سید بهادر احرامیان، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با اعلام خبر فوق، درخصوص کمبود الکترود که به تازگی شاهد آن هستیم به خبرنگار چیلان گفت: این کمبود که در جلسه روز گذشته رسته ذوب نیز درباره آن صحبت و تبادل نظر شد، بی سابقه بوده و در ابتدای جلسه تصمیم بر آن شد تا وضعیت شرکت ها از لحاظ موجودی الکترود، سفارشاتی که ارائه کرده اند و بعضا عملکرد تامین کنندگان الکترود بررسی گردد.
ارزیابی عملکرد تامین کنندگان الکترود
وی افزود: در این جلسه عملکرد تامین کنندگان الکترود گرافیتی وضعیت سفارشات در دوره ای که با افزایش نرخ مواجه هستیم و نیز پایبندی آنها به تعهداتشان بررسی و مشخص شد بهترین عملکرد مربوط به تامین کننده کشور آلمان یعنی SGL بود.
احرامیان ادامه داد: مشخص شد این شرکت تقریبا به تمام تعهدات خود عمل کرده و به جهت تعهد بالای کاری، فولادسازان ایرانی از آن راضی بودند. بنابراین یکی از اصلی ترین کارهایی که در این جلسه مورد پیگیری قرار گرفت، رده بندی تامین کنندگان الکترودگرافیتی و پایبندی به تعهداتشان به ویژه در شرایطی که با افزایش نرخ ها مواجه هستیم، برای همکاری های آتی بود.
موجودی الکترود فولادسازان چقدر است؟
عضو هیئت مدیره انجمن فولاد تاکید کرد: در این جلسه همچنین برآوردی از حجم موجودی الکترود شرکت ها و مدت زمانی که این موجودی برای شرکت ها کافی است ارائه و مشخص شد موجودی الکترود در چند مورد پایین است و جای توجه زیادی را می طلبد و باید در کوتاه مدت به آن رسیدگی شود اما در بیشتر موارد شرکت ها از لحاظ الکترود وضعیت خوبی داشتند.
وی تصریح کرد: مورد دیگری که در این جلسه مطرح شد، مکاتبه با ارگان ها و سازمان های ذیربط و اطلاع رسانی درباره کمبود الکترود و اثرات آن بر صنعت فولاد کشور بود که توسط انجمن صورت خواهد پذیرفت.
هزینه تمام شده ذوب با قیمت های جدید الکترود چقدر است؟
احرامیان خاطر نشان کرد: در بررسی های نشست روز گذشته مشخص شد که هزینه تمام شده واحدهای ذوب به جهت افزایش قیمت الکترود گرافیتی قابل توجه بوده و تا ۱۵۰ تومان به هزینه تمام شده قبلی اضافه می شود. در واقع تولید به روش کوره قوس الکتریکی هزینه ای بالغ بر ۵۰۰ تومان به ازاء هر کیلو را می طلبد. بنابراین می توان دید این افزایش قیمت فروش تنها ناشی از گران شدن ماده اولیه تولید است.
بحران الکترود تا چه زمانی ادامه می یابد؟
عضو هیئت مدیره انجمن فولاد در پاسخ به این سوال که پیش بینی ها در خصوص مدت زمان تداوم کمبود الکترود گرافیتی چگونه است، اظهار داشت: صحبت های حاضرین جلسه و آنچه که در بازار مشخص است نشان می دهد به احتمال زیاد، کمبود الکترود گرافیتی تا نیمه دوم سال ۲۰۱۸ تداوم داشته باشد و بعد از آن وضعیت بهبود پیدا می کند. همچنین قیمت هایی که برای الکترود گرافیتی تا پایان سال تخمین زده می شود، دامنه ۷ هزار یورو دارد ولی قیمت های روز و برای تحویل های کوتاه مدت و زیر ۶ ماه، ۱۳ هزار تا ۲۰ هزار یورو می باشد. برآوردها این است که کمبود در بلند مدت تسهیل می شود ولی در کوتاه مدت مشکل ساز شده و برای واحدهایی که از قبل فکری برای تامین نکرده بودند، مسئله ساز خواهد شد.
سید رضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد نیز درباره جلسه روز گذشته هم اندیشی تولیدکنندگان شمش به خبرنگار چیلان گفت: معضل اصلی که در این جلسه مطرح شد افزایش شدید قیمت های الکترود بود. بنابراین صحبت هایی پیرامون چگونگی کاهش مصرف الکترود در واحدهای فولادسازی و همین طور نگهداری الکترود صورت گرفت.همچنین تبادل نظر لازم برای برای ایجاد هماهنگی بین اعضا برای نحوه بهینه و به صرفه خرید الکترود انجام شد.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر موضوعاتی که مورد بحث و بررسی قرار گرفت، بررسی تداوم این روند افزایشی و کمبود الکترود بودکه به نظر می رسد تا اواسط سال ۲۰۱۸ شرایط الکترود بدین صورت باقی می ماند اما برای بعد از نیمه دوم انتظار بهبود شرایط می رود اما اینکه توقع داشته باشیم به پیش از بحران بازگردد، انتظار نامعقولی است.
دلایل کمبود الکترود گرافیتی
شهرستانی ادامه داد: دلیل این پیش بینی این است که مواد اولیه ساخت الکترود در صنایع باتری های لیتیومی و خودروهای برقی نیز کاربرد دارد و چون تقاضا در آن حوزه هم رو به افزایش است، در نتیجه نمی توان انتظار مطلوب شدن شرایط و بازگشت قیمت ها را داشت. از سوی دیگر تنها سه کشور آمریکا، ژاپن و انگلستان در جهان ماده اولیه الکترود را تولید می کنند که همین کشورها هم تعیین کننده قیمت ها هستند.
وی تصریح کرد: شرایط بد بازار فولاد جهان در سال های گذشته سبب تعطیلی بسیاری از واحدهای الکترودی شده و در کنار این اتفاق، افزایش ظرفیت تولید فولاد چین از طریق کوره های قوس الکتریکی به دلیل ایراداتی که به واحدهای کوره بلند گرفته می شود،کمبود الکترود را مضاعف کرد.
پیش بینی شمش ۵۰۰ دلاری تا پایان سال
عضو هیئت مدیره انجمن فولاد با تاکید دوباره این موضوع که تمامی موارد ذکر شده عامل افزایش قیمت الکترود است، گفت: از این رو پیش بینی ما این است که شرایط حداقل تا ۹ ماه آینده بدین شیوه باقی خواهد ماند اما بعد از آن شاهد تعدیل قیمت ها و بهبود بازار هستیم. بر این اساس پیش بینی می شود بهای شمش در بازارهای جهانی رو به افزایش برود و تا پایان سال جاری میلادی، بهای هر تن شمش به ۵۰۰ دلار هم برسد.
- آیا شرکتهای بزرگ فولادی عامل بحران آب در کشور هستند؟
- اتلاف ۲۵ درصد ظرفیت تولید فولاد/ خسارت ۱۰ میلیارد دلاری به صنایع آهن و فولاد
- عضو هیئت مدیره انجمن فولاد تکذیب کرد: انتشار برخی مطالب از قول اینجانب غیرواقعی است/ تحریم های ظالمانه، تجارت فولاد ایران و سوریه را محدود کرده است
- تکمیل زنجیره ورقهای آلیاژی در فنورد/ مشارکت در تأسیس یک کنسرسیوم معدنی و صنعتی/ هدف فنورد برای تبدیل شدن به لیدر بازار قراضه در استان تهران
- آیا کمبود حلب، علت کمبود روغن جامد در بازار است؟/ شرکت فولاد توانآور آسیا: هیچ مشکلی در تأمین ورق حلب وجود ندارد/ رسوب انبوه ورق قلعاندود حلب به اطلاع تولیدکنندگان روغن رسیده است
- جزئیات رشد تولید در فولاد مبارکه
- افشاگری عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد از رانت نجومی خرید شمش در بورس کالا: نوردکاران نورچشمی سرمایهگذاری احداثی خود را یکساله باز میگردانند!
- ثبت بالاترین درآمد فروش ماهانه تاریخ ذوب آهن اصفهان در مهرماه سال جاری
- ثبت یک رکورد جدید در مجتمع فولاد خراسان
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران