قائم مقام مدیرعامل میدکو در گفت و گو با چیلان تصریح کرد:بازارهای صادراتی و فرهنگ صادرات مهم ترین مسئله در آینده فولاد ایران
مهمترین بحث در آینده فولاد ایران، بحث بازارهای صادراتی و فرهنگ صادرات است.

مهندس علی پالیزدار، قائم مقام مدیر عامل و عضو هیئت مدیره هلدینگ صنایع معدنی خاورمیانه (میدکو) در گفت و گو با خبرنگار  چیلان  گفت: در دنیا تولید فولاد ۷۱ درصد ظرفیت اسمی است به عبارت دیگر اگر ظرفیت اسمی فولاد جهان ۲.۲ میلیارد تن باشد تولید ۱.۶ میلیارد تن می باشد که چین با سهم ۴۹ درصدی ۸۰۰ میلیون تن فولاد در سال تولید می کند.

وی افزود: با احتساب تولید ژاپن و کره حدود یک میلیارد تن از این میزان تولید، سهم آسیای جنوب شرقی است لذا آینده اقتصاد جهان را آسیا به واسطه سهم قابل توجه در فولاد و سایر مواد معدنی به غیر از سنگ آهن رقم خواهد زد.

پالیزدار خاطرنشان کرد: ظرفیت تولید فولاد خام ایران به ۵۵ میلیون تن خواهد رسید. با فرض بهره وری ۷۵ درصدی از ظرفیت اسمی، به تولید ۴۰ میلیون تن فولاد دست خواهیم یافت. با فرض سرانه ۲۵۰ کیلوگرم و جمعیت ۸۰ میلیون نفری، مصرف فولاد چیزی حدود ۲۰ میلیون تن خواهد بود بنابراین مهمترین بحث در آینده فولاد ایران، بحث بازارهای صادراتی و فرهنگ صادرات است درحالی که عمده فولاد، در مرکز و جنوب کشور است و هزینه های حمل را بالا می برد.

وی تصریح کرد: جانمایی واحدها برای دستیابی به ظرفیت ۵۵ میلیون تن انجام شده و چنانچه قصد افزایش ظرفیت های موجود مطرح باشد، مصلحت نیست که واحدها در داخل کشور احداث شوند و باید به سواحل خلیج فارس و دریای عمان منتقل شود. بنابراین موضوع مهمی که صنعت فولاد با آن مواجه است بحث صادرات است. حتما نیاز است از ۴۰ میلیون تن فولاد با توجه به مصرف ۲۰ میلیون تنی آن، ۲۰ میلیون تن صادر گردد و از هم اکنون باید به دنبال بازارهای هدف صادراتی بود.

پالیزدار با بیان اینکه این حجم از صادرات نشان می دهد، صنعت فولاد ما باید نگاه صادرات محور داشته باشد گفت: ایران در سال گذشته ۸.۵ میلیون تن فولاد صادر کرد و این رقم باید ۲.۵ برابر گردد و این نیازمند تغییر رویکرد و فرهنگ صادراتی است و باید از هم اکنون این فرهنگ در میان مسئولان کشور و تولیدکنندگان ایجاد شود.

وی مهم ترین چالش صنعت فولاد کشور را مواد اولیه و تامین آن خواند و تاکید کرد: ذخایر موجود سنگ آهن در کشور حداکثر برای ۲۵ سال تولید فولاد کفایت می کند و از همین الان وزارت صمت و واحدهای فولادسازی باید بر روی اکتشاف جدید در صنعت فولاد کشور اقدام نمایند. در کشورهای معدنی نظیر استرالیا، کانادا، برزیل و آفریقای جنوبی سالانه حفاری های اکتشافی زیادی انجام می شود پس باید در امر اکتشاف پهنه های ایران به طور جدی کار شود و یکی از اقدامات بزرگی که میدکو در حال انجام آن است بحث اکتشافات است و در حدود ۸ هزار کیلومتر مربع محدوده در استان های کرمان، خراسان جنوبی، آذربایجان شرقی، اردبیل و قزوین در حال اکتشاف است. البته توجه به این امر که اکتشافات امری هزینه بر است ضروری می باشد و شرکت های خصوصی به جهت ریسک بالای آن ورود چندانی در آن نمی کنند و بهتر آن است وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان زمین شناسی با دید دیگری به این موضوع بنگرد در غیر این صورت تامین مواد اولیه چالش اصلی صنعت فولاد کشور باقی خواهد ماند.

2

تاریخ انتشار : ۱۹ آذر ماه ۱۳۹۷ ساعت ۰۸:۰۸
شناسه مطلب : 22663
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی