امروز صورت گرفت:ظرفیت تولید فولاد خام در بزرگ ترین مجتمع صنعتی شرق کشور دو برابر شد
با افتتاح رسمی واحد فولادسازی شماره 2 مجتمع فولاد خراسان در نیشابور، با حضور وزاری «صنعت، معدن، تجارت» و «تعاون، کار و رفاه اجتماعی»، ظرفیت تولید فولاد خام در بزرگ ترین مجتمع صنعتی شرق کشور به دو برابر افزایش یافت.

به گزارش  چیلان ، امروز هفتم اردیبهشت ماه در مراسمی که با حضور دو تن از وزیران دولت تدبیر و امید برگزار شد، دومین واحد فولادسازی «مجتمع فولاد خراسان» با ظرفیت تولید سالانه بیش از ۷۰۰ هزار تن فولاد خام رسما به بهره برداری رسید تا فولاد خراسان رسما به جمع معدود تولیدکنندگان میلیونی فولاد خام کشور بپیوندد.

تدبیر دولت و امید و حمایت مردم به بار می نشیند
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در مراسم بهره برداری از این طرح مهم توسعه ای فولاد در نیشابور اظهار داشت: اقدامات انجام شده در فولاد خراسان در شرایط تحریم در جهت پیشبرد اهداف اقتصادی کشور و افزایش توان تولید مجموعه، علی رغم همه دشواری ها، ارزنده و شایسته تقدیر است.
ربیعی با اشاره به موفقیت برجام و‌اثرگذاری آن بر صنعت، افزود: یک روز می گفتند برجام هیچ نقطه مثبتی ندارد ولی بعد اعتراف کردند که نقطه مثبت هم دارد، ولی این دولت نتوانست از آن بهره بگیرد و حالا آمده‌ایم تا جشن تولید و اشتغال در نیشابور بگیریم و به فضل خداوند ثابت شد که تدبیر دولت و امید مردم و حمایت ایشان، ثمر بخش است.
وزیرتعاون، کار و رفاه اجتماعی از افزایش سهم توان داخلی در راه اندازی این پروژه توسعه ای در فولاد خراسان تقدیر کرد و افزود: ۷۰ درصد عملیات فنی، اجرایی و تجهیزات فولادسازی دوم مجتمع فولاد خراسان بر توان داخلی و فرزندان همین سرزمین تکیه داشته است و این باعث می شود که امروز روزی شادی آفرین و ماندگار در تاریخ فولاد کشور باشد و امیدوارم پس از این، سهم توان داخلی و تکیه بر دانش بومی در راه اندازی شرکت های صنعتی بیش تر هم بشود که علائم آشکاری از بیش تر شدن این سهم را هم داریم مشاهده می کنیم.
وی همدلی مدیران اجرایی استان و شهرستان در کنار نمایندگان مجلس را عاملی موثر در پیشبرد این پروژه در استان دانست.
ربیعی افزود: یکی از دستاوردهای تدبیر دولت در اقتصاد کشور، صرفه جویی قابل توجهی است که از محل رفع تحریم ها در تامین قطعات و تجهیزات حاصل شده و یک قلم آن را که من خبر دارم، در صنعت فولاد که روزگاری قطعات و تجهیزات را طرف های دست چندم خارجی با منت و با چند برابر قیمت به ما می دادند، در همین یک سال گذشته و پس از رفع تحریم ها، بیش از هشتاد میلیون دلار فقط در مورد یک قطعه فولادسازی صرفه جویی شده است.
علی ربیعی ضمن تشکر از مدیرعامل و کارکنان مجتمع فولاد، بیان داشت: اینجا متعلق به کارگران و بیمه‌شدگان صندوق های مختلف، نظیر بازنشستگان و یا عشایر و روستائیان است که با اندک‌ پول خود، اقدام به خرید سهام کرده‌اند و هر تلاشی که شما انجام دهید و هر کاهش هزینه و افزایش بهره وری ای که داشته باشید، کمکی به اقتصاد این خانواده ها می کنید.

IMG 20170427 231055

توقف خام فروشی استراتژی ماست
وزیر «صنعت، معدن و تجارت» هم که در این مراسم حضور داشت، با اشاره به افزایش صادرات فولاد در سال گذشته گفت: در یک سال گذشته حدود ۶ میلیون تن صادرات محصولات و فراورده های فولادی داشته ایم و این در حالی است که تا ۴ یا ۵ سال قبل همین میزان واردات داشتیم.
وی با اشاره به برگزاری جلسات مختلف در وزارت صنعت برای کمک به پیشبرد پروژه های فولادی گفت: فکر می کنم در حدود ۳۰ جلسه مختلف در وزارت برای کمک به مجتمع فولاد خراسان هم گفت و گو و هم اندیشی داشته ایم.
وی تکمیل زنجیره فولاد از معدن تا محصول نهایی را استراتژی وزارت صنعت، معدن و تجارت اعلام کرد و گفت: همان طور که رهبری و سیاست های کلان نظام خواسته اند، می کوشیم که هر روز بیش از پیش از صادرات مواد خام از کشور جلوگیری کنیم.

IMG 20170427 231057
۱۲۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در نیشابور
مدیرعامل مجتمع فولاد خراسان با بیان این که برای راه اندازی دومین واحد فولادسازی در سایت مجتمع فولاد خراسان، بیش از ۷۰۰میلیارد تومان سرمایه گذاری در شهرستان اتفاق افتاده است، افزود: تلاش ما این بوده است که نیشابور را در جایگاه سومین قطب تولید فولاد کشور حفظ کنیم که با افزایش ظرفیت صورت گرفته در مجتمع فولاد خراسان این اتفاق هم اکنون محقق شده است.
حسین احمدی سلیمانی با اشاره به حجم کارهای صورت گرفته و سرمایه گذاری انجام شده در پروژه های فولادسازی شماره ۲ و گندله سازی، خاطر نشان ساخت: فازهای قبلی فولاد خراسان اغلب با به کارگیری فناوری خارجی، به ویژه از شرکت های اروپایی انجام می شده است، اما خوشبختانه در فولادسازی شماره ۲ فولاد خراسان، استفاده از توان داخلی در زمینه تجهیزات و امور مهندسی و تکیه بر قابلیت های بومی نقش محوری و کلیدی داشته است.
احمدی با بیان این که فولاد خراسان یکی از اقتصادی ترین، پایدارترین و خوشنام ترین بنگاه های صنعتی و کارآفرینی کشور است افزود: فولاد خراسان با حمایت های بی دریغ دولت و با حداکثر استفاده از ظرفیت های ملی و منطقه ای قادر بوده در سال های اخیر دوران تحریم و رکود جهانی ناشی از سقوط قیمت نفت بالغ بر ۱۹۰۰ میلیارد تومان پروژه را مدیریت کند که ۱۲۰۰ میلیارد تومان آن را در سایت نیشابور ملاحظه کردید، ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری در فولادسازی جدید به ثمر رسیده و ۵۰۰ میلیارد تومان پروژه گندله سازی انشاءا… در شهریور ماه سال جاری راه اندازی خواهد شد و آخرین حلقه مفقوده از زنجیره تولید کارخانه کنسانتره با سرمایه گذاری بالغ بر ۷۰۰ میلیارد تومان با زیر ساخت های آن در پایان سال ۱۳۹۷ به ثمر خواهد رسید .
وی افزود: همزمان با این توسعه ها تمامی زیر ساخت ها و زیر بناها شامل آب ، برق ، گاز، پست ، شبکه ریلی و شبکه انتقال نیرو ، فضای سبز و واحد اکسیژن تا ۵/۲ برابر افزایش یافته و این منطقه را به یکی از قطب های اصلی توسعه فولادسازی کشور بدل نموده است.
احمدی با بیان این که فولاد خراسان تنها مجموعه فولادی کشور است که در استان و جغرافیای خودش همه حلقه های تولید فولاد را تکمیل و چالش های اساسی خود را بر طرف کرده است، افزود: همه این توسعه ها از داخل بصورت درون زا جوشیده و با همت و مساعدت سهامداران و پشتیبانی هر دو وزارت به ثمر رسیده است.
مدیرعامل فولاد خراسان از هر دو وزیر دولت تدبیر و امید، صندوق های سرمایه گذاری، استانداری، نمایندگان نیشابور در مجلس، فرمانداران دو شهرستان نیشابور و فیروزه ، شهردار، شورای شهر و کلیه دستگاه های استانی و منطقه ای تامین کننده خدمات زیر بنائی تشکر کرد و به ویژه از مدیر عامل بانک ملت که اعطای دو فقره تسهیلات بسیار کار ساز در مراحل حساس پروژه ها را بسیار مثمر ثمر نامید.
احمدی اشتغال مستقیم ۲۷۰۰ نفر نیروهای شاغل در ستاد و صف و طرح های توسعه و ۲۵۰۰ نفر رانندگان حمل جاده ای را یکی از مهم ترین مزایای فولاد برای منطقه برشمرد و افزود: بالغ بر ۴۲۵ میلیارد تومان فقط پرداخت های سال ۹۵ فولاد خراسان به ۵ بخش : برق، گاز، شبکه حمل ریلی، حمل جاده ای، امور مالیاتی و سازمان تامین اجتماعی بوده بوده است که با احتساب سود و کارمزد پرداختی به سیستم بانکی، افزون بر ۵۰۰ میلیارد تومان سرریز توسعه ای برای منطقه داشته است.
ویبا اشاره به دستاوردهای برجام افزود: صادقانه و منصفانه از خدمت بسیار ارزشمند تیم اقتصادی و دیپلماسی دولت باید تشکر داشته باشیم. ایجاد امکان دسترسی مستقیم به برخی کالاهای استراتژیک صنعت فولاد از منابع اصلی تامین کنندگان خارجی نظیر الکترود گرافیتی، فراهم شدن زمینه سرمایه گذاری و احداث کارخانه، حضور کارشناسان خارجی همراه با عرضه جدید ترین فناوری ها و تکنولوژی روز دنیا که کاهش مصارف انرژی و افزایش عمر کاری را به دنبال داشته است، از جمله دستاوردهای مهم تدبیر دولت در سیاست خارجی و مدیریت اقتصادی بوده است.
وی افزود: برخی نمایندگی های شرکت های اروپائی اخیراً دامنه فعالیت خود را توسعه داده و فراتر از عرضه خدمات فنی، به دنبال سرمایه گذاری و ساخت تجهیزات در داخل کشور ما هستند، ماشین آلاتی که قبلا با قیمت مضاعف از واسطه ها می خریدیم قرار است در داخل تولید شود.
مدیرعامل فولاد خراسان از دولت و مسئولان حاضر در آیین افتتاح پروژه افزایش ظرفیت فولادسازی این شرکت خواست تا به کاهش قیمت تمام شده نقدینگی و حمایت از صادرات از طریق برقراری مالیات منفی به عنوان یک انگیزه برای توسعه صادرات، به مجموعه های فولادی کمک کنند.
وی تدبیر برای افزایش مصرف سرانه فولاد در داخل و تداوم نظارت و حمایت و ایجاد توازن قیمت تمام شده در کل زنجیره معدن و فولاد را دو ضرورت مهم و نیاز دیگر صنایع فولاد برای رونق بیش تر خواند.
وی همچنین ضرورت برخورد با خود تحریمی ها و ماجراجویی هایی که آرامش مورد نیاز سرمایه گذاری را از بین می برد، از نیازهای مهم و بایسته های «تولید و اشتغال» نامید.
مدیرعامل فولاد خراسان، این سرمایه گذاری ها و تکیه بر مدیریت و دانش بومی را مظهر واقعی «اقتصاد مقاومتی» دانست و افزود: با افزوده شدن کارخانه «گندله سازی» در سال جاری، نیشابور زنجیره تولید فولاد را به طور کامل در مجموعه تولید فولاد خود تکمیل خواهد کرد و بابهره برداری از واحد کنسانتره در سنگان، کل زنجیره تولید در استان خراسان ایجاد خواهد شد.

IMG 20170427 231052

2

تاریخ انتشار : ۸ اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ ساعت ۰۷:۴۰
شناسه مطلب : 11981
ارسال
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی