
به گزارش چیلان ، از جذابیت های صندوق های طلا این است که علاوه بر ایجاد یک بستر امن، مطمئن، آنلاین و ساده برای سرمایه گذاری آحاد مردم در بازار طلا، نقدینگی را به سمت معادن و تولیدکنندگان طلا سوق می دهد.
نکته حائز اهمیت، شفافیت کامل این صندوق هاست؛ به طوریکه تفکیک دارایی این صندوق ها به صورت لحظه ای در مقابل دیدگان همگان قرار دارد و صندوق های سرمایه گذاری به عنوان یکی از نهادهای مالی تحت نظارت و دارای مجوز از سازمان بورس و اوراق بهادار، موظف هستند گزارش عملکرد دوره ای خود را در سامانه اطلاع رسانی کدال و سایت رسمی خود منتشر کنند.
صندوق سرمایهگذاری طلا چیست؟
صندوق سرمایهگذاری طلا (Gold Fund)، یکی از انواع صندوقهای سرمایهگذاری مشترک و قابل معامله (ETF) در بورس کالا است. این نوع صندوق عمده سرمایه خود را روی گواهی سپرده شمش یا سکه طلا سرمایهگذاری میکند. صندوق طلا حداقل ۷۰ درصد از دارایی خود را در خرید طلا و مابقی را در اوراق با درآمد ثابت یا گواهی نقره سرمایهگذاری میکند.
مزایای سرمایهگذاری در صندوق های طلا
نگهداری از طلا ریسکهای مختص به خود را دارد، در صورتی که با سرمایهگذاری در صندوقهای طلا، ریسکهایی همچون خطر نگهداری و آسیب دارایی از بین میرود. همچنین از دیگر مزایای سرمایهگذاری در صندوقهای طلا، میتوان به سرمایهگذاری با مبلغ پایینتر از قیمت طلا و سکه طلا اشاره کرد.
بهعنوان مثال، اگر شخصی قصد سرمایهگذاری در طلا را داشته باشد، باید برای هر گرم طلا مبلغی را تحت عنوان اجرت بپردازد. این مبلغ جدا از مبلغ ارزش هر گرم طلا است. همچنین برای خرید یک عدد سکه تمام بهار آزادی، سرمایه گذار باید مبلغ زیادی را پرداخت کند که ممکن است افرادی که قصد سرمایهگذاری در سکه را دارند به دلیل کمبود نقدینگی این امکان را نداشته باشند. در صورتی که با حداقل مبلغ ۵۰۰ هزار تومان میتوان در صندوق سرمایهگذاری طلا سرمایهگذاری کرد.
دیگر مزیت سرمایه گذاری در صندوق طلا، اطمینان از عیار و اصالت طلا است. در واقع خرید طلا یا نقره از بستر بورس کالا به این دلیل امن است که اصالت و عیار شمش های قابل معامله در بدو ورود به خزانه فلزات گرانبها، مورد ارزیابی قرار می گیرد و در صورت تایید، قبض انبار در سامانه ثبت و گواهی سپرده آن به نام متقاضی و در کد معاملاتی او صادر می شود.
موضوع مهم اینجاست؛ در بورس کالا به ازای موجودی طلای در خزانه، گواهی سپرده طلا صادر می شود و صندوق های طلا نیز روی این گواهی ها سرمایه گذاری می کنند؛ پس سرمایه گذاران طلا در بازار سرمایه هیچ دغدغه ای از بابت کیفیت یا تحویل طلا ندارند.
کمک به رشد تولید معادن طلا
یکی دیگر از مزایای مهم معاملات طلا در بازار سرمایه، کمک به تامین مالی و رشد تولید معادن است به طوریکه برای مثال و براساس آمار تولید و فروش معدن دولتی طلای زرشوران، انتشار گواهی سپرده طلا باعث شد که فروش این معدن از ۴۰۰ تا ۵۰۰ کیلوگرم به ۱۳۰۰ کیلوگرم در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ برسد و سال ۱۴۰۳ نیز بیشتر از این میزان محقق شود. بنابراین با انتشار گواهی سپرده طلا فروش این معدن نسبت به قبل، ۳ یا ۴ برابر شد.
موضوع مهم دیگر، تاثیر گواهی سپرده طلا در پرداخت حقوق و عوارض دولتی معادن است به طوریکه مجموعه زرشوران در سالهای گذشته عوارض و حقوق دولتی را با تاخیر پرداخت کرده و مشمول جریمه می شد اما انتشار گواهی سپرده طلا موجب شد تا در سال ۱۴۰۳ این روند کاملا برعکس شود به طوری که قبل از اینکه سال مالی گذشته به پایان برسد، بدهی خود را با وزارت صمت تسویه کرده و مشمول جریمه نشد.
براساس این گزارش، هم اکنون ۲۱ صندوق سرمایه گذاری مبتنی بر طلا با نمادهای کهربا، عیار، گوهر، زر، طلا، مثقال، زرفام، نفیس، گنج، ناب، آلتون، جواهر، تابش، لیان، زروان، درخشان،آتش، قیراط، گلدیس، امرالد، زمرد در بازار سرمایه ایران فعال هستند.
- مشاهده کنید: فاز یک شرکت بازآفرید «کایزد» در آستانه بهرهبرداری قرار گرفت
- حضور ارفع در برترین های بورس کالا
- گزارشی کاربردی برای فعالان بازار سرمایه و صنعت
- حفظ نقدشوندگی «ومعادن» در روزهای منفی بازار سرمایه
- روی نبض بازار سرمایه/ وضعیت معاملات نمادهای زنجیره آهن و فولاد در بازار سهام
- فولاد هرمزگان عنوان برترین عرضه کننده بورس را کسب کرد
- درخواست فولادسازان و سنگ آهنیها: بررسی طرح فولادی مجلس به تعویق بیفتد/ لزوم توجه مجلس به ملاحظات بازار فولاد و بازار سرمایه، توسعه صادرات فولاد و ارزآوری و منافع سهامداران (به همراه متن کامل و تصویر نامه)
- نظر مدیرعامل ذوب آهن در مورد قیمت سهام این شرکت در بازار سرمایه
- نامه رئیس اتاق بازرگانی تهران به کمیسیون صنایع مجلس: تصویب طرح فولادی مجلس حداقل برای ۶ ماه متوقف شود/ این طرح، عزم مجلس برای حمایت از بازار سرمایه را زیر سوال میبرد/ زنجیره فولاد به قانون جدید نیاز ندارد

مهندس طهمورث جوانبخت
مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان

عطاالله معروفخانی
مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان

اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)

اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)

سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران

مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان