به گزارش چیلان ، عیسی منصوری، معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با بیان این مطلب گفت: افول صنایع قدیمی نظیر فولاد موضوعی است که به وضوح در برخی از شهرهایی که ذوب آهن و فولاد دارند مشاهده می شود. در حالی که جهان با مازاد تولید فولاد مواجه است، ما همچنان بر تولید فولاد به سبک سنتی ادامه می دهیم.
وی افزود: در حالی که مازاد تولید سیمان داریم همچنان به سرمایه گذاری در این صنعت تمایل داریم. در دوره رکود، صنایع بزرگ دچار افول می شوند. با افول صنایع بزرگ طبیعی است که اشتغال ریزش یابد و اشتغال جدیدی هم در این نوع صنایع ایجاد نشود.
معاون توسعه اشتغال و کارآفرینی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به توسعه اشتغال در دولت یازدهم گفت: توسعه اشتغال در دولت تدبیر و امید در فضایی متفاوت از دولت های گذشته بتدریج در حال نهادینه شدن است. دولت یازدهم براین باور است که اشتغال در کشور تنها با تخصیص پول تحقق نمی یابد و توانمندسازی مهمترین رکن توسعه اشتغال است.
منصوری معتقد است، رشد اقتصادی لزوما و در کوتاه مدت منجر به اشتغال نمی شود ، اما زمانی که رشد به دنبال مشارکت های مردمی ایجاد شود می توان در انتظار اشتغال منتج از رشد بود.
به گفته معاون توسعه اشتغال وزیر تعاون،کار و رفاه اجتماعی، رشدی که از مشارکت مردمی حاصل نشود نمی تواند معیشت مردم را ارتقا دهد. باید سیاست گذاری های اشتغال به گونه ای باشد که صنایع کوچک و برخی از رشته های دیگر، که ظرفیت متناسب تری از رشد و اشتغال دارند، رونق بگیرند.
منصوری می گوید، کسانی که رشد محور فکر می کنند صرفا به دنبال ارزش افزوده بزرگ از طریق صنایع بزرگ هستند. بنابراین وقتی درباره پرداخت تسهیلات به صنایع صحبت می شود، یا این منابع به صنایع بزرگ تخصیص می یابد یا اینکه اگر هم به صنایع کوچک تخصیص داده شود به همان سیاق صنایع بزرگ است.
به گفته منصوری، در دوره رکود باید به دنبال صنایعی رفت که در شرایط یاد شده وضعیت مناسبتری دارند.
معاون امور اشتغال وزیر کار با بیان این که ممکن است امسال رشد اقتصادی به بیش از ۵ درصد برسد اما اشتغالی از این رشد حاصل نشود، افزود: تاکنون پنج برنامه توسعه ای در کشور اجرا شده است اما همه برنامه ها فاقد سیاستگذاری های اشتغال بود. به عبارتی راهکاری برای توسعه اشتغال بیان نشده بود.
منصوری با اشاره به نقش بنگاه های خرد، کوچک و متوسط به ایرنا گفت: هم اکنون ۸۵درصد اشتغال کشور در دست بنگاه های خرد، کوچک و متوسط است.
وی معتقد است، اشتغالی که با وام شروع شود بندرت پایدار می ماند. حتی دادن وام به واحدهای مشکل دار نمی تواند مشکلات آنها را کاهش دهد زیرا تمامی مشکلات آنها فقط به دلیل نبود پول نبوده که با تخصیص تسهیلات رفع شود. بدیهی است که بخش قابل توجهی از منابع تخصیصی تبدیل به تولید و اشتغال نشود.
وی معتقد است، هر تغییر سیاسی هم در کشور رخ دهد بیش از دو تا سه راهکار برای توسعه اشتغال در کشور نداریم. باید نیروی کار خود را ورزیده کنیم. بنگاه های خرد و متوسط را توانمند کنیم و در نهایت به اشتغال از طریق رسته های پر ظرفیت برای ایجاد ارزش افزوده و اشتغال بیاندیشیم.
به گفته منصوری، بنگاه هایی که در دوره رکود هم توانسته اند روی پای خود بایستند باید حمایت شوند. حتی اگر این بنگاه ها کالاهایی تولید کنند که مصرف داخلی داشته باشد می تواند به نفع اقتصاد باشد. به طور بدیهی و بر اساس تجربه دنیا، معنی حمایت “پرداخت وام نیست”.
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- ثبت رکورد جدید واحد توزین و بارگیری جادهای اپال پارسیان سنگان در پایان مالی ۱۴۰۲
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
- مشاهده کنید: «بومیسازی ۴ محصول استراتژیک در صنعت فولاد»
- مشاهده کنید/ کارنامه ۶ ماهه «نگاهی به عملکرد شرکتهای فولادی و معدنی در نیمه نخست ۱۴۰۲»
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران