رئیس امور بین الملل انجمن سنگ آهن ایران:مهم ترین مسئله زنجیره سنگ آهن و فولاد اکتشافات معدنی است
کیوان جعفری طهرانی، رئیس امور بین الملل انجمن سنگ آهن ایران در برنامه راه ابریشم رادیو اقتصاد که با محوریت "صرفه اقتصادی صادرات در زنجیره فولاد" برگزار شد، با اشاره به اینکه مهم ترین مسئله زنجیره سنگ آهن و فولاد اکتشافات معدنی است، گفت: ایران برای تولید 55 میلیون تن فولاد در افق 1404، نیازمند 168 میلیون تن سنگ آهن است و این مسئله اکتشافات جدید را می طلبد.

به گزارش  چیلان ، وی اظهار داشت: ظرف دو سال گذشته به جهت نوسانات قیمت سنگ آهن در بازارهای جهانی تولید سنگ آهن ایران از ۵۵ میلیون تن به ۴۵ میلیون تن کاهش یافت و همین نوسانات سبب خروج سرمایه گذاران از این حوزه شد.

دکتر جعفری طهرانی خاطر نشان کرد: بخش خصوصی به جهت ریسک حوزه اکتشاف، در این بخش ورود پیدا نمی کند اما باید پهنه های اکتشافی پس از اکتشاف توسط دولت به بخش خصوصی واگذار گردد.

وی با اشاره به برجام و مطلوب بودن آن برای کشور گفت: برجام سبب شد در سال ۲۰۱۵ خارجی ها به سرمایه گذاری و ورود به بخش معدن کشور علاقمند شوند هرچند که انتخابات آمریکا تاحدودی سبب عقب نشینی آنها شد.

رئیس امور بین الملل انجمن سنگ آهن ایران ادامه داد: اگرچه در این مدت شاهد حضور و بعضا عقد قراردادهای خارجی ها در بخش معدن بودیم اما این قراردادها با بخش دولتی بوده نه خصوصی چراکه بانک مرکزی تنها پروژه های دولتی را حمایت می کند.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود به صادرات بخش سنگ آهن پرداخت و گفت: در کنسانتره که بخش دولتی تولیدکننده عمده آن است، یک سالی است که پیشتاز صادرات شده ایم. ارزش افزوده کنسانتره ۴۰ تا ۵۰ درصد بالاتر از دانه بندی بوده و در گندله ۱۰ تا ۱۵ درصد بالاتر از کنسانتره است. اما در آهن اسفنجی که سرمایه گذاری بالایی نیز می طلبد، ارزش افزوده بالاتری حاصل می شود.

جعفری طهرانی با اشاره به این رویکرد دولت که صادرات محصولات با ارزش افزوده کمتر باید متوقف گردد گفت: درست است که اولویت صادرات با محصولات با ارزش افزوده بالا است اما تا زمانی که تعادل برقرار نشده و عرضه فراتر از تقاضا است می توان صادرات داشت. حتی اکثر شرکت های فعلی دولتی هم از طریق صادرات، هزینه های طرح ها و توسعه های خود را تامین کرده اند. در واقع اگر ایران اکنون به عنوان دومین تولیدکننده آهن اسفنجی شناخته می شود بخشی از آن ناشی از همین صادرات و تامین بودجه طرح های فرآوری بوده است.

رئیس امور بین الملل انجمن سنگ آهن ایران  در پایان با اشاره به طرح های در حال احداث کنسانتره و گندله در کشور ابراز امیدواری کرد که از سال ۹۶ ایران قابلیت صادرات گندله خواهد داشت.

2

تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ماه ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۱۹
شناسه مطلب : 11546
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی