وبگاه ما مراجعه کنند، همچنین علاقه‌مندان و صاحبان نظر می‌توانند با زنجیره‌های بالادستی و پایین‌دستی ما ارتباط بگیرند و تبادل تجربیات و اطلاعات داشته باشند

2

تاریخ انتشار : ۶ مهر ماه ۱۴۰۲ ساعت ۲۰:۰۲
شناسه مطلب : 54673
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی