به گزارش چیلان ، آمار معاملات امروز ۲۳ اردیبهشت ۹۷ بورس کالا حکایت از موارد متناقضی دارد که لازم است با تامل و دقت بیشتری مورد بررسی قرار گیرند. نخست فروش شمش فولاد کاوه جنوب تقریبا به قیمت پایه! این اتفاق در حالی روی داد که تمامی شرایط برای یک رقابت حداقل ۵ درصدی مهیا بود؛ از کف ۵۰۰ تنی خرید گرفته که در دقایق پایانی به ۱۰۰ تن هم کاهش یافت تا قیمت پایه که بیش از ۷ درصد ارزان تر از قیمت معامله شمش فولاد خوزستان اعلام شده بود. اما مهم تر از اینها یک سوال و ابهام اساسی وجود دارد و آن هم به میزان تقاضا مربوط است. در عرضه ۱۹ اردیبهشت ماه شمش فولاد خوزستان حدود ۸۵ هزار تن تقاضا ثبت شد که ۳۰ هزار تن از آن پوشش داده شد اما در عرضه امروز فقط ۶۵۰۰ تن تقاضا به تابلو بورس رسید. آیا بیش از ۵۰ هزارتن تقاضای شمش مورد نیاز نوردکاران طی ۴ روز اخیر فروکش کرده است؟ آیا با میانگین قیمتی کنونی میلگرد در سطح ۲۸۰۰ تومان(با احتساب مالیات بر ارزش افزوده) شمش پایه ۲۲۴۰ تومانی هم برای نوردکاران جذابیت لازم را ندارد که آنان را به صحنه رقابت بکشاند؟
علاوه بر رفتار پرابهام تقاضا در عرضه شمش فولاد کاوه جنوب، امروز شاهد یک رفتار شگفت انگیز دیگر هم در بورس کالا بودیم؛ این بار ذوبی ها برای خرید آهن اسفنجی و ثبت سقف رقابت ۱۰ درصدی! قیمت پایه آهن اسفنجی جهان فولاد سیرجان همان طور که در پست های قبلی هم به ان اشاره کردیم، قیمتی منصفانه و بر پایه مصوبات وزارت صنعت، معدن و تجارت در خصوص فرمول ۵۰ درصدی قیمت آهن اسفنجی بر مبنای شمش فولاد خوزستان تعیین شده بود اما این بار ذوبی ها بودند که با ثبت ۱۸ هزار تن تقاضا برای ۵ هزار تن عرضه، آهن اسفنجی مورد نیاز خود را ۱۱۵ تومان گران کردند! آیا کسری عرضه در آهن اسفنجی به قدری افزایش یافته که تولیدکنندگان شمش را مجبور به این رقابت منفی کرده است؟ یا اگر از زاویه دیگر به موضوع بنگریم باید پرسید آیا فاصله قیمتی بین خرید آهن اسفنجی و فروش شمش آنقدر جذاب است که آهن اسفنجی ۵۳ درصدی را توجیه پذیر می کند؟
رفتار سوال برانگیز دیگر امروز در بورس کالا به عرضه میلگرد فولاد کرمان برمی گردد، عرضه ای بدون تقاضا! امروز ۳۳۰ تن میلگرد سایز ۱۰ فولاد کرمان با قیمت پایه ۲۵۴۰ تومان در بورس کالا عرضه شد که مورد معامله قرار نگرفت.
میلگرد بدون تقاضا، شمش بدون رقابت و آهن اسفنجی با سقف رقابت! اتفاقات عجیب معاملات امروز بورس کالا در عین حال که ابهاماتی را با خود به همراه داشت، اما حاوی یک پیام مهم به سیاستگذاران و فعالان فولاد بود: هنوز انتهای زنجیره فولاد در رکود است و هنوز بالادست این زنجیره کمبود دارد.
- مزایده فروش ۶۵۰ تن میلگرد شرکت جهان فولاد سیرجان
- مزایده فروش ۱۵۵۰ تن میلگرد جهان فولاد سیرجان
- آگهی مناقصه خرید ۱۰۰۰ تن فرومنگنز شرکت جهان فولاد سیرجان
- مزایده آهن اسفنجی شرکت جهان فولاد سیرجان
- مزایده شمش فولادی صادراتی شرکت جهان فولاد سیرجان
- آگهی مناقصه عمومی دومرحلهای «تکمیل شبکه خطوط انتقال آب سایت سیرجان شرکت جهان فولاد سیرجان»
- تمدید آگهی مناقصه عمومی دومرحلهای «بومی سازی طراحی، ساخت، سوپروایزری نصب و راهاندازی و گارانتی عملکرد ۱ (یک) دستگاه الکتروموتور سه فاز ۳۱۵ کیلو واتAC شرکت جهان فولاد سیرجان»
- تجدید آگهی مناقصه عمومی دو مرحلهای «خرید ۵۱ (پنجاه و یک) عدد ترموکوپل شرکت جهان فولاد سیرجان»
- آگهی فراخوان شناسایی سازندگان «بومی سازی طراحی، ساخت و خازن های مربوط به بخش SVC پست برق شرکت جهان فولاد سیرجان»

نگاهی به کارنامه وزارت صمت در توسعه معدن و صنایع معدنی
از احیای ستاد فولاد تا اجرای سند راهبردی معدن
کارنامه وزارت صمت در حوزه سرمایهگذاری در معدن و صنایع معدنی
ارزشآفرینی و تنوعبخشی به سرمایهگذاری در حوزه معدن و صنایع معدن ..
سیدعباس حسینی
عضو هیات عامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)

دکتر حمید رضا فلاح
مدیر عامل شرکت فولاد توان آور آسیا

محمدکاظم صباغی هرندی
مدیر ارشد خدمات فنی و پشتیبانی شرکت فولاد مبارکه

مهندس طهمورث جوانبخت
مدیرعامل شرکت مجتمع فولاد خراسان






















