به گزارش چیلان ، بررسی ها نشان می دهد بازار شعارهای انتخاباتی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری داغ بود به طوری که نه فقط وعده یارانه بیشتر که وعده ایجاد شغل و افزایش قدرت خرید مردم و پر شدن سفره ها نیز خریدارانی داشت.
این امر نشان می دهد کارویژه مهم دولت دوازدهم در این دوره چهار ساله پیش رو باید معطوف به اقتصاد و معیشت ایرانیانی باشد که خود را لایق زندگی بهتری می دانند و این احساس نیز بدون تردید بیراه نیست . بررسی ها نشان می دهد دو سر بحرانی که دولت دوازدهم باید برای حل آن چاره بیندیشد به تازه واردان و خارج شدگان از بازار کار بر می گردد. به ایجاد شغل و حل بحران صندوق های بازنشستگی . در این میان اجرای برنامه هایی چون یکسان سازی نرخ ارز و همچنین پیگیری مفاد پیش بینی شده در برنامه اقتصاد مقاومتی نیز ضرورت دارد .
اشتغال
به نظر می رسد یکی از مهمترین اولویت های دولت دوازدهم ،باید معطوف به برنامه ریزی برای ایجاد شغل باشد . ایران با نرخ دو رقمی بیکاری روبروست و این بدان معناست که بیش از ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از یافتن کار مناسب در بازار کار ایران بازمانده اند . از سوی دیگر برخی گزارش ها بر طولانی شدن دوره بیکاری یعنی فاصله ورود به بازار کار تا یافتن کار مناسب دلالت دارد . به هر روی اگر جمعیت دانشجویان در حال تحصیل را نیز در نظر بگیریم مشخص می شود ایران در شرایط کنونی به بیش از یک میلیون شغل در سال نیاز دارد و ایجاد این تعداد شغل نیز البته به معنی از میان رفتن بیکاری در فضای کنونی اقتصاد نیست بلکه بدتر شدن وضعیت را مهار کرده و موجبات بهبود این وضعیت را فراهم می کند.
بر این اساس به نظر می رسد ایجاد اشتغال یکی از مهمترین اولویت های جامعه ای است که سن جویندگان کار در آن رو به افزایش است و اتفاقا نرخ بیکاری فشاری را به صندوق های تامین اجتماعی و بازنشستگی نیز وارد می کند .
معیشت
معیشت هر چند حلقه گمشده اقتصاد ایران نیست و عدم مانور کاندیداها بر مساله تورم خود نشان می داد که حفظ قدرت خرید در چهار سال گذشته اتفاق افتاده است اما با این حال مانور بر مساله یارانه شاید در حوزه ای به مساله معیشت بازگردد . معیشت در ایران مساله مهمی است . آنچه در سال های ۱۳۹۱ و ۱۳۹۲ در ایران رخ داد سبب شد سفره بخش عمده از از جمعیت ایران آب برود و همین مساله خود گواهی است بر نگرانی ها در این حوزه .
وزیر راه و شهرسازی بارها درباره وضعیت نابسامان ۱۹ میلیون بد مسکن در ایران هشدار داده است . این افراد که از منظر استانداردسازی در واحدهای مسکونی مناسبی زندگی نمی کنند می توانند در حوزه معیشت نیز با مشکلات بغرنجی روبرو باشند که البته هستند و همین امر خود گواهی است بر ضرورت برنامه ریزی برای برخورداری حداقلی تمامی جمعیت از انچه حق زندگی خوانده می شود .
اصلاح نظام بانکی
اصلاح نظام بانکی ضروری است . این امر را نه مقامات دولت یازدهم تکذیب می کند و نه رقبای انتخاباتی در دوازدهمین دوره ریاست جمهوری . تمامی کارشناسان نیز بر این عقیده اند که اصلاح نظام بانکی ضرورتی انکارناپذیر است . بانک های ایرانی به دلیل مشکلاتی که در داخل دارند ، از برقراری رابطه با نظام بانکی بین المللی بازمانده اند و همین امر خود گواه آن است که اصلاح این ساختار هم برای برقراری رابطه بانک های ایرانی و خارجی و هم برای هدایت نقدینگی بانک ها به سمت تولید و فعال کردن اقتصاد مولد ضرورتی انکارناپذیر است .
توجه ویژه به صندوق های بازنشستگی
صندوق های بازنشستگی بحران فردای ایران هستند . صندوق های بازنشستگی در مجموع ۲۵۰ هزار میلیارد تومان دارایی دارند اما نکته اینجاست که ۱۶۵ هزار میلیارد تومان از این دارایی را طلب صندوقها از دولت شامل میشود که اگر این میزان به پرتفوی موجود اضافه شود امکان افزایش سرمایهگذاریها و درآمدزایی نسبت به گذشته وجود دارد.
پیش از این حجت الله میرزایی ، معاون اقتصادی و برنامهریزی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در خصوص وضعیت مطالبات صندوق های بازنشستگی گفته بود : بسیاری از بنگاههای واگذار شده به صندوقهای بازنشستگی در قالب رد دیون بوده است. بنگاههای واگذار شده اغلب زیانده بوده و بسیاری از آنان نیز در زنجیره فعالیتهای صندوقها نبودهاند و این دلایل موجب شد تا وضعیت صندوقها نامساعد باشد. در سالهای گذشته به دلیل عدم وجود بخش خصوصی قوی امکان واگذاری بنگاهها به این بخش وجود نداشت و علاوه بر آن به علت رکود، امکان عرضه آنان نیز فراهم نشد.
- استمرار تولید بر کسب رکورد برتری دارد
- صبا فولا خلیج فارس با کسب نشان درخشان جهش تولید ، شرکت برتر در وزارت کار معرفی شد
- ریشه گرانی فولاد افزایش نرخ ارز است
- افزایش قیمت فولاد در بازار پیشبینی نمیشود/ ممکن است مباحث مربوط به احیای برجام، باعث کاهش قیمت ارز و فولاد شود
- چه کسی از تضعیف فولاد مبارکه سود میبرد؟/ تحریمهای خارجی و هجمههای داخلی، دو لبه یک قیچی
- ایجاد اشتغال مستقیم ۲۵۰ هزار نفری توسط زنجیره فولاد/ احداث فولاد زاگرس اندیمشک با سرمایهگذاری ۴ شرکت بزرگ زنجیره فولاد
- کارنامه عملکرد و برنامههای ایمیدرو/ ۱۳ میلیارد دلار طرح با ۴۳ هزار شغل مستقیم در دست احداث/ جزئیات افزایش سرمایه فولاد، فخوز، کگل، کچاد و فملی
- برنامههای ایمیدرو برای سال ۹۹/ بهرهبرداری از ۲.۲ میلیارد دلار طرح در بخش معدن و صنایع معدنی/ برنامه افزایش سرمایه فولاد، فخوز، کگل و کچاد
- باید شاهد بهبود روابط بانک مرکزی و بخش خصوصی باشیم
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران