به گزارش چیلان ، سید رضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: در شرایط فعلی تولید فولاد کشور بیش از میزان مصرف بوده لذا باید تمهیداتی اندیشیده شود که میزان صادرات فعلی با اعمال تحریم های جدید نیز کاهش پیدا نکند.
شهرستانی با اشاره به اینکه براساس برنامه ریزی های انجام شده باید تولید فولاد در سال جاری به ۲۵ میلیون تن برسد، خاطر نشان کرد: میزان مصرف داخلی کشور ۱۲ میلیون تن بوده و مازاد آن صادر می شود اما در اوایل مهرماه به دلیل وجود سامانه نیما مشکلاتی در این زمینه به وجود آمد.
وی با بیان اینکه مشکلات اساسی صنعت فولاد در زمینه حمل و نقل، بیمه و انتقال ارز است تصریح کرد: اگر مانعی برای صادرات فولاد ایجاد شود عرضه این محصول بیش از تقاضا می شود که به تبع آن مشکلاتی در بازار نیز به وجود می آید و بسیاری از شرکت های تولیدی نیز تعطیل می شوند که به تبع آن بسیاری از شرکت های تولیدی تعطیل می شوند اما برای جلوگیری از ایجاد این مشکل باید با کشورهایی که تمایل به معامله دارند تهاتر انجام دهیم.
این عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران با بیان اینکه برای جلوگیری از ایجاد این مشکلات باید با کشورهایی که تمایل به معامله دارند تهاتر انجام دهیم، گفت: اکنون وزارت صمت موضوع دریافت مایحتاج صنعت از دیگر کشورها در مقابل صادرات نفت و فولاد را مورد بررسی قرار داده و فعالان این صنعت نیز ورود الکترود و فرو منگنز و نسوزهای مختلف به کشور را پیشنهاد داده اند.
شهرستانی ادامه داد: از مسئولین وزارت صمت تقاضا داریم که سیستم را پیچیده نکنند و اجازه دهند که قیمت واقعی کالا براساس عرضه و تقاضا کشف شود و صرفا نظارت های لازم را در زمینه بازگشت پول انجام دهند.
وی افزود: جهت جلوگیری از ایجاد رانت، مایحتاج این صنعت پس از واردات باید براساس نرخ آزاد به فروش برسند.
عضو انجمن فولاد در خصوص سامانه بهین یاب نیز گفت: این سامانه در زمینه حذف دلالان موثر نخواهد بود زیرا بودجه کافی برای این کار وجود ندارد.
وی با بیان اینکه متاسفانه به دلیل وجود مشکلات عدیده در این سامانه، این سامانه دردی را دوا نمی کند، گفت: باید مشوق هایی همانند معافیت از پرداخت ارزش افزوده را برای سهامداران در نظر بگیرند.
وی با تاکید براینکه قیمت این محصول باید صرفا براساس میزان عرضه و تقاضا تعیین شود، گفت: دخالت دولت در بورس و تعیین قیمت برای محصولات به صورت دستوری موجبات ایجاد رانت را فراهم می کند.
- پیشبینی امریکایی از بازار فولاد در سال ۲۰۲۴: هند اصلیترین بازار رو به رشد فولاد است!
- پیشبینی بازار جهانی فولاد در سال ۲۰۲۴/ خبرهای خوب برای بازار فولاد در سال جدید میلادی
- حضور رئیس سازمان بورس کشور در شرکت فولاد آلیاژی ایران
- نقدی بر مدیریت دستوری در بازار فولاد/ کنترل همه مولفه های بازار فولاد امکان پذیر نیست / نگاه نو به تنظیم گری دولت در بازار فولاد
- پیشبینیها از بازار سنگ آهن و فولاد در ۲۰۲۳، با نگاهی به بازار در سال میلادی گذشته
- چگونه گاز و دلار بازار فولاد را صعودی کرد؟
- مشاهده کنید: مروری بر صفحات شماره ۱۰۵ چیلان
- شماره ۱۰۵ مجله «چیلان» منتشر شد/ توسعه انرژی محور در صنعت فولاد
- شماره ۱۰۴ نشریه چیلان منتشر شد/ سقوط جهانی قیمت فولاد
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش