گزارش اختصاصی چیلان از هفتاد و پنجمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی:کشف قیمت محصولات باید در بورس کالا انجام شود/ محدود کردن معاملات مچینگ در بورس کالا آشفتگی بازار فولاد را به همراه دارد/ محدودیت صنایع بالادستی سبب بورس گریزی می شود
باید در اولین قدم به سمت محوریت قرار دادن بورس کالا حرکت کنیم و دومین قدم نیز به سمت گستردگی عرضه انواع کالاها در نقاط مختلف کشور در بورس برویم تا به طور متمرکز در بازار کالا عمل کنیم.

به گزارش  چیلان ، هفتاد و پنجمین نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی که آخرین نشست امسال بود، عصر روز گذشته به ریاست وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد. در این مراسم یکی از مباحث اصلی مطرح شده در این جلسه به مکانیسم عرضه و تعیین قیمت ورق های فولادی شرکت فولاد مبارکه در بورس کالای ایران اختصاص داشت که حاضران هر یک نظرات خود را اعلام کردند اما جمع بندی آن به یکی از نشست های بعدی این شورا موکول شد.

تسنیم نوشت، مسعود کرباسیان، وزیر امور اقتصاد و دارایی پس از مطرح شدن مواردی از سوی حاضران عنوان کرد که با توجه به اینکه تولیدکننده، مصرف کننده و سامانه بهین یاب در این موضوع دخیل هستند، وزارت صنعت، معدن و تجارت باید تصمیم گیری نهایی را در این زمینه انجام دهد.

وی در مورد مباحث مطرح شده در خصوص عملکرد بورس کالا با اعلام این موضوع که بورس کالا یک ابزار است و تصمیم گیر نیست، گفت: بنده به دولتی نگاه کردن به بورس کالا اعتقادی ندارم اما به اینکه کشف قیمت محصولات باید در بورس کالا انجام شود، اعتقاد دارم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در پاسخ به انتقاد یکی از حضار در مورد ترکیب هیئت مدیره بورس کالا عنوان کرد: اگر به دنبال حل مشکلات صنایع پایین دست هستید، مطرح کردن این مسائل هیچ مانعی را در این حوزه رفع نمی کند؛ بنده درباره تغییرات هیئت مدیره بورس کالا وارد نمی شوم چراکه به سهامداران این شرکت احترام می گذارم و این سهامداران هستند که اعضای هیئت مدیره شرکت ها را تعیین می کنند. اگر سهامداران در مجمع رای به اصلاح اساسنامه بورس کالا داد، آن موقع اعلام نظر خواهم کرد.

وی با اشاره به لزوم برگزاری نشستی دیگر با ارائه نقطه نظرات و پیشنهادات ذینفعان، اعلام کرد: در نشست بعدی باید در اولین قدم به سمت محوریت قرار دادن بورس کالا حرکت کنیم و دومین قدم نیز به سمت گستردگی عرضه انواع کالاها در نقاط مختلف کشور در بورس برویم تا به طور متمرکز در بازار کالا عمل کنیم.

کرباسیان موضوع تامین فولاد مورد نیاز صنایع مصرف کننده را نیز چنین بیان کرد: تامین نیاز صنایع مصرف کننده می بایست در وزارت صمت بررسی و حل شود چرا که هم تولیدکننده و هم مصرف کننده تحت مدیریت و نظارت این وزارتخانه هستند و نیازی به تصمیم گیری آن در شورای گفتگو نیست.

محدود کردن معاملات مچینگ در بورس کالا آشفتگی بازار فولاد را به همراه خواهد داشت

به گزارش  چیلان ، دکتر جعفر سرقینی، معاون وزیر صمت در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی گفت: محدود کردن معاملات مچینگ در بورس کالا آشفتگی بازار فولاد را به همراه خواهد داشت ضمن اینکه دنیا به سمت قراردادهای بلندمدت رفته و معاملات مچینگ نیز در راستای تامین بلندمدت و مستمر مواد اولیه برای صنایع پایین دستی است.

وی همچنین افزود: بهترین راهکار برای تامین مواد اولیه صنایع پایین دستی استفاده از سامانه بهین یاب است چرا که بر اساس ظرفیت واقعی صنایع مصرف کننده، مواد اولیه به آنها تعلق می گیرد.

ایجاد محدودیت برای تولیدکننده بالادستی بورس گریزی را به وجود می آورد

دکتر سلطانی نژاد، مدیر عامل بورس کالای ایران نیز در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی ضمن اشاره به اینکه کل زنجیره فولاد باید در بورس کالا عرضه شود گفت: وقتی یک شرکت تولیدکننده بالادستی که در بورس عرضه می کند را دچار محدودیت ها و کنترل های زیادی کردیم، بورس گریزی به وجود می آید.

وی ادامه داد: آیین نامه معاملات کشف پریمیوم برای تامین مستمر و بلندمدت مواد اولیه صنایع پایین دستی تنظیم شده و آماده اجرا است.

فولاد مبارکه در دو سال اخیر عرضه داخلی را ۸۰ درصد افزایش داده است

محمود اکبری، معاون فروش فولاد مبارکه در جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی هم گفت: از زمانی که فولاد مبارکه جای واردکنندگان را در تامین ورق های نازک گرفت، مورد هجمه سندیکای لوله و پروفیل واقع شد. اگر معلوم شود بالاخره سندیکا از فولاد مبارکه چه می خواهد و آن را یک بار به طور شفاف اعلام کند، قادر به برنامه ریزی خواهیم بود.

وی اظهار داشت: مرکز ملی رقابت، مسئولیت بررسی انحراف قیمتی از مصوبه شورای رقابت را بر عهده دارد که تاکنون گزارشی درباره عدم اجرای صحیح مصوبه مذکور ارائه نکرده است.

اکبری همچنین تصریح کرد: فولاد مبارکه در دو سال گذشته حدود ٨٠ درصد عرضه داخلی را افزایش داده است.

صحبت از فساد در بورس کالا بدون ارائه اسناد متقن، حق پیگیری قضایی را برای این شرکت ایجاد می کند

همچنین  در این جلسه دکتر شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار اظهار داشت: اگر تولیدکننده عضو هیئت مدیره بورس کالا نباشد، پس مصرف کننده هم نباید بتواند عضو شود. در این صورت سهامداران از کره مریخ اعضای هیئت مدیره را انتخاب کنند؟

وی ادامه داد: این حق سهامداران بورس کالاست که هیئت مدیره را انتخاب کنند. مگر می توان این حق را از سهامداران گرفت؟ برای اینکار باید قانون تجارت را اصلاح کنید!

محمدی گفت: صحبت از فساد در بورس کالا بدون ارائه اسناد متقن، حق پیگیری قضایی را برای این شرکت ایجاد می کند و ما آماده دریافت و بررسی انتقادات و پیشنهادات شفاف و اجرایی در مورد بورس کالا هستیم.

سید رسول خلیفه سلطانی، دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران هم گفت: رینگ صادراتی فولاد در بورس کالا با شرایط تحریمی فعلی کشور سازگار نیست و پیشنهاد عرضه فولاد در رینگ صادراتی امکان اجرای اقتصادی ندارد.

2

تاریخ انتشار : ۲۲ اسفند ماه ۱۳۹۶ ساعت ۱۴:۱۴
شناسه مطلب : 17196
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی