موفق ترین Air-Drying,DryOut, HeatUp اولیه کوره گندله سازی به روش لورگی در کشور چگونه توسط متخصصان داخلی در مجتمع گندله سازی فغدیر رقم خورد؟
موفق ترین Air-Drying,DryOut, HeatUp اولیه کوره گندله سازی به روش لورگی در کشور چگونه توسط متخصصان داخلی در مجتمع گندله سازی بهاباد شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان رقم خورد؟

راه‌اندازی اولیه کوره گندله‌سازی با چالش‌های متعددی همراه است که نیازمند برنامه‌ریزی دقیق و مدیریت صحیح است. از مهم‌ترین چالش‌ها می‌توان به تست پایداری تجهیزات و ماشین‌آلات و پیش بینی تامین برق و گاز مورد نیاز جهت جلوگیری از توقف سیکل راه اندازی اولیه یا DryOut   و HeatUp کوره اشاره کرد. علاوه بر این، نیاز به رعایت مقررات محیط زیستی و مدیریت مواد اولیه نیز از دغدغه‌های اصلی است. با توجه به تحریم های بین المللی، کمبود نیروی کار متخصص و مشکلات فنی در فرآیند تولید نیز می‌تواند چالش‌برانگیز باشد.

کوره گندله سازی متشکل از سازه های فلزی و انواع مواد نسوز می باشد، به منظور حفظ سازه ها و نسوز کوره که متشکل از ملات نسوز، آجر و آب بکار رفته است، نیاز است که آب ظاهری و درونی مصالح بکار رفته با تنظیم دمای بهینه به تدریج حذف شود. عملیات Air-Drying و نیز DryOut به منظور حذف آب های ظاهری و درونی و کریستالی مواد نسوز از دمای ۱۰۰ تا ۵۵۰ درجه سانتی گراد است.

جهت ایجاد استحکام لازم آجرها و نسوز، مرحله گرم کردن یا HeatUP و یا عملیات همجوشی نسوز Sintering می بایست صورت گیرد که این مرحله از دمای ۵۵۰ درجه شروع و تا دمای کاری ادامه می یابد. این مورد می بایست به طور آرام و کاملا یکنواخت پیش رفته تا از شوک ناگهانی و ایجاد شکاف و شکستگی بین آجر و جرم نسوز جلوگیری شود. چنانچه این مرحله به خوبی صورت پذیرد می تواند تضمین کننده ساختار و دیواره یکپارچه نسوز برای سال های متمادی تولید گردد. لازم به ذکر است ادامه روند HeatUP تا دمای کاری و تغذیه گندله خام به کوره در دمای ۱۳۰۰ درجه به اتمام می رسد. به دلیل فشار بخار آب بر روی مصالح و ایجاد تنش های حرارتی در آجرها و نسوز کوره جهت جلوگیری از ایجاد ترک می بایست گرم کردن کوره از الگوی منظم حرارتی تبعیت نماید.

  1. مراحل و نحوه اجرای Air-Drying در مجتمع گندله سازی بهاباد:

پس از اتمام نسوزکاری کوره اقدام به راه اندازی کلیه فن های پروسس جهت آماده به کاری مواد نسوز برای عملیات DryOut شد. در این مدت آب های سطحی و ظاهری موجود از کوره گندله سازی خارج گردید و همچنین تبادل هوای درون کوره با محیط بیرون انجام گردید.

  1. مراحل و نحوه اجرای Dry-Out در مجتمع گندله سازی بهاباد:

در این مرحله بر اساس الگوی دمایی جهت حذف تدریجی رطوبت و یا آب های موجود در ملات و آجر نسوز، عملیات DryOut از دمای محیط تا >500 درجه سانتی گراد انجام گردید. در این عملیات انواع آب های موجود در نسوز کوره تبخیر گردید.

  1. مراحل و نحوه اجرای Heat – Up اولیه در مجتمع گندله سازی بهاباد:

در این مرحله اقدام به گرم کردن ملات و آجرهای نسوز با توجه به ضخامت و نوع آجرها گردید. به منظور پخت نسوز کوره دما از ۵۰۰ درجه سیلسیوس بر اساس پروقیل حرارتی تا دمای راه اندازی ۱۲۶۰ درجه افزایش داده شد و در نهایت HeatUp با موفقیت طی ۲۹ روز انجام گردید. در مورخه ۸/۸/۱۴۰۳ در دمای ۱۱۰۰ درجه سیلیسیوس اقدام به راه اندازی دو دیسک گردید سپس دمای کوره به ۱۲۰۰ درجه جهت عملیات HeatUP و با توجه به ظرفیت دو دیسک بالا برده شد.

بببببببببببببببببب

  1. وجوه تمایز Heat – Up اولیه کوره گندله سازی در مجتمع گندله سازی بهاباد:

– کمترین اختلاف نمودار واقعی دما با نمودار برنامه ای

– کمترین تعداد signal trip در طی ۲۹ روز افزایش دما در قیاس با تجربیات راه اندازی پلنت های مشابه  (صرفا ۴ توقف که ۲ تای آن ظرف ۲ دقیقه برطرف گردید.)

– عدم بازگشت به دمای محیط و شروع افزایش دما در کل پروسه Heat – Up

– عدم ریختگی هیچ بخشی از نسوزهای کوره

 

  1. سخن پایانی:

واحدهای گندله‌سازی به مجموعه‌ای از تجهیزات پیچیده و تخصصی نیاز دارند که نصب و راه‌اندازی آن‌ها مستلزم دانش فنی بالایی است. در شرایط تحریم، تأمین این تجهیزات و فناوری‌های پیشرفته با محدودیت‌هایی جدی مواجه شد. با این حال، علاوه بر پیمانکار راه انداز و تیم جوان و با انگیزه مجتمع گندله سازی بهاباد، با بهره‌گیری از دانش و تجربه کارشناسان فنی، دلسوز و غیور کارخانه‌های بزرگ گندله سازی کشور همچون سنگان، سیرجان، بافق و چادرملو، این چالش‌ها به بهترین نحو ممکن پشت سر گذاشته شد و علاوه بر عملیات طراحی، تامین، ساخت و نصب پروژه، عملیات راه اندازی گرم پلنت نیز با موفقیت به انجام رسید.

بی تردید، همکاری و همدلی متخصصان داخلی کشور عزیزمان رمز موفقیت در شکست تحریم‌ها و تحقق این پروژه بزرگ ملی بوده است.

به قلم «سیدمهدی علن»
مدیر مجتمع گندله‌سازی بهاباد آهن و فولاد غدیر ایرانیان

2

تاریخ انتشار : ۷ بهمن ماه ۱۴۰۳ ساعت ۱۵:۴۶
شناسه مطلب : 65245
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی