به گزارش چیلان ، آمار معاملات امروز ۲۳ اردیبهشت ۹۷ بورس کالا حکایت از موارد متناقضی دارد که لازم است با تامل و دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرند. نخست فروش شمش فولاد کاوه جنوب تقریبا به قیمت پایه! این اتفاق در حالی روی داد که تمامی شرایط برای یک رقابت حداقل ۵ درصدی مهیا بود؛ از کف ۵۰۰ تنی خرید گرفته که در دقایق پایانی به ۱۰۰ تن هم کاهش یافت تا قیمت پایه که بیش از ۷ درصد ارزان تر از قیمت معامله شمش فولاد خوزستان اعلام شده بود. اما مهم تر از اینها یک سوال و ابهام اساسی وجود دارد و آن هم به میزان تقاضا مربوط است. در عرضه ۱۹ اردیبهشت ماه شمش فولاد خوزستان حدود ۸۵ هزار تن تقاضا ثبت شد که ۳۰ هزار تن از آن پوشش داده شد اما در عرضه امروز فقط ۶۵۰۰ تن تقاضا به تابلو بورس رسید. آیا بیش از ۵۰ هزارتن تقاضای شمش مورد نیاز نوردکاران طی ۴ روز اخیر فروکش کرده است؟ آیا با میانگین قیمتی کنونی میلگرد در سطح ۲۸۰۰ تومان(با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) شمش پایه ۲۲۴۰ تومانی هم برای نوردکاران جذابیت لازم را ندارد که آنان را به صحنه رقابت بکشاند؟
علاوه بر رفتار پرابهام تقاضا در عرضه شمش فولاد کاوه جنوب، امروز شاهد یک رفتار شگفت انگیز دیگر هم در بورس کالا بودیم؛ این بار ذوبی ها برای خرید آهن اسفنجی و ثبت سقف رقابت ۱۰ درصدی! قیمت پایه آهن اسفنجی جهان فولاد سیرجان همان طور که در پست های قبلی هم به ان اشاره کردیم، قیمتی منصفانه و بر پایه مصوبات وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص فرمول ۵۰ درصدی قیمت آهن اسفنجی بر مبنای شمش فولاد خوزستان تعیین شده بود اما این بار ذوبی ها بودند که با ثبت ۱۸ هزار تن تقاضا برای ۵ هزار تن عرضه، آهن اسفنجی مورد نیاز خود را ۱۱۵ تومان گران کردند! آیا کسری عرضه در آهن اسفنجی به قدری افزایش یافته که تولیدکنندگان شمش را مجبور به این رقابت منفی کرده است؟ یا اگر از زاویه دیگر به موضوع بنگریم باید پرسید آیا فاصله قیمتی بین خرید آهن اسفنجی و فروش شمش آنقدر جذاب است که آهن اسفنجی ۵۳ درصدی را توجیه پذیر می کند؟
رفتار سوال برانگیز دیگر امروز در بورس کالا به عرضه میلگرد فولاد کرمان برمی گردد، عرضه ای بدون تقاضا! امروز ۳۳۰ تن میلگرد سایز ۱۰ فولاد کرمان با قیمت پایه ۲۵۴۰ تومان در بورس کالا عرضه شد که مورد معامله قرار نگرفت.
میلگرد بدون تقاضا، شمش بدون رقابت و آهن اسفنجی با سقف رقابت! اتفاقات عجیب معاملات امروز بورس کالا در عین حال که ابهاماتی را با خود به همراه داشت، اما حاوی یک پیام مهم به سیاستگذاران و فعالان فولاد بود: هنوز انتهای زنجیره فولاد در رکود است و هنوز بالادست این زنجیره کمبود دارد.
- صنعت فولاد در آستانه بحران
- تولید آهن اسفنجی هند به ۵۱.۵ میلیون رسید / ۷۱درصد تولید در شرکتهای کوچک و متوسط انجام میشود / تولید ۲۷۷ میلیون تن سنگ آهن در سال
- بندهایی که به دست و پای صنعت فولاد بسته اند؛ از ناترازی انرژی تا وضع عوارض صادراتی
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- اتمام موفقیت آمیز پروژه افزایش ظرفیت واحد احیا مستقیم شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان
- شمش کانال ۲۱ هزار تومانی را از دست داد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- شروع پرقدرت فولاد غدیر نی ریز در سال ۱۴۰۳
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران