به گزارش چیلان ، آیت الله علی اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دومین روز از اجلاس معدن و صنایع معدنی ایران با بیان این مطلب گفت: اولویت توسعه دانش بنیان در زمینه معدن است و طی ۲ سال اخیر ۱۰۰۰ شرکت دانش بنیان در دانشگاه آزاد تاسیس شده که پس از مرحله پایلوت، تجاری سازی می شود.
وی افزود: توسعه اکتشافات در اولویت قرار دارد و از بخش خصوصی دعوت می شود به صورت مستقل یا با مشارکت طرف های خارجی، در بخش معدن وارد فعالیت شوند. با توجه به سند چشم انداز، باید تا سال ۱۴۰۴ به مقام نخست منطقه در بخش معدن برسیم، در شرایط کنونی هم اگرچه در زمینه ذخایر مقام اول را داریم اما از نظر بهره برداری و بهره وری هنوز جایگاهی نداریم و میدان برای دستیابی به این شاخص باز است.
آیت الله رفسنجانی یکی از سیاست های اصلی دولت را جلوگیری از خام فروشی عنوان کرد و گفت: در وهله دوم تعامل با بازارهای جهانی و سپس حفاظت از محیط زیست است. البته در بخش خام فروشی باید بگویم، جلوی صدور مواد معدنی را نگرفتیم اما اولویت را به فرآوری دادیم و در این باره باید اذعان کرد که برای شرکت های خارجی، فرآوری در ایران به جهت انرژی ارزان و وجود برق و گاز به وفور، بسیار ارزان است. همچنین نیروی انسانی ارزان و نیروی تحصیل کرده از موارد دیگری است که در ایران تولید را دارای مزیت می کند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به فضای باز سرمایه گذاری در بخش معدن برای طرف های خارجی اشاره کرد و گفت: مطالعات نشان می دهد ایران جزو کشورهای معدن دار دنیا است که اکثر ذخایر معدنی را در خود دارد اما در حوزه اکتشافات در آن ضعیف عمل شده است.
وی ادامه داد: شرکت های داخلی و خارجی و دولت های خارجی که مایل باشند در این میدان وسیع یک میلیون ۶۰۰ هزار کیلومتر مربعی با ما در بخش معدن همکاری کنند، میدان باز است. نزدیکی به دریا، وجود بنادر متعدد در وسعت بیش از ۲ هزار کیلومتر درجنوب و شمال کشور، فرودگاه ها، حمل و نقل آسان، انرژی، نزدیکی به بازارها و نیروگاه های برق، از دیگر این مزیت ها هستند و اکنون هم در حال تکمیل کریدور شمال و جنوب هستیم تا مسیر مناسب حمل کالا و نیروی انسانی در نقاط مختلف کشور باشد.
وی ادامه داد: جذب و جلب دانش و منابع و امکانات داخلی و خارجی در زمینه اکتشافات معدنی و ایجاد واحدهای فرآوری و تبدیل مواد معدنی به مواد واسطه و مصرفی، تعیین اولویت مناطق دارای ظرفیت مواد معدنی و ایجاد زمینه های رشد منابع معدنی و فلزی در بخش آلیاژها، عناصر کمیاب معدنی و تولید مواد پیشرفته از دیگر مواردی است که ایران در بخش معدن مشخص کرده است.
- انجام موفقیت آمیز عملیات آتشکاری معدن کوه غدیر
- شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید
- مدیر مجتمع صنعتی چادرملو تغییر کرد/ دکتر ضیایی معارفه شد
- کتاب سال فولاد ایران (ویژه ۱۴۰۳) شامل چه مطالبی است؟
- ضرورت توجه به معدنکاری هوشمند
- بازدهی بیش از ۷۷ هزار درصدی نماد «فولاد» در بورس اوراق بهادار
- حضور شرکت توسعه معادن فولاد خوزستان در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
- ثبت رکورد جدید واحد توزین و بارگیری جادهای اپال پارسیان سنگان در پایان مالی ۱۴۰۲
- شماره آذر ماه نشریه «چیلان» منتشر شد/ «فولاد هوشمند»
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران