علی اصغر پرومند، مدیرعامل شرکت توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) امروز و در جمع خبرنگاران تحلیل ها درخصوص روند قیمتی فلزات را درست ندانست و گفت: برخی کارشناسان طی چند وقت اخیر بازار فلزات را بازار خوبی ندانسته و روند قیمت ها را کاهشی ارزیابی کرده و معتقد به کاهش سرمایه گذاری ها در این مدت بودند اما من این تحلیل ها را درست نمی دانم و دلیل هم این است که معمولا قیمت فلزات در یک بازه زمانی ۳۰ ساله مورد بررسی قرار می گیرد نه در بازه های کوتاه مدت چند ساله. از اینرو زمانی که سرمایه گذاری در پروژه ای مورد بررسی اقتصادی قرار می گیرد، در بازه زمانی ۱۰ ساله نوسانات قیمتی و بازار آن کالا در نظر گرفته شده و میانگینی برای آن در نظر می گیرند. میدکو نیز براساس همین بازه ها اقدام به تحلیل و سرمایه گذاری می کند.
وی افزود: از سوی دیگر از سال ۲۰۰۵ تا ۲۰۳۵ قیمت فلزات رو به بالا در نظر گرفته شده است و شوک برخی سال ها به دلیل برخی مسائل منطقی است ولی از میانگین قیمتی بطور قابل توجه پایین تر یا بالاتر نرفته است. همچنین سازمان توسعه تجارت جهانی طی مطالعه ای که انجام داد اعلام کرد مصرف مواد معدنی و فلزات تا سال ۲۰۵۰ بین ۴ تا ۱۰ برابر افزایش خواهد یافت و چون ذخایر سطحی برداشت شده اند هزینه به عمق رفتن و استخراج افزایش می یابد که در ایران به دلیل بکر بودن مناطق، هزینه استخراج ارزان تر از بسیاری از کشورها خواهد شد.
پورمند بازار فلزات را بازار با ثباتی خواند و گفت: سرمایه گذاری میدکو در بازار فلزات هیچ گونه تغییری نداشته و بر همان اساس که در گذشته طراحی شده بود به جلو پیش می رویم و درصدد هستیم هر چه سریع تر پروژه های خود را به بهره برداری برسانیم.
حضور و ورود سرمایه گذاران خارجی سبب ارتقا دانش شرکت های داخلی هم شود
وی ادامه داد: شرکت های خارجی همواره برای حضور در پروژه های فلزی و معادن مشتاق هستند و پس از برجام این استقبال بیش تر شده و مذاکراتی را انجام داده اند اما نباید فراموش کنیم که در داخل کشور نیز شرکت های زیادی هستند که با همکاری شرکت های خارجی سرمایه گذاری های خوبی را در حوزه معادن و فلزات انجام داده اند. میدکو در سال ۸۷ و در اوج تحریم ها آغاز بکار کرد و با مشارکت مردم سرمایه گذاری های خوبی را انجام داد. باید شاهد تاسیس شرکت های بزرگ خصوصی باشیم تا در زیرمجموعه آنها نظیر میدکو که ۸۰۰ شرکت کوچک و متوسط به صورت زیرمجموعه دارد شکل گرفته و کار کنند. اما طبیعی است که حضور و ورود سرمایه گذاران خارجی سبب ارتقا دانش شرکت های داخلی هم شود.
فولاد و مس از اولویت های سرمایه گذاری میدکو است
مدیرعامل میدکو اظهار داشت: اعتقاد داریم که پروژه های تعریف شده در هر صنعتی باید به هم پیوستگی کاملی داشته باشند و به همین دلیل در مجموعه ما کارخانه هایی که احداث می شود در محدوده معادن بوده و شروع آنها از معادن است. میدکو فولاد و مس را جزو اولویت های سرمایه گذاری های خود قرار داد و چون عمده ذخایر مورد نیاز این صنایع در کرمان متمرکز است شهرستان های زرند، سیرجان و شهربابک شهرستان های هدف در نظر گرفته شدند. از سوی دیگر کرمان به لحاظ نزدیکی به بندرعباس می تواند باعث تسهیل واردات تجهیزات شود. همچنین در کرمان در هر ۴ فصل امکان کار وجود دارد پس کرمان اولویت نخست ما به لحاظ کاری بود.
وی بازگشت سرمایه در حوزه معدن و صنایع معدنی را نیازمند زمان دانست و گفت: سهامداران این حوزه نیز باید خاص باشند یعنی هدف از حضورشان در آن بازار سهم، انتظارات بلندمدت و نه کوتاه مدت باشد.
مدل میدکو برای خلق ثروت حضور همزمان گروه های پولی و مالی و فنی و اقتصادی در کنار هم است
پورمند موفقیت یک هلدینگ در کشور را حضور همزمان ترکیب گروه های پولی و مالی و فنی و اقتصادی عنوان کرده و گفت: در صورت ترکیب این دو گروه ثروت برای آن مجموعه و کشور حاصل می شود و میدکو نیز این مدل را عملیاتی کرده است.
در انتظار دریافت پروانه اکتشاف ۵ پهنه هستیم
وی به پهنه های اکتشافی میدکو نیز اشاره کرد و گفت: میدکو ۵ پهنه اکتشافی در استان های کرمان، قزوین و اردبیل در زمینه های سنگ آهن، مس و زغالسنگ دارد و شناسایی و پی جویی این مناطق تمام شده و گزاش های آن ها نیز به سازمان های صنعت، معدن و تجارت ارائه شده و در انتظار دریافت پروانه های اکتشاف و شروع اکتشافات تفضیلی هستیم.
۱۰ مولفه اقتصاد مقاومتی توسط میدکو اجرایی شده است
مدیرعامل میدکو در ادامه به ۱۰ مولفه اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و افزود: اقتصاد مقاومتی ۱۰ مولفه دارد که پس از بررسی تمامی این مولفه ها، فعالیت های میدکو با آن ها تطبیق داده شد و اجرایی شد. مولفه نخست ایجاد تحرک و پویایی در اقتصاد کشور و بهبود شاخص های کلان اقتصادی و اشتغال است. میدکو در صورت راه اندازی کلیه پروژه های خود با سرمایه گذاری ۵ هزار میلیارد دلار، ۳۰۰ هزار شغل به صورت مستقیم و غیر مستقیم ایجاد خواهد کرد. مولفه های بعدی به ترتیب، توانایی مقابله با عوامل تهدید آفرین، تکیه بر ظرفیت های داخلی شامل پیمانکاری و نیروی انسانی، رویکرد جهادی، مردم محوری، تامین اقلام راهبردری، کاهش وابستگی به درآمدهای نفتی نفت، اصلاح الگوی مصرف بویژه در مصرف انرژی، فسادستیزی و در نهایت دانش محوری هستند.
فولاد بوتیا آخرین پروژه میدکو که به بهره برداری میرسد
پورمند در بخش دیگری از صحبت های خود به افتتاح ۱۱ پروژه از ۲۳ پروژه در دست احداث میدکو اشاره داشت و گفت: ۲ طرح کنسانتره سازی هر یک به میزان ۲ میلیون تن در زرند در حال کار هستند. همچنین ۲ کارخانه تولید کنسانتره در سیرجان به ظرفیت ۲ میلیون تن به بهره برداری رسیده است. در حال حاضر ظرفیت تولید کنسانتره در میدکو ۸ میلیون تن در سال است. کارخانه تولید کک و مواد شیمیایی زرند به ظرفیت ۸۰۰ هزار تن نیز در حال کار است و کارخانه فرآوری زغال در پابدانا نیز به ظرفیت ۵۵۰ هزار تن راه اندازی شده است. کارخانه فروسیلیس همدان به ظرفیت ۱۲ هزار تن نیز جزو پروژه هایی است که بهره برداری شده است. کارخانه احیا مستقیم بردسیر هم به ظرفیت یک میلیون تن، کارخانه تولید لوله مسی شهر بابک و کارخانه گندله سازی زرند به ظرفیت ۲.۵ میلیون تن هم ازجمله طرح است که به مرحله تولید رسیده اند. کوره های کارخانه گندله سازی سیرجان هم روشن شده و در اوایل مهر ماه این خط وارد مدار تولید می شود.
پورمند میزان پیشرفت پروژه های معدنی را نیز این گونه برشمرد: فولاد بردسیر دارای پیشرفت فیزیکی ۸۲ درصد است. مس کاتد شهر بابک ۷۷ درصد، گندله بوتیا ۸۵ درصد، فولاد بوتیا با فاینانس ۸۰۰ میلیون یورویی به همراه یک نیروگاه بخش فولاد آن پیشرفت ۱۷ درصدی داشته، آهن و دولومیت ۳۲ درصد، زغال طبس ۴۰ درصد، فروسیلیس فاز ۲ در همدان ۳۲ درصد و فولاد زرند هم روی ۷۰ درصد است و پیش بینی می شود گندله ها بخش عمده آنها تا پایان امسال به بهره برسد و مابقی ۹۶ و بوتیا به احتمال زیاد در سال ۹۷ به بهره برداری خواهند رسید.
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- پیشنهاد تشکیل بانکهای سرمایهگذاری توسط مدیرعامل میدکو
- ثبت رکورد جدید واحد توزین و بارگیری جادهای اپال پارسیان سنگان در پایان مالی ۱۴۰۲
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید/ کارنامه ۶ ماهه «نگاهی به عملکرد شرکتهای فولادی و معدنی در نیمه نخست ۱۴۰۲»
- شماره ۱۱۰ نشریه «چیلان» منتشر شد/ «سودآوری در محاق تابآوری؟»
- افتتاح پروژه های ملی میدکو/ اشتغالزایی میدکو برای ۲۳هزار نفر
- مشاهده کنید:از سیر تا پیاز بازار فولاد در یک کتاب / کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۲)
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران