بحرانی تحت عنوان صادرات بی رویه سنگ آهن برای فولادی ها
چنانچه جلوی صادرات بی رویه سنگ آهن گرفته نشود طی یک یا دو سال آینده به بحرانی جبران ناپذیر برای فولادی ها تبدیل خواهد شد.

منصور یزدی زاده مدیرعامل ذوب آهن اصفهان با انتقاد از صادرات بی رویه سنگ آهن، کنسانتره و گندله گفت: اگر جلوی آن گرفته نشود، تبدیل به بحرانی طی یک تا دو سال آینده برای شرکت های فولادساز داخلی خواهد شد.

یزدی‌زاده گفت: سهامداران نقش بسزایی در رشد و تامین مالی بنگاه‌ها دارند و حمایت و ورود آنها به سهام شرکت‌ها می‌تواند کمک بزرگی را برای بهبود وضعیت شرکت‌ها داشته باشد.

مدیرعامل شرکت ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه تولید فولاد خام در جهان در سال ۲۰۱۸ برابر با یک میلیارد و ۸۰۸ میلیوت تن بوده که در مقایسه با سال ۲۰۱۷ از رشد ۴.۵ درصدی برخوردار است، گفت: این در حالی است که ایران نیز با ۲۴ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رتبه ۱۱ جهان را از نظر میزان فولاد تولیدی در میان کشورهای دنیا از آن خود کرده است. این در حالی است که شرکت ذوب آهن هم سهم ۹.۲ درصدی را از تولید فولاد خام کشور در سال ۹۷ داشته است.

مدیرعامل این شرکت بورسی درخصوص مشکلات و موانع سال گذشته هم گفت: محدودیت شدید در تامین مواد اولیه آهن‌دار از جمله سنگ آهن یکی از این چالش‌ها است که با عمومیت آن، سایر شرکت‌ها از جمله فولاد مبارکه هم در این مورد دچار مشکل خواهند شد و دلایل آن به صادرات سنگ آهن، کنسانتره و گندله برمی گردد که اگر جلوی آن گرفته نشود، تبدیل به بحرانی طی یک تا دو سال آینده خواهد شد.

وی با بیان اینکه ذوب آهن سهمیه گندله ندارد، ادامه داد: اعمال تحریم‌ها بر واردات و صادرات زغال و کک شرکت های فولادی، بالا بودن هزینه های تولید به روش کوره بلندی در مقایسه با قوس الکتریکی، عدم توازن در توزیع منابع زنجیره ارزش تولید، عدم پوشش تولید ۴ میلیون تن چدن مذاب، بروز خشکسالی و تاثیر بر میزان تولید، تحمیل بخشی از کسری منابع صندوق بازنشستگی فولاد به شرکت، اعتصاب کامیون داران و توقف حمل مواد اولیه و افزایش هزینه حمل، مشکل ترخیص مواد اولیه وارداتی از طرف گمرک، منفی بودن سرمایه در گردش و وجود زیان انباشته، تحمیل هزینه مابه تفاوت ارز به میزان ۱۱۰ میلیارد تومان که از طریق بانک رفاه در حال پیگیری است نیز از دیگر چالش های موجود طی سال گذشته بوده است.

یزدی‌زاده در ادامه درخصوص ذخیره روزانه مواد اولیه اصلی از اخذ مجوز ترک تشریفات از هیات دولت برای ورود یک میلیون و ۷۵۰ هزارتن سنگ آهن از چاه گز و سنگان خبر داد و گفت: در اجرای این مصوبه، تشریفاتی وجود دارد که در صورت اجرا، بخشی از کمبود سنگ آهن سال جاری را جبران خواهد کرد اما برای اجرا، چند شرط گذاشته شده که اگر سال ۹۸ حاصل شود، می تواند تا ۵ سال ادامه داشته باشد.

مدیرعامل ذوب آهن درباره میانگین نرخ فروش محصولات اصلی گفت: در سه ماهه اول سال گذشته نرخ فروش ۲۳۶۳۵ ریال، سه ماهه دوم ۳۲۱۵۵ ریال، سه ماهه سوم ۳۷۵۶۷ ریال و سه ماهه چهارم ۳۴۵۳۱ ریال بوده است. موازنه ارزی ذوب منفی است و این بدان معنا است که هرچقدر صادرات انجام شده باز هم به میزان ۶۰ تا ۷۰ میلیون نیازمند دریافت ارز از شبکه بانکی هستیم در نتیجه نرخ تسعیر ارز در سیستم مالی باید به شکلی در نظر گرفته می شود که موازنه آن منفی نشود.

2

تاریخ انتشار : ۱۹ تیر ماه ۱۳۹۸ ساعت ۱۷:۲۰
منبع : تسنیم
شناسه مطلب : 26415
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی