به گزارش چیلان ، هم بیلت و هم اسلب صادراتی ایران، معاملات خود را در تابستان امسال در کانال قیمتی ۳۶۰ دلاری آغاز کردند، در اواسط شهریورماه معاملات وارد کانال ۴۰۰ دلاری شد و در اواخر شهریور، اسلب خود را تا قیمت فوب ۴۳۲ دلار به ازای هر تن بالا کشید و قیمت فوب بیلت صادراتی نیز در بنادر جنوبی کشور به ۴۰۷.۵ دلار به ازای هر تن رسید.
شیوع جهانی ویروس کرونا مخصوصاً در دو ماه فروردین و اردیبهشت امسال، کاهش قیمت فولاد صادراتی ایران را در پی داشت: کف قیمت فوبِ بیلت صادراتی ایران در هفته اول فروردین زده شد که ۳۲۵ دلار به ازای هر تن بود و کف قیمت اسلب صادراتی در سال جاری نیز ۳۲۰ دلار به ازای هر تن بود که اواسط اردیبهشت ماه، شاهد آن بودیم. با این حال، از اوایل خرداد با بهبود فعالیتهای اقتصادی خصوصاً در چین و سپس در شرق و جنوب شرق آسیا، اروپا و کشورهای حاشیه جنوبی خلیج فارس، شاهد احیای تقاضا برای فولاد و افزایش قیمتها بودیم. قیمت اسلب صادراتی ایران در پایان تابستان امسال نسبت به کف قیمتی آن در سال جاری، ۱۱۲ دلار به ازای هر تن افزایش یافت که رشد بسیار خوبی محسوب میشود.
کنار گذاشتن مقررات قرنطینه، بازگشایی فعالیت صنایعی چون خودروسازی در نقاط مختلف دنیا و همینطور افزایش فعالیتهای ساختوساز، در کنار سیاستهای انبساطی و تحریک تقاضا در اقتصادهای بزرگ جهان، موتور محرکه رشد قیمت فولاد در تابستان ۹۹ بود. ضمن اینکه در تابستان امسال، بازارهای صادراتی فولاد، برخلاف تابستان سال گذشته چندان تحت تأثیر جنگ تجاری آمریکا و چین نبودند و مدتی است که با امضای فاز نخست توافق تجاری بین واشنگتن و پکن، فتیله این جنگ تجاری پایین کشیده شده است.
بازارهای اصلی فولاد صادراتی ایران
بنا به گزارشهای متال بولتن در تابستان امسال، شرق آسیا، خصوصاً چین، و همچنین کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، بازار اصلی بیلت و اسلب صادراتی ایران بودهاند.
چین با سیاست مشت آهنین در کوتاهترین زمان ممکن بحران کرونا را کنترل کرد و فولادسازان این کشور، پس از بازگشایی اقتصادی، به سرعت تولید با حداکثر ظرفیت را از سر گرفتند. چینیها بهطور سنتی مشتریان فولاد میانی صادراتی ایران بودهاند و در تابستان امسال نیز تقاضای خوبی از طرف این مشتریان برای فولاد صادراتی ایران وجود داشت.
در اواخر تابستان هم علیرغم کاهش خرید بیلت ایران توسط مشتریان اصلی آسیایی، قیمت شمش فولادی صادراتی ایران تقریباً ثابت ماند و تقاضا برای شمش تولیدی فولادسازان ایرانی به سمت کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس، شیفت کرد. متال بولتن در هفته آخر شهریور گزارش داد که یک محموله ۳۰ هزارتنی شمش صادراتی ایران با قیمت فوب ۴۱۰ دلار به ازای هر تن به یک مشتری در کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس فروخته شده است.
در سال ۹۸، ۲۵.۴ درصد فولاد میانی تولیدشده در ایران، راهی بازارهای جهانی شد و فولاد صادراتی یکی از بخشهای مهم صادرات غیرنفتی کشور بود. ارزش کل صادرات بخش معدن و صنایع معدنی ایران در سال گذشته، ۸.۴۹ میلیارد دلار بود که از این میان زنجیره فولاد با صادرات ۴.۵ میلیارد دلاری، بیشترین سهم را داشت.
با وجود این که در تابستان امسال، قیمتهای بسیار خوبی برای فولاد صادراتی ایران رقم خورد، اما در حوزه صادرات فولاد، چالشهای مقرراتی شدیدی وجود داشت که در نهایت کاهش قابل توجه حجم صادرات ایران را در پی داشت.
در نمودار زیر روند قیمت فولاد صادراتی ایران در تابستان ۹۹ را ببینید:
- تقاضا و عرضه شمش فولادی برابر شد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
- ۲۰ درصد از عرضه شمش فولادی کشور توسط فولا خوزستان تامین میشود
- در جا زدن قیمت جهانی بیلت طی هفتههای اخیر/ مقایسه روند قیمت فولاد صادراتی ایران و CIS
- برترین عرضه کنندگان شمش در بورس کالا کدامند؟/ ۱۸ درصد عرضه شمش فولادی در اختیار فولاد خوزستان
- قیمت جهانی بیلت همچنان بر مدار صعود/ مقایسه روند قیمت فولاد صادراتی ایران و CIS
- الگوی ۱۰ هفته ای قیمت جهانی شمش تغییر کرد/ مقایسه روند قیمت فولاد صادراتی ایران و CIS
- خرید شمش فولادی مجدداً بهین یابی شد/ ممنوعیت خرید شمش و گندله برای تجار
- نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا/ ۲۰۲۰۸ تومان آخرین قیمت شمش فولادی
- مقایسه روند قیمت فولاد صادراتی ایران و CIS / آیا قیمت جهانی اسلب به کف رسیده است؟
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران