به گزارش چیلان به نقل از ایرنا، کسری غفوری، مدیرعامل گروه ملی فولاد ایران با اشاره به مزایده بخشی از سهام فولاد اکسین خوزستان در تاریخ هفتم آبان به قیمت چهار هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال از سوی سازمان خصوصی سازی اظهار داشت: در سال ۸۹ سهام فولاد اکسین با ۳۹.۵ درصد به گروه ملی فولاد واگذار شد که قرار بود در قالب هشت فقره چک مبلغ خرید توسط این شرکت به سازمان خصوصی سازی پرداخت شود.
وی تصریح کرد: در زمان ‘امیر منصور آریا’ یک فقره چک به مبلغ ۱۷۰ میلیارد ریال پرداخت شد اما متاسفانه با توجه به شرایطی که بعد از آن پیش آمد و پرونده فساد اقتصادی در گروه ملی، مابقی چک ها پاس نشد.
مدیرعامل گروه ملی فولاد ایران با اشاره به اینکه در سال های گذشته پیگیری ها در حد مذاکرات بوده، افزود: در این مدت اقدامی در زمینه پرداخت بدهی یاد شده صورت نگرفت تا اینکه در پنج ماه گذشته فولاد اکسین برای مزایده در مطبوعات آگهی شد که بعد از آن هم تلاش ها برای متوقف کردن این مزایده نتیجه بخش نبود و هیئت واگذاری این سهام را برای فروش فراخوان کرده بود و عملا کاری نمی شد انجام داد.
غفوری یادآور شد: در مزایده، شرکت فولاد مبارکه اصفهان برنده این واگذاری شد ولی در اسناد این بند درج شده بود که سازمان خصوصی سازی مختار است تا چنانچه گروه ملی بتواند بدهی خود را پرداخت کند مجددا سهام بازگشت داده خواهد شد.
این مقام مسئول در گروه ملی فولاد ایران ادامه داد: با توجه به انحصاری بودن تولید ورق های عریض توسط فولاد اکسین در خاورمیانه و نمونه های نایاب آن در دنیا قیمتی که برای مزایده تعیین شد ارزش روز این کارخانه نبود.
وی با اشاره به اینکه در نهایت مذاکرات برای بازگشت سهام فولاد اکسین نتیجه بخش بود، گفت: قرار است مبلغ یک هزار میلیارد ریال از بدهی های گروه ملی به سازمان خصوصی سازی در سال جاری تسویه و مابقی مبلغ نیز در ۶ فقره چک تا سال ۱۴۰۰به این سازمان پرداخت شود.
غفوری بازگشت سهام و فعالیت شرکت گروه ملی ایران را نجات دهنده گروه ملی فولاد ایران دانست.
مدیرعامل گروه ملی فولاد ایران همچنین به تجمع اخیر کارگران این شرکت در مقابل استانداری و فرمانداری اهواز اشاره و آنچه تاخیر در پرداخت چهار ماهه حقوق این افراد گفته می شود را رد کرد و افزود: در حال حاضر پرداخت حقوق همه پرسنل گروه ملی اعم از پیمانکاری، رسمی و قراردادی ۲ ماه تاخیر دارد.
وی ادامه داد: به منظور شفاف سازی افکار عمومی باید تاکید کنم که در زمان حضور تیم مدیریتی جدید گروه ملی کارگران رسمی و نیز پیمانکاری به ترتیب چهار و هشت ماه حقوق عقب افتاده داشتند.
غفوری یکی از دلایل شلوغی تجمع های مربوط به گروه ملی را حضور بازنشستگان این شرکت برای دریافت سنوات گذشته خود دانست و گفت: درخواست این قشر مطالبه بحقی است به این دلیل که گروه ملی در حال حاضر میراث دار ۲۴۶ میلیارد ریال بدهی بابت سنوات این افراد در سال ۹۵ است.
این مقام مسئول در گروه ملی فولاد ایران تصریح کرد: بخش دوم معترضان تامین کنندگان قطعاتی هستند که در طول سال های گذشته قطعات، تجهیزات و مواد اولیه کارخانه را تامین کرده اند ولی پولی به آنها پرداخت نشد که رقم آن از سال ۹۱ تاکنون یک هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است.
وی با اشاره به اینکه طی ۶ ماه اخیر به منظور راه اندازی خطوط کارخانه تعمیرات اساسی صورت گرفت، گفت: بر همین اساس در این زمینه مبلغی بالغ بر ۲۰۰ میلیارد ریال به تامین کنندگان پرداخت شد و اجازه ندادیم که فعالیت های جدید به عنوان بدهی محسوب شوند و تماما بصورت نقدی پرداخت شد.
مدیرعامل گروه ملی ایران یادآور شد: بعد از پرداخت مطالبات باقی مانده کارکنان تا پایان آذر ماه، پرداخت سنوات بازنشستگان و تامین کنندگان قطعات در اولویت قرار خواهد گرفت و سپس اقدام به راه اندازی خطوط تعطیل شده خواهیم کرد.
غفوری با تاکید بر اینکه طی ۶ ماه گذشته ۴۰ هزار تن مواد اولیه برای فعالیت ۲ خط این کارخانه اختصاص داده شد، گفت: بعد از تعمیرات اساسی که انجام می شود ۴۰ هزار تن شمش اسلب دیگر از فولاد خوزستان برای تولید تامین می شود.
این مقام مسئول در گروه ملی فولاد ایران افزود: به همه همکاران قول داده می شود که تمام خطوط مجددا راه اندازی می شود و هیچگونه تعطیلی صورت نخواهد گرفت و به مرور زمان ظرفیت تولید افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه تعداد پنج خط تولیدی در گروه ملی وجود دارد، گفت: از این تعداد ۲ خط فعالیت تولید دارند که یکی از آنها بیش از دو سال و دیگری پنج سال تعطیل بوده است و به زودی خط سوم به منظور تولید میلگرد و یا کناف فولادی وارد مدار می شود تا گروه ملی جان دوباره ای بگیرد.
گروه ملی فولاد ایران حدود چهار هزار نفر کارگر دارد که در سال ۱۳۴۲ به عنوان نخستین کارخانه نورد فولاد کشور در اهواز تاسیس شد و ظرفیت سالیانه تولید یک میلیون و ۴۳۵ هزار تن فرآورده های فولادی و ۴۳۰ هزار تن شمش فولادی را دارد.
- ثبت بالاترین رکوردهای ششماهه در فولاد مبارکه/ درخشش نور تولید از دل تاریک محدودیتها
- راه اندازی سیستم ارتباط با تامین کنندگان شرکت فولاد اکسین خوزستان
- صادرات یک میلیون و ۴۰۰ هزار تنی محصولات فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۲
- گام محکم ناحیه آهنسازی فولاد مبارکه در سال ۱۴۰۳ با رکوردشکنی در واحدهای احیا
- صندوق سرمایهگذاری خطرپذیر فولاد مبارکه با ۱۰ هزار میلیارد ریال سرمایهگذاری شروع به فعالیت کرد
- نگاهی به دستاوردهای فولاد اکسین خوزستان در سال ۱۴۰۲
- شرکت فولاد اکسین خوزستان چهارستاره شد
- فولاد مبارکه برای پنجمین بار موفق به دریافت تندیس زرّین تعالی سازمانی کشور شد
- نشست مشترک مدیران عامل شرکت فولاد اکسین خوزستان با مدیرعامل شرکت فولاد هرمزگان
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران