مهندس بهمن تجلی زاده، معاون بازاریابی و فروش فولاد خوزستان و عضو سابق هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد است. وی در گفتگو با « چیلان » استراتژی افزایش صادرات به جای کاهش تولید را مطرح کرد و از اجرای این استراتژی در فولاد خوزستان می گوید:
آقای تجلی زاده، تولید در فولاد خوزستان و طرح های توسعه این شرکت در چه وضعیتی است؟
فولاد خوزستان تولید ۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تن را در برنامه ریزی های خود برای سال جاری دارد که در نیمه نخست تا حدود زیادی طبق روال برنامه پیش رفته ایم.
تولید شرکت تا ۲۷ شهریور تقریبا یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن بود و اندک تفاوتی نسبت به برنامه هاداشت که به دلیل مشکلات آب و هوایی و وضعیت برق در استان خوزستان بوده و در نیمه دوم سال جبران خواهد شد.استراتژی توسعه ای فولاد خوزستان تا افق ۱۴۰۴ و برنامه ۲۵ ساله کشور هم تولید ۱۳.۶ میلیون تن شمش بلوم، بیلت و اسلب تعریف شده است که تا دو سال آینده باید به تولید ۵ میلیون تن برسیم و به ترتیب در سال های آتی به تولید ۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تن دست پیداخواهیم کرد و در نهایت به هدف گذاری خود که تولید ۱۳.۶ میلیون تن شمش است می رسیم.
در خصوص صادرات چطور؟ مطابق برنامه پیش رفته اید؟
از نظر صادرات هم فولاد خوزستان برنامه ۱.۵ میلیون تنی خود را به وزارتخانه ارائه داده و حمایت ها و تشویق های این نهاد را تاحدودی کسب کرده است. امیدواریم در تولید و صادرات و نیز سهمی که برای بازار داخل در نظر گرفتیم طبق برنامه پیش برویم. هرچند که رکود داخلی همچنان ادامه دارد و مازاد عرضه شمش در داخل محسوس است و سبب شده تولیدکنندگان شمش با ظرفیت کامل کار نکنند.
در این شرایط راه حلی که می توان برای مقابله با رکود پیشنهاد داد صادرات است یعنی به جای کاهش سطح تولید به کمک صادرات، تقاضا و فروش را جبران کرد اما در اصل هدف نهایی باید ایجاد رونق و مصرف شمش در داخل کشور باشد.
اما برخی تولیدکنندگان استراتژی کاهش تولید را در شرایط فعلی موثرتر می دانند. یعنی شما این استراتژی را در زمان فعلی قبول ندارید؟
البته کاهش تولید هم استراتژی مناسبی در زمان رکود است اما در فولاد خوزستان سعی شده استراتژی کاهش تولید که توسط برخی واحدها دنبال می شود در پیگیری نشود و تا زمانی که رونق به بازار داخل بازگردد، استراتژی و برنامه های صادراتی در پیش گرفته شود. در واقع فولاد خوزستان در نظر دارد برنامه صادراتی که به وزارت صنعت، معدن و تجارت ارائه داده را دنبال کند. به دست آوردن جایگاه در بازارهای صادراتی کار دشواری است و مشکلات دریافت وجه حاصل از فروش همچنان وجود دارد. اگرچه این مسئله تاحدودی برطرف شده اما عملیات بانکی هنوز به طور کامل روان نشده است.
بر اساس آمارها رشد صادرات مناسبی هم طی ۵ ماهه ابتدای سال داشته اید. آیا مقاصد صادراتی جدیدی پیدا کرده اید؟
فولاد خوزستان موفق شده به اقصی نقاط جهان نفوذ کرده و صادرات داشته باشد. کشورهای اروپایی و به طور اخص آلمان، مدت ها است مقصد صادرات فولاد خوزستان است. بازارهای مهم شرق آسیا شامل تایوان، تایلند، هند، مالزی و اندونزی، کشورهای حاشیه خلیج فارس مثل عمان و امارات و منطقه منا همچون ترکیه، سودان و مصر و در نهایت پاکستان ازجمله نقاطی است که تاکنون صادرات به آنها صورت گرفته است.
به تازگی به کشورهای قاره آمریکای جنوبی مانند برزیل هم صادرات داشتیم و درحال بررسی بازاراین کشورها هستیم تا چنانچه مزیتی نسبت به بازارهای دیگر داشته باشند صادرات به این مناطق نیز در دستور کار قرار گیرد و صادرات تعدیل یا تسهیل شود.
- تعمیرات بخش های مختلف فولاد خوزستان با موفقیت انجام شد
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- اولویت شرکت فولاد خوزستان، تامین مواد اولیه از داخل کشور است
- وزیر صمت:بهرهبرداری از کارخانه زمزم سه فولاد خوزستان، گام اول فولاد سبز است
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- هت تریکِ فولاد خوزستان در دهه فجر
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران