به گزارش چیلان ، افزایش میزان تولید واحدهای مختلف طی سالهای گذشته در کشورمان جدا از برنامه های داخلی یک شرکت به متغیرهای زیادی وابسته است که که عبور از هر کدام آنها شرایط ویژه ای را ایجاب می کند. این مسئله زمانی بیشتر نمود پیدا می کند که در بررسی ساز و کار حاکم بر اقتصادهای دنیا نمونه های مشابه کشورمان کمتر یافت می شود زیرا مسیر تعیین کننده بازار از مسیر عرضه و تقاضا می گذرد.
صنایع معدنی و شرکتهای فولادسازی طی سالهای اخیر با چالش های زیادی دست و پنجه نرم کردند که از آن جمله می توان به عدم توزبع مناسب مواد معدنی در زنجیره فولاد اشاره کرد. این مسئله که کل فرآیند تولید را متأثر می کند بسته به نوع تولیدات شرکتهای مختلف تثرات جانبی خود را آشکار می نماید که نخستین نشانه آن کاهش میزان تولید است. این موضوع در کنار عدم افزایش عمق اکتشاف و پهنه های بلوکه شده معدنی عملاً فرآیند تولید در شرکتهای فولادی را با چالش جدی روبرو کرده و تنها مهندسی برخی ساز و کارهاست که آمار تولید شرکتها را در شرایط باثبات قرار داده وگرنه با چنین وضعیتی رسیدن به کمترین میزان تولید نیز کار دشواریست.
فراهم نبودن زیرساخت های لازم مانند حمل و نقل جاده ای و ریلی و بنادر در کنار سایر موارد مطرح شده سبب افزایش هزینه های حمل و نقل صنایع فولادی شده که علیرغم وضوح این مشکل در بستر تولید هنوز راه حل درستی برایش اتخاذ نشده و این در حالیست که بخش قابل توجهی از تولید ناخالص داخلی کشور در اختیار شرکتهای فولادی و صنایع معدنیست.
صنعت فولاد کشور در افق ۱۴۰۴ رسیدن یه سقف تولیدی ۵۵ میلیون تن را متصور است که اگر شرایط فعلی دستخوش تغییر نشود رسیدن به این هدف موانع قابل توجهی را پیش روی خود می بیند. با توجه به آنچه گفته شد به خوبی مشخص خواهد بود که دستیابی به افزایش تولید در هر واحدی تدابیر مدیریتی خاصی را می طلبد.
ذوب آهن اصفهان که در ایرج رخصتی را در رأس هرم مدیریتی خود می بیند علیرغم آنچه گفته شد در موضوع تولید شرایط خوبی را سپری می کند و این مسئله را باید تنها در سیاستها و دانش فنی مدیریت این شرکت جستجو کرد. ذوب آهن با دستیابی به میزان تولید ۱ میلیون و ۳۸۰ هزار و ۳۹۶ تن بهترین عملکرد ۷ ساله اخیر را در پایان شش ماهه نخست سال رقم زد.
اشاره به این نکته ضروری می نماید که با توجه به نوع تولید ذوب اهن اصفهان(کوره بلند) افزایش میزان تولید در محدودیت یاد شده دستاورد قابل توجهی است که نباید ساده از کنار آن گذشت.
- بومیسازی روتور مکنده آگلوماشین ۴ ذوب آهن اصفهان
- کاهش چشمگیر مصرف کک در کوره بلند ذوب آهن اصفهان
- امضای تفاهم نامه بین ذوب آهن اصفهان و فن بازار ایمیدرو با رویکرد دانش بنیان
- تامین پایدار مواد اولیه ذوب آهن اصفهان به صورت ویژه دنبال می شود
- ریل ذوب آهن اصفهان پشتیبان توسعه تجارت کشور با جهان
- عملکرد موفق ذوب آهن اصفهان در تامین مواد اولیه در ایام نوروز
- بر فولادسازان در سال ۱۴۰۲ چه گذشت؟ / وقایع نگاری “سال سخت فولاد” از دریچه چیلان
- Future Minerals Forum 2024 / هر آنچه باید در مورد گردهمایی مواد معدنی آینده در عربستان بدانید
- ذوب آهن اصفهان سبد میلگرد نهضت ملی مسکن عرضه کرد
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران