اختصاصی چیلان؛کاهش ۲۳.۵ درصدی صادرات فولاد ایران در ۷ ماهه نخست امسال/ جزئیات کامل صادرات فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی
بنا به تازه‌ترین گزارش آماری انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، مجموع صادرات فولاد ایران (فولاد میانی و محصولات فولادی) در دوره هفت ماهه ماه نخست سال جاری، ۴ میلیون و ۵۳۶ هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، کاهش قابل توجه ۲۳.۵ درصدی را نشان می‌دهد. گرچه از نرخ کاهش صادرات فولاد نسبت به دوره شش‌ماهه و پنج‌ماهه سال ۹۹ کاسته شده است اما همچنان صادرات فولاد فاصله چشمگیری با حجم صادرات سال گذشته دارد که نشان‌دهنده درآمدهای ارزی دست‌رفته در ماه‌های گذشته تحت تأثیر محدودیت‌های دولتی اعمال‌شده بر صادرات فولاد است.

به گزارش  چیلان ، در دوره هفت ماهه نخست سال جاری، صادرات فولاد میانی کشور، ۳ میلیون و ۱۹۱ هزار تن بوده که کاهش ۱۶ درصدی را نسبت به دوره مشابه سال قبل نشان می‌دهد. از صادرات فولاد میانی، سهم صادرات بیلت و بلوم در دوره هفت ماهه نخست سال ۹۹، ۲ میلیون و ۴۵۱ هزار تن، و سهم صادرات اسلب، ۷۴۰ هزار تن بوده است. صادرات اسلب در هفت ماه نخست امسال، کاهش شدید ۳۹ درصدی را تجربه کرده است و صادرات بیلت و بلوم، ۶ درصد کاهش یافته است.

وضعیت صادرات محصولات فولادی

کل صادرات محصولات فولادی کشور در دوره هفت ماهه نخست سال ۹۹، ۱ میلیون و ۳۴۵ هزار تن بوده که نسبت به دوره مشابه سال قبل، کاهش ۳۷ درصدی را نشان می‌دهد.

از میان محصولات فولادی، سهم صادرات مقاطع طویل فولادی، ۱ میلیون و ۳۳ هزار تن بوده و صادرات این مقاطع، در مجموع هفت ماه نخست امسال، ۳۷ درصد کاهش یافته است. صادرات میلگرد که بیشترین سهم را از میان صادرات کل محصولات فولادی دارد، در هفت ماه نخست امسال نسبت به دوره مشابه سال گذشته، ۴۰ درصد کاهش یافته است.

صادرات مقاطع تخت فولادی نیز با کاهش ۳۷ درصدی در دوره هفت ماه نخست امسال، به ۳۱۲ هزار تن رسیده است.

صادرات آهن اسفنجی در دوره هفت ماهه نخست امسال، با کاهش ۷۲ درصدی به ۱۸۴ هزار تن رسیده است.

نکته قابل تأمل این است که در دوره هفت ماهه نخست امسال صادرات تمام انواع محصولات فولادی، فولاد میانی و آهن اسفنجی نزولی بوده و علی‌رغم رشد قابل توجه تولیدات و رکود داخلی، در هیچ بخشی شاهد افزایش صادرات نبوده‌ایم!

گفتنی است انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران پیش از این در اوایل اردیبهشت طی نامه‌ای به وزیر وقتِ صنعت، معدن و تجارت با توجه به شرایط ایجادشده توسط بحران کرونا و همچنین محدودیت‌های شدید داخلی مرتبط با ستاد تنظیم بازار، نسبت به کاهش صادرات فولاد کشور و کاهش درآمدهای ارزی صنعت فولاد اعلام خطر کرده بود.

انجمن فولاد در نامه هشدارآمیز خود سه درخواست را مطرح کرده بود. این انجمن درخواست کرده بود که ۱) تمامی محدودیت‌های صادراتی آهن و فولاد کشور به فوریت مرتفع گردد؛ ۲) توسعه صادرات به عنوان یکی از اهداف اصلی کارگروه تنظیم بازار (حداقل در خصوص فولاد) در اولویت قرار گیرد؛ و ۳) همانند سایر کشورهای فولادساز دنیا، مشوق‌های صادراتی وضع و به سرعت اجرایی گردد.

به هیچ‌یک از این درخواست‌ها پاسخ مثبت داده نشد و در عوض تنظیم بازار داخلی به صادرات فولاد گره زد. نهایتاً نتیجه این بوده که محدودیت‌های صادراتی، کاهش قابل توجه صادرات کشور را در پی داشته است.

جدول زیر که جزئیات صادرات و واردات فولاد ایران در دوره هفت ماهه نخست امسال را نشان می‌دهد، ببینید:

صادرات فولاد 7 ماهه scaled

2

تاریخ انتشار : ۲۶ آبان ماه ۱۳۹۹ ساعت ۰۹:۳۸
شناسه مطلب : 33555
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی