به گزارش چیلان ، محمد آزاد، رئیس اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات در مورد تأثیر نوسانات نرخ ارز و تصمیم دولت مبنی بر یکسانسازی نرخ دلار با قیمت ۴۲۰۰ تومان اظهار کرد: ۹۰ درصد مواد اولیه و اساس کار اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات از طریق تولید داخلی تأمین میشود اما با اینوجود در روزهای سپری شده در سال جاری افزایش قیمت در این مواد به ثبت رسید.
وی با اشاره به اینکه نرخ جهانی آهن، فولاد و فلزات روند ثابتی را طی کرده است، تصریح کرد: با توجه به رفع نیاز بازار آهن و فلزات از طریق تولید داخلی این بازار آنچنان وابسته به ارز به ویژه دلار نیست اما نرخ ارز بر قیمت محصولات تأثیرگذار بوده است.
آزاد گفت: نوسانات نرخ ارز در فروردینماه سال جاری عاملی شد تا کسبوکار در این صنف با مشکلاتی روبرو شود، زیرا فروشندگان عمده آهن، فولاد و فلزات که محصولات را در اختیار اعضای اتحادیه بهعنوان توزیعکننده خرد قرار میدهند، نرخ نهایی را با توجه به نرخ جهانی و نرخ لحظهای دلار اعلام میکردند که این موضوع عاملی شد تا توزیعکنندگان خرد از خرید و تهیه آهن، فولاد و فلزات دست بکشند.
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن، فولاد و فلزات تأکید کرد: در زمانی که دولت تکنرخی شدن ارز بهویژه دلار را اعلام کرد، روند افزایش قیمت محصولات متوقف شد و قیمتها اندکی تعدیلشده است اما همچنان با معیار دلار ۴۲۰۰ تومانی فاصله قابلتوجهی دارد.
آزاد از رکود نسبی در این بازار خبر داد و گفت: تولیدکنندگان عمده صادرکننده محصولاتی همچون آهن، فولاد و فلزات هستند و حجم قابلتوجهی از محصولات خود را در بازارهای جهانی عرضه میکنند و حاضر به آن نیستند که محصول عرضهشده دربازار داخلی را با نرخ ارزانتر از بازار صادراتی عرضه کنند.
او یادآور شد: صادرکنندگان دلار حاصل از صادرات محصولات فلزی را با نرخهای بیشتر از ۴۲۰۰ تومان در بازار ارز به فروش میرسانند که در این زمینه اگر دولت صادرکنندگان را ملزم به عرضه دلار به بانکها به نرخ ۴۲۰۰ تومان کنند، نرخ محصولات برای بازار داخلی منطقی خواهد شد.
- جبران خسارات نوسانات ارزی مطابق قانون بر عهده دولت است نه تولیدکنندگان!
- مروری بر فرآوری خوراک واحدهای فولادسازی
- جعفریوسفی در گفتوگو با چیلان تشریح کرد: از جهش تولید تا ساخت یک محصول استراتژیک جدید در گروه ملی فولاد
- کاهش شدید تولید فولاد ایران در تیرماه ۱۴۰۰/ تبعات قطعی برق شرکتهای فولادی/ جزئیات تولید فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی در ۴ ماهه نخست سال جاری + جدول
- مدیرعامل شرکت گروه ملی صنعتی فولاد ایران تاکید کرد/ کاهش قابل ملاحظه تولید ناشی از قطعی برق
- کاهش ۱ درصدی مصرف ظاهری فولاد میانی و کاهش ۲ درصدی محصولات فولادی در ۳ ماهه نخست جاری/ جزئیات کامل مصرف ظاهری فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی در ایران + جدول
- رشد ۶ درصدی تولید فولاد کشور در دوره ۳ ماهه نخست سال جاری/ جزئیات کامل تولید فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی + جدول
- رشد ۱۱۸ درصدی صادرات فولاد ایران در ۲ ماهه نخست سال جاری/ جزئیات کامل صادرات فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی + جدول
- رشد ۱۶ درصدی تولید فولاد ایران در ۲ ماهه نخست امسال/ جزئیات کامل تولید فولاد میانی، محصولات فولادی و آهن اسفنجی+ جدول
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران