محمود نوریان مدیر عامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو روش های مختلف تأمین آب در این مجتمع را در گفت و گو با چیلان تشریح کرد و با تفکیک روش های تامین آب در مجتمع معدنی و مجتمع صنعتی چادرملو اظهار داشت: به منظور تامین آب مورد نیاز مجتمع معدنی چادرملو در ۱۸۰ کیلومتری یزد، این شرکت در ۱۵ کیلومتری معدن واقع در منطقه آبخیز دشت سپیدان اقدام به حفر ۱۳ حلقه چاه نمود و به منظور تصفیه آب این چاه ها که دارای املاح (ec) بیش از ۳۰ هزار یعنی به شوری آب دریا است و تنها نیمی از این آب قابل استفاده است، تصفیه خانه بزرگی با هزینه ۱۱۰ میلیارد تومان احداث شد که پس از تصفیه آب و کاهش املاح به کمتر از ec 1000، آب به مجتمع معدنی چادرملو انتقال می یابد. در عین حال با اجرای سیستم های تصفیه پساب های کارخانه های کنسانتره در این مجتمع، آب مصرفی در پروسه تولید مجددا در چرخه مصرف قرار می گیرد.
نوریان افزود: در مجتمع صنعتی چادرملو نیز که در ۲۵ کیلومتری شهر اردکان قرار دارد، کارخانه گندله سازی به ظرفیت ۴ میلیون تن و کارخانه تولید فولاد به ظرفیت یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن که به صورت صد درصدی به شرکت چادرملو تعلق دارد فعالیت می کنند. کارخانه فولاد دیگری نیز با ظرفیت تولید ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و ۸۰۰ هزار تن فولاد نیز در این منطقه واقع است که به ترتیب ۳۰ درصد و ۴۳ درصد سهام آن به چادرملو تعلق دارد. کارخانه احیای مستقیم دیگری نیز جهت تولید یک میلیون ۵۵۰ هزار تن آهن اسفنجی که متعلق به چادرملو است هم در مراحل نهایی راه اندازی قرار دارد. بنابراین در حال حاضر برای تامین آب مورد نیاز در قراردادی با شرکت آب و فاضلاب و سرمایه گذاری شرکت چادرملو، شبکه فاضلاب شهر اردکان، تصفیه فاضلاب و انتقال این آب به مجتمع صنعتی به اجرا درآمده است. ظرفیت این طرح دو میلیون و ۹۰۰ هزار متر مکعب آب در سال است و بالغ بر ۲ هزار میلیارد ریال هزینه سرمایه گذاری آن شده است.
محمود نوریان همچنین خاطرنشان کرد: علاوه بر این، پروژه عظیم و ملی انتقال آب خلیج فارس نیز در دست اجرا است که با مشارکت سه شرکت اجرایی می شود. شرکت معدنی و صنعتی گل گهر سهم ۴۴.۴ درصدی، شرکت ملی صنایع مس ایران سهم ۳۳.۳ درصدی و شرکت معدنی و صنعتی چادرملو سهم ۲۲.۲ درصدی از این پروژه را در اختیار دارند.
مدیر عامل چادر ملو درخصوص جزئیات این پروژه افزود: اجرای طرح انتقال آب خلیج فارس در سه مرحله پیش بینی شده است. طرح یاد شده از تصفیه خانه بندرعباس آغاز می شود و تا معدن چادرملو ادامه دارد. مرحله نخست این پروژه از آب شیرین کن واقع در بندرعباس آغاز می شود و تا مجتمع معدنی و صنعتی گل گهر ادامه می یابد. مرحله دوم نیز از مجتمع گل گهر آغاز می شود و تا مجتمع معدنی سرچشمه متعلق به شرکت ملی صنایع مس ایران ادامه دارد. در نهایت نیز در مرحله سوم طرح انتقال آب خلیج فارس از مجتمع مس سرچشمه واقع در استان کرمان تا مجتمع معدنی و صنعتی چادرملو در استان یزد ادامه دارد. در حال حاضر، تاسیسات آب شیرین کن در بندرعباس در حال احداث هستند. کل ظرفیت تصفیه خانه در طرح نهایی ۵۰۰ میلیون متر مکعب در سال است که فاز اول تاسیسات شیرین سازی آب حدود ۱۵۰ میلیون متر مکعب ظرفیت دارد که در فازهای دوم و سوم آن در مجموع با ظرفیت ۳۵۰ میلیون متر مکعب به بهره برداری خواهد رسید.
نوریان با بیان اینکه انتظار می رود فاز اول این طرح در پایان سال ۹۸، اجرایی شود، در خصوص منابع مالی این طرح هم گفت: اکنون تمرکز ویژه ای بر تامین مالی این طرح قرار دارد. سهامداران تامین ۱۵ هزار میلیارد ریال از کل سرمایه مورد نیاز برای اجرای این پروژه را تضمین کرده اند اما کل سرمایه گذاری پیش بینی شده برای تصفیه خانه، سه خط یاد شده و هزینه های عمومی حدود ۶۲ هزار و ۶۵۱ میلیارد ریال، برآورد می شود.
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- کسب رتبه اول شرکت معدنی و صنعتی چادرملودر گروه فلزات آهنی از نظر بهره وری کل عوامل تولید
- رشد فروش ۳۵ درصدی چادرملو در ۹ ماهه امسال
- رکوردشکنی تولید سالانه آهن اسفنجی و شمش فولاد در چادرملو
- مدیرعامل جدید چادرملو معرفی شد/ طاهرزاده جایگزین تقیزاده شد
- کسب رتبه اول بهره وری کل در همایش ۱۰۰ شرکت برتر توسط چادرملو
- امضا قرارداد ساخت دو نیروگاه ۵۴۶ مگاواتی سیکل ترکیبی توسط چادرملو و مپنا
- مدیرعامل ذوب آهن اصفهان خبر داد/ کاهش برداشت ذوب آهن از آب زاینده رود
- افزایش ۶ درصدی تولید کنسانتره سنگ آهن شرکتهای بزرگ کشور در ۴ ماهه نخست سال جاری
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش