به گزارش چیلان ، هفته گذشته شاهد اولین عرضه محصولات فولادی در بورس کالا با نرخ های مصوب و دستوری دستورالعمل جنجالی وزارت صمت تحت عنوان دستورالعمل تنظیم بازار فولاد بودیم. این عرضه ها در مجموع تقاضای ۱۰۰۰ میلیارد تومانی برای رانت فولادی دولت در بورس کالا ایجاد کرد.
روز چهارشنبه ١٠ مرداد ۴۵ هزار تن شمش بلوم فولاد خوزستان و فولاد خراسان با ۶.۵ درصد افت نسبت به آخرین معامله و در قیمت ۲۴۰۶ تومان به ازای هر کیلوگرم در بورس کالا فروخته شد. این نخستین معامله فولادی در بورس کالا بر اساس دستورالعمل جدید تنظیم بازار وزارت صمت بود و قیمت پایه آن مطابق ابلاغ معاونت معدن و صنایع معدنی این وزارتخانه که در اواسط هفته قبل ابلاغ شد، ۲۲۹۱۶ ریال به ازای هر کیلوگرم بود.
تختال فولاد خوزستان و هرمزگان نیز ۲۴۲۳۹ ریال و مطابق نرخ های دستوری قیمت گذاری شده بود که البته تختال هرمزگان سقف ۵ درصد را زد و قیمت به ۲۵۴۵ تومان رسید درحالی که تختال هرمزگان به قیمت پایه فروخته شد.
بررسی ها نشان می دهد، قیمت شمش بلوم در بازار آزاد ۴۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم (بدون مالیات بر ارزش افزوده) معامله میشود که نشان دهنده فاصله بیش از ۸۰ درصدی قیمت عرضه در بورس کالا و بازار آزاد است.
ثبت صف خرید ۳۷۲ هزار تن برای ۴۰ هزار تن عرضه شمش فولاد خوزستان، ۳۶ هزار تن برای ۵ هزار تن عرضه شمش فولاد خراسان و ۱۱۵ هزار تنی برای تختال هرمزگان از تلاش خریداران و ورود نقدینگی نزدیک به ۹۰۰ میلیارد تومان برای استفاده حداکثری از این اختلاف حکایت میکند.
سیاستهای تکلیفی وزارت صمت در خصوص تعیین نرخ محصولات براساس دلار ۴۴۰۰ تومانی و محدود کردن سقف رقابت به ۵ درصد دلیل این رویداد است.
حالا فعالان بازار فولاد به ویژه نوردی ها در گفتگوهای خود از یکدیگر می پرسند که شمش را با چه نرخی تهیه کرده اند؟ آزاد یا سرقینی!
- معامله ۳۵۰ تُن ورق سرد امیرکبیرکاشان در بورس کالا
- صدور مجوز انتشار اوراق سلف ارزی در بازار سرمایه/ امکان تامین مالی شرکت های صادرات محور از بورس کالا فراهم شد/ تسویه در سررسید با طلا
- شمش کانال ۲۱ هزار تومانی را از دست داد/ نتیجه معاملات شمش فولادی در بورس کالا
- سقف سهمیه بهین یاب برای خرید آهن اسفنجی حذف شد
- “ترنج” بر محصولات لبنی کاله اوراق سلف موازی منتشر کرد
- عرضه منظم آهن اسفنجی فولاد غدیر نی ریز به ثبات بازار کمک کرده است
- منتظر بازگشت امضاهای طلایی باشیم؟
- نشست تخصصی بررسی موانع پیش روی عرضه آهن اسفنجی در بورس
- خاندوزی: جمع بندی ستاد اقتصادی دولت عدم خروج سیمان و فولا از بورس کالا و استفاده از ظرفیت بورس کالا برای اصلاحات مدنظر راه و شهرسازی است
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران