احمد سعدی، مدیرعامل مجتمع فولاد البرز غرب با بیان این مطلب گفت: در حال حاضر جمیعت کشور حدود ۸۰ میلیون نفر است که تا سال ۱۴۰۴ پیشبینی میشود به ۹۰ میلیون نفر افزایش یابد. به علاوه اگر در سال ۱۴۰۴ طبق برنامه تعیین شده میزان ظرفیت تولید فولاد به ۵۵ میلیون تن برسد (با احتساب مصرف سرانه فولاد به ازای هر نفر ۳۰۰ تا ۴۰۰ کیلوگرم) بنابراین میزان مصرف فولاد کشور به ۲۷ تا ۳۰ میلیون تن خواهد رسید بنابراین در صورت دستیابی به ۴۵ تا ۵۵ میلیون تن فولاد، ۱۸ میلیون تن مازاد خواهیم داشت که بهناچار مازاد تولید باید صادر شود.
وی افزود: مازاد تولید فولاد کشور در صورت تحقق اهداف ترسیم شده برای دستیابی به ۵۵ میلیون تن فولاد تا سال ۱۴۰۴ به کدام کشورها صادر شود؟ امارات، روسیه و اوکراین که خود صادرکننده فولاد هستند از این رو تنها عراق و افغانستان از میان کشورهای منطقه و دو سه کشور کوچک میماند تا بتوان مازاد تولید داخل را صادر کرد، بر این اساس بازار بزرگی برای صادرات فولاد پیش رو نداریم و این درحالی است که رقبای سرسختی در زمینه تولید فولاد نیز وجود دارند. به گونهای که ترکیه تابستان گذشته اغلب کارشناسان و کارخانههای تولیدکننده فولاد خود را برای بازدید و بررسی کارخانههای چین به مدت دو هفته به این کشور فرستاد و پس از بازگشت طی جلسات زیادی با کارشناسان هدف تولید فولاد خود را روی ۸۰ میلیون تن تعیین کرد. این در حالی است که میزان تولید فولاد این کشور حدود سه الی چهار میلیون تن است.
مدیرعامل مجتمع فولاد البرز غرب در ادامه افزود: هماکنون کشورهای عربی درصدد تولید فولاد هستند؛ بهعنوان مثال قطر استیل، امارات استیل و عمان در مناطق عربنشین و همچنین ترکیه از رقبای جدی فولاد ایران محسوب میشوند. بر این اساس تولیدکنندگان داخلی باید از نظر کمیت و کیفیت بتوانند خود را به آنها برسانند. از این رو برای عبور از وضعیت نابسامان کنونی و رقابت با رقبای سرسخت منطقه نیاز به مطالعه و کار کارشناسی دقیقی است تا بتوان درمنطقه در زمینه تولید فولاد به جایگاه شایستهای دست یافت.هم اکنون سیستم بانکی کشور یکی از چالشهای اساسی تولیدکنندگان است؛ چراکه با کشورهای عربی به هیچوجه قابلمقایسه نیستند و روش تعامل بانکها در کشور عادلانه نیست.
وی از دیگر چالش هایی که تولیدکنندگان فولاد کشور با آن مواجه هستند را مالیات بر ارزش افزوده دانست و گفت: این موضوع به گونهای است که بهرغم آنکه طی سال گذشته صنایع کشور بهشدت تحتفشار بودند، اما دولت نظام دریافت مالیات را سختتر کرد؛ در حالی که در ابتدای امر قرار بود به معنای واقعی مالیات بر ارزش افزوده دریافت شود اما هم اکنون متاسفانه به مالیات بر ارزش تبدیل شده است. در این بین باید گفت مادامی که مشکلات پیشروی صنعت فولاد کشور از جمله مسائل مالیاتی و بانکی برطرف نشوند، تولیدکنندگان داخلی به هیچوجه توان رقابت با رقیبان خود نخواهند داشت. از سوی دیگر علاوه بر مشکلات موجود باید بتوان بازارسازی نیز انجام داد و بازارهای هدف صادراتی را برای صادرات مازاد تولید طی سالهای آتی کسب کرد.
سعدی ادامه داد: در حال حاضر اغلب واحدهای تولیدی فولاد تنها با ۳۰ تا ۴۰ درصد ظرفیت خود تولید میکنند که نهتنها همین حالا با ضرر مواجه هستند حتی در صورت تداوم روند کنونی مشکلات بسیاری به همراه خواهند داشت که این امر درخصوص واحدهای تولید نورد محسوستر است، چراکه از مشکلات بیشتری برخوردار هستند. اما نکته مهمتر این است که برای رسیدن به ۵۵ میلیون تن فولاد مورد هدف تا سال ۱۴۰۴، باید دید علاوه بر تامین مواد اولیه آیا زیرساختهای لازم از جمله برق موردنیاز برای تولید این میزان فولاد وجود دارد. برای برونرفت از چالشهای کنونی صنعت فولاد کشور و دستیابی به اهداف ترسیم شده برای آینده در این صنعت انجمن فولاد باید در زمینه تمامی طرح و برنامههای دولت در اینخصوص حضور جدی داشته باشد.برای تولید شمش در داخل کشور دو مقوله کیفیت و استاندارد باید مورد توجه جدی قرار گیرد؛ از این رو پیشنهاد انجمن تولیدکنندگان فولاد این است که متقاضیان احداث واحدهای ذوب باید از دانش کافی در این زمینه برخوردار باشند و بدون کسب مهارت و دانش کافی اجازه تولید داده نشود.
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- ثبت رکورد جدید واحد توزین و بارگیری جادهای اپال پارسیان سنگان در پایان مالی ۱۴۰۲
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- مشاهده کنید/ کارنامه ۶ ماهه «نگاهی به عملکرد شرکتهای فولادی و معدنی در نیمه نخست ۱۴۰۲»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران