به گزارش چیلان ، دکتر مهدی کرباسیان، رئیس هیئت عامل ایمیدرو در آیین افتتاح کارخانه میانه درباره پروژه احیای مستقیم میانه گفت: این دومین پروژه از هفت طرح فولادی استانی در کشور است که به دست معاون اول رییس جمهور افتتاح می شود. همچنین، دومین کارخانه تولید آهن اسفنجی در کشور است که با تکنولوژی ایرانی (PERED) وارد چرخه تولید در صنعت فولاد می شود.
کرباسیان با اشاره به افتتاح پروژه آهن اسفنجی سفید دشت در استان چهارمحال و بختیاری در آبان ماه سال گذشته و با حضور معاون اول رییس جمهور ااظهار داشت: امیدواریم تا پایان سال پروژهای دیگری از فولادهای استانی را در بخش آهن اسفنجی است به بهره برداری برسانیم.
وی با یادآوری اینکه شرکت ام ام ایی به عنوان دارنده تکنولوژی پرد از سال ۸۳ پایه گذاری شد، اظهار داشت: فناوری پرد، در اروپا و آسیا به عنوان تکنولوژی ایرانی تولید آهن اسفنجی به ثبت رسیده و در دولت تدبیر و امید به سرانجام رسید.
کرباسیان همچنین با برشمردن ویژگی های طرح جامع فولاد خاطر نشان کرد: عملیاتی شدن زنجیره فولاد در این طرح مورد تأکید مجموعه وزارت صنعت، معدن و تجارت است و قرارگرفتن آهن اسفنجی میانه در کنار دست کارخانه نورد آذربایجان، به تکمیل زنجیره فولاد در استان کمک خواهد کرد.
رئیس هیئت عامل ایمیدرو گفت: شرکت ملی فولاد ایران با ۵۶ سابقه در ایران، تا پیش از دولت یازدهم منحل شده بود که در دولت تدبیر و امید، با لغو مصوبه انحلال، جان تازه ای گرفت.
وی همچنین اظهار داشت: مصرف فولاد از مهمترین زمینه های رشد و توسعه کشورها محسوب می شود و تمرکز دولت یازدهم و دوازدهم روی این موضوع است تا بر اساس سیاستهای اقتصاد مقاومتی به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تنی دست پیدا کنیم.
رییس هیات عامل ایمیدرو تاکید کرد: در مسیر دستیابی به ظرفیت تولید ۵۵ میلیون تنی فولاد، تعامل همه دستگاه یکی ازاصول تحقق آن هدف است. به همین سبب می توان با هماهنگی فرمانده اقتصاد مقاومتی و مدیریت مقام عالی وزارت به این هدفگذرای دست پیدا کنیم.
کرباسیان گفت: کمیته ویژه ای برای پایش و پیگیری تمامی طرح ها بر اساس دستور محمد شریعتمداری وزیر صنعت معدن و تجارت تشکیل شده است.
وی با تاکید بر این نکته که اکتشافات از اولویت های ایمیدرو است گفت: از سال ۹۳ و همزمان با آغاز برنامه وسیع اکتشاف در کشور، حدود ۳ هزار کیلومتر مربع از پهنه های استان آذربایجان شرقی و میانه تحت عملیات اکتشاف قرار گرفتند.
کرباسیان ادامه داد: طی سال های گذشته در استان آذربایجان شرقی کار بر روی پهنه های جدید معدنی انجام شد و محدوده های امیدبخش فراوانی به دست آمد. این در حالی است که در استان آذربایجان شرقی، شرکت ملی صنایع مس نیز ۶ هزار کیلومتر مربع عملیات اکتشاف انجام داد.
تولید در میانه با ۷۰ تن در ساعت آغاز و متالیزاسیون محصول به ۹۷ درصد رسید
در این مراسم رسول احمدزاده مدیر عامل شرکت فولاد میانه نیز گفت: واحد احیای مستقیم میانه از ۱۳ شهریور ۹۶ تولید را همزمان با عید غدیر با ۷۰ تن در ساعت آغاز کرد. وی با بیان اینکه درجه متالیزاسیون این کارخانه به ۹۷ درصد رسید گفت: تکنولوژی تولید آهن اسفنجی در این کارخانه بومی است و با یک تیم طراحی منسجم به نتیجه رسیده است.
احمدزاده افزود: در فرایند ساخت کارخانه آهن اسفنجی، ۳۰۰ شرکت از منطقه مشغول به کار بودندو عملیات اجرایی در آن شامل ۴ هزار کیلومتر کابل کشی و ۴ هزار تن اسکلت فلزی می باشد..
وی درباره حامل های انرژی احیای مستقیم میانه گفت: با توجه به تمهیدات انجام شده حامل های انرژی مثل برق،آب و گاز برای کارخانه تامین شده است.
به منظور برقراری توازن، سطح فعالیت در نورد کاهش و در گندله افزایش یافته است
در ادامه این مراسم محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت تیز اظهار داشت: طی سال های ۹۲ تا ۹۶ تلاش این وزارتخانه در صنعت فولاد، ایجاد توازن در زنجیره تولید بود که این مهم تا حدودی ایجاد شد.
در ادامه این مراسم محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت تیز اظهار داشت: طی سال های ۹۲ تا ۹۶ تلاش این وزارتخانه در صنعت فولاد، ایجاد توازن در زنجیره تولید بود که این مهم تا حدودی ایجاد شد
در ادامه این مراسم محمد شریعتمداری، وزیر صنعت، معدن و تجارت تیز اظهار داشت: طی سال های ۹۲ تا ۹۶ تلاش این وزارتخانه در صنعت فولاد، ایجاد توازن در زنجیره تولید بود که این مهم تا حدودی ایجاد شد.
وی تصریح کرد: عدم توازن در چرخه تولید فولاد یکی از مهمترین مشکلات حوزه فولاد کشور است که به این موضوع در یک دوره ای بی توجهی شده و هم اکنون در تامین منابع اصلی مانند گندله، کنسانتره، سنگ آهن، آهن اسفنجی، شمش و فولاد دارای ظرفیت متوازن نیستیم.
شریعتمداری افزود: از سال های ۹۲ تا ۹۶ بیشترین تلاش برای تامین توازن در چرخه فولاد از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام شد که در همین راستا سطح فعالیت های گندله سازی با حمایت دولت تا ۹۰ درصد افزایش یافت و سطح فعالیت های نورد از ۲۶ درصد رشد عبور نکرد تا توازن منطقی در تولید به دست آید.
وی ادامه داد: با ایجاد مشوق برای سرمایه گذاران آنها را به سمت راه اندازی کارخانه های کنسانتره و گندله آهن برای ایجاد ارزش افزوده در دولت دوازدهم سوق می دهیم.
وزیر صمت درباره ایجاد یکپارچگی در صنعت فولاد گفت: ستاد عالی برای پیگیری مشکلات حوزه فولاد کشور تشکیل دادیم تا تمام طرح های فولاد کشور را به دقت و شبانه روز رصد کنند.
به گفته شریعتمداری، در دولت یازدهم پیشرفت های خوبی در عرصه فولاد به دست آمد که از ۲۳ میلیون تن تولید فولاد خام در سال ۹۲ به حدود ۳۱ میلیون تن در پایان سال ۹۵ رسیدیم.
وی با تاکید بر اینکه استفاده از جدیدترین تکنولوژی های روز دنیا در تحقق اهداف حوزه معادن ضروری است اظهار داشت: با تحریم های ظالمانه نظام سلطه در سال های متمادی روبرو بودیم ، اما بر اساس گزارش منتشر شده از سوی انجمن جهانی فولاد در سال ۲۰۱۷ نسبت به سال قبل از آن حدود ۱۰ درصد رشد تولید فولاد داشتیم در حالی که همین رشد تولید در کشورهای پیشرفته از یک درصد افزایش پیدا نکرده است.
وزیر صنعت معدن و تجارت درباره تعرفه ها اظهار داشت: در اصلاح تعرفه های زنجیره تولید فولاد و عوارض صادراتی برای رسیدن به ارزش افزوده بیشتر، نیازمند حمایت دولت دوازدهم هستیم و همچنین تامین زیرساخت های لازم برای صنعت فولاد مانند آب، برق و ریل نیز نیازمند کمک دولت است.
شریعتمداری گفت: صادرات در عرصه فولاد کشور از مهمترین برنامه های دولت دوازدهم است و تلاش می کنیم با استفاده از تمامی فرصت های موجود مانند دسترسی به آبهای آزاد و موقعیت جغرافیایی و با کیفی کردن محصولات و افزایش رقابت پذیری، حرف های جدیدی در این عرصه بزنیم که از سال ۹۶ این مهم را در دستور کار قرار دادیم.
وی یادآور شد: میزان صادرات فولاد در ۵ ماهه اول ۹۶ نسبت به ۵ ماهه اول ۹۵ بیش از ۴۰ درصد رشد داشت که این نویدی برای صنعت فولاد کشور است.
به گفته شریعتمداری، برنامه ریزی برای صادرات بیش از ۱۵ میلیون تن فولاد در کشور از مهمترین اقدامات برای رسیدن به ظرفیت ۵۵ میلون تنی فولاد تا افق ۱۴۰۴ است که تامین زیرساخت های آن در دستور کار است.
وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: در تولید سنگ آهن از حدود ۶۳ میلیون تن در سال ۹۲ به ۷۵ میلون تن تولید در حال حاضر رسیدیم اما برای دسترسی به ۱۵۰ میلیون تن تولید سنگ آهن در کشور راه درازی در پیش داریم.
وی همچنین درباره ایجاد ظرفیت های جدید فولاد گفت: با افتتاح طرح های فولادی تا پایان امسال ۲۰ میلیون تن به ظرفیت فولاد کشور اضافه خواهد شد و با جدیت تعریف پروژه های جدید فولاد خام به خصوص در سواحل بندرعباس و مکران را نیزدر دستور کار داریم.
به گفته وی، شاخص رشد صنعت فولاد متناسب با شاخص توسعه یافتگی کشور به شمار می آید و یکی از صنایع مادر کشور ما نیز با توجه به پتانسیل های موجود همین صنعت فولاد است.
وی یادآور شد: در دو دهه گذشته حرکت روبه رشد خوبی را در صنعت فولاد کشور آغاز کردیم و دوران طلایی فولاد در تاریخ این صنعت در کشور در دوره تصدی دکتر جهانگیری در وزارت معادن و فلزات و صنایع و معادن بود و مفتخریم که ادامه دهنده این مسیر هستیم.
شریعتمداری اظهار داشت: برای ارتقای مصرف سرانه فولاد در کشور برنامه ریزی کردیم تا این میزان را که هم اکنون در حدود ۲۰۰ کیلوگرم است، به حدود ۵۰۰ کیلوگرم که متوسط کشورهای پیشرفته صنعتی دنیا است، نزدیک کنیم.
وی گفت: در استان آذربایجان شرقی ۷ طرح فولادی دیگر را نیز در دست ساخت داریم، که فولاد میانه یکی از آن ها است و طرح فولاد درپاد تبریز با ظرفیت ۴۵۰ هزارتن ذوب القایی و با ۵۰ درصد پیشرفت در حال پیگیری است که ۲۰۰ هزارتن آهن اسفنجی و ۲۰۰ هزار تن ظرفیت فولاد نورد در این طرح به اجرا درخواهد آمد.
وی افزود: فولاد صائب تبریز یک خط نورد میلگرد و یک خط نورد تیرآهن در مجموع ۶۰۰ هزار تن آماده راه اندازی است. همچنین بخش فولاد در بناب نیز با سه شرکت آذر حدید بناب، ظفر بناب و مجتمع فولاد صنعت بناب فعال است.
شریعتمداری افزود: طرح تولید فولاد ملکان در شمال غرب آذربایجان شرقی با خط نورد به ظرفیت ۴۵۰ هزار تن در حال احداث است که ۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و طرح ذوب آلیاژی فولاد ملکان با ظرفیت ۴۰۰ هزار تن در آینده ای نزدیک به بهره برداری نزدیک خواهد شد.
بهره برداری از معادن کشور راهی برای کاهش وابستگی به درامدهای نفت
عبادالله عبداللهی، فرمانده قرارگاه خاتم الانبیا نیز در مراسم افتتاح کارخانه آهن اسفنجی فولاد میانه با اعلام این خبر که در ساخت کارخانه فولاد میانه از ۳۰۰ شرکت فعال در سطح استان استفاده شده گفت: با بکارگیری توانمندی های داخلی ۹۰ درصد تجهیزات واحد احیا بومی سازی شد.
وی تصریح کرد: اقتصاد مقاومتی، اشتغال و تولید در این مجموعه مشهود است و قرارگاه خاتم الانبیا پیمانکار پروژه ساخت کارخانه احیای مستقیم (آهن اسفنجی) فولاد میانه است.
فرمانده قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا در عین حال به امکانات کشور در شکوفایی اقتصاد اشاره کرد و اظهار داشت: بهره برداری از معادن کشور راهی برای کاهش وابستگی به درامدهای نفت است.
وی با بیان اینکه قرارگاه خاتم در همه حوزه های فعالیت می کند گفت: این حوزه ها بر اساس اولویت های دولت مشخص می شود.
عبدالهی ادامه داد: اگر دولت مساعدت کند که مردم سرمایه هایشان را در مسیر سازندگی آورند، شاهد رونق در بسیاری از حوزه های اقتصادی خواهیم شد.
وی با تاکید بر انجام پروژه های زیرساختی توسط قرارگاه سازندگی خاتم الانبیا افزود: در آزاد راه ها ۷۰درصد پروژه ها در اختیار قرارگاه و ۳۰درصد در اختیار دولت است و پیشنهاد ما به جهت ایمنی، اقتصاد و هزینه ها حرکت به سمت ناوگان ریلی است. سردار عبدالهی همچنین گفت که این قرارگاه ۶۰ پروژه در دست راه اندازی دارد.
تغییر مسیر فولاد ایران از تکنولوژی میدرکس به فناوری کاملا ایرانی
در خاتمه نیز اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور با اشاره به تکنولوژی که تاکنون در احیا مستقیم مورد استفاده قرار می گرفته و این تکنولوژی آمریکایی نیز بود گفت: در شرایطی که در سال های قبل تنها از تکنولوژی میدرکس برای تولید آهن ااسفنجی در ایران استفاده می شد، امروز شاهد به کارگیری فناوری بومی سازی شده احیای مستقیم ایرانی (پرد) هستیم.
جهانگیری ذخایر معدنی از جمله سنگ آهن، منابع گاز، و نیروی انسانی را از پتانسیل های مطلوب کشور عنوان کرد.
معاون اول رئیس جمهوری همچنین از رشد اقتصادی بالای هفت درصد در سه ماهه اول امسال خبر داد و گفت: میزان رشد اقتصاد کشور در سال گذشته نیز ۱۲ درصد بود که این میزان از سوی صندوق بین المللی پول نیز اعلام شده است.
وی ادامه داد: در سه ماهه ۹۶ نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد بالای ۷درصد داشتیم.
معاون اول رییس جمهوری درباره امکانات منطقه میانه گفت: شهرستان میانه پتانسیل خوبی برای توسعه دارد. برای آب شرب اقداماتی در دست انجام است و در عین حال خط راه آهن به تبریز نیز در حال تکمیل است.
- اشتغال بیش از ۲۵۰۰ نفر با بهرهبرداری از طرح فولاد قائنات
- درخواست اتاق بازرگانی از معاون اول رئیس جمهور: مصوبه عوارض صادراتی تمدید نشود + متن و تصویر نامه
- راهکار بهینه برای ساخت واحد سولفورزدایی در واحدهای احیاء مستقیم
- دستور معاون اول رئیس جمهور برای بازنگری و اصلاح شیوهنامه تنظیم بازار فولاد/ جهانگیری: هیچ علامت منفی به بورس داده نشود + تصویر نامه
- اجرای یکی از کمنظیرترین تعمیرات سالیانه واحد احیا مستقیم در فولاد هرمزگان
- ایجاد مانع برای صادرات شمش حاصلی جز ورشکستگی واحدهای فولادی نخواهد داشت/ شعارهای بهظاهر درست عدهای فرصتطلب، ذهن مسئولان را منحرف نکند+ تصاویر نامه و پیوست
- فاز دوم شرکت فولاد کاوه جنوب کیش به بهرهبرداری رسید/ اشتغالزایی مستقیم برای ۸۰۰ نفر با سرمایهگذاری ۳۱۱ میلیون یورویی بنیاد مستضعفان
- اقدامات فولاد مبارکه برای مقابله با کرونا/ شیفتها را از ۱۲ ساعت به ۸ ساعت کاهش دادیم
- درخواست تمدید مهلت رفع تعهد ارزی صادرکنندگان فولاد به دلیل شیوع کرونا
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران