به گزارش چیلان به نقل از روابط عمومی مجتمع فولاد کویر، این نشست با هدف شناسایی فرصت ها و راهکارهای بهینه سازی مصرف آب در منطقه و با دعوت از متخصصین و کارشناسان مرتبط با حوزه آب و صنعت در دو بخش سخنرانی و پنل های تخصصی کارشناسی، با حضور نماینده مردم شهرستان های کاشان و آران و بیدگل در مجلس دکتر سید جواد ساداتی نژاد، فرماندار شهرستان آران و بیدگل دکتر اسماعیل بایبوردی، نماینده مدیریت آب منطقه ای استان اصفهان دکتر ابراهیمی، مدیریت سازمان آبفا کاشان جناب آقای مهندس اسدی، کارشناسان صنعت آب و جهاد کشاورزی، بهداشت محیط و محیط زیست شهرستان آران وبیدگل، جامعه کشاورزی شهرستان و نیز علاقه مندان به مباحث آب برگزار شد.
در این نشست تخصصی با محوریت بهینه سازی مصارف آب در صنعت وکشاورزی؛ موضوعات مختلفی همچون اهمیت استفاده مجدد از پساب، اثرات بهداشتی استفاده از پساب در کشاورزی، وضعیت موجود آبخوان های منطقه، مقایسه ارزش افزوده حاصل از مصارف آب در صنعت و کشاورزی، بررسی تکنولوژی های نوین تصفیه آب و فاضلاب، اهمیت تصفیه فاضلاب صنایع و نیز بررسی وضعیت مصرف آب در صنعت فولاد کویر در قالب سخنرانیهای افتتاحیه، پنلهای تخصصی و پرسش و پاسخ شرکت کنندگان مورد تبادل نظر قرار گرفت.
*بازچرخانی آب و استفاده از پساب در صنعت از راههای مهم در افزایش بهره وری آب است
ابراهیمی، نماینده مدیریت آب منطقه ای استان اصفهان در نخستین همایش آب و توسعه پایدار اظهار داشت: یکی از چاش های اصلی کشور ما در حوزه آب، عدم توازن منابع آبی است که شامل عوامل مردم زاد و عوامل طبیعی است.
وی تاکید کرد: اگر بخواهیم از این وضعیت خارج شویم می توانیم از روشهایی مانند تعریف منابع آبی جدید، شیرین سازی آب دریا و برداشت از منابع آب ژرف استفاده کنیم.
ابراهیمی ادامه داد: اما روش دیگر این است که ضمن صرفه جویی در مصرف آب، بهره وری در مصرف آب را افزیش دهیم که استفاده از تکنولوژی بازچرخانی آب یا استفاده از پساب در صنعت از جمله مصادیق اصلی این بهره وری است.
*دانش بازچرخانی آب و استفاده از پساب شهری در صنایع در کشور وجود دارد
در ادامه این همایش، مهندس ترکیان، محقق و پژوهشگر حوزه آب با برشمردن معایب استفاده از منابع آب سطحی و منابع آب زیرزمینی در صنعت، استفاده از پساب شهری و صنعتی را روشی جدید و پایدار برای تامین آب مورد نیاز صنایع ذکر کرد و افزود: سیستم بازچرخانی پساب مفهومی جدید است که در دنیا مطرح شده و سابقه زیادی ندارد.
ترکیان گفت: خوشبختانه دانش استفاده از سیستم بازچرخانی آب و استفاده از پساب شهری در صنایع در کشور ما وجود دارد اما در اجرای سیستم های بازچرخانی پساب در کشور و حتی در کشورهای صنعتی تجارب عملی چندان زیادی موجود نیست.
وی اظهار داشت: عمر مطرح شدن موضوع تصفیه پساب شهری و استفاده از آن در صنایع بحث جوان و جدیدی است و ما از پتانسیل پساب شهری هنوز استفاده نکرده ایم.
*از طرح انتقال پساب تصفیه خانه کاشان به مجتمع فولاد کویر دفاع می کنم
مدیرعامل آب منطقه ای کاشان نیز در همایش آب و توسعه پایدار اظهار داشت: ۹۰ درصد از مصرف آب ما در بخش کشاورزی، ۶ درصد شرب،۲ تا ۳ درصد در بخش صنعت و مابقی در بخش فضای سبز مورد استفاده قرار می گیرد.
مهندس محمد رضا اسدی با بیان اینکه سهم کشاورزی در اقتصاد کشورمان کمتر از ۱۰ درصد است، گفت: بخش صنعت در حالی که ۲ تا ۳ درصد میزان مصرف آب کشور را به خود اختصاص می دهد، قریب به ۴۰ در صد در اقتصاد کشور نقش دارد.
مدیرعامل آب منطقه ای کاشان تاکید کرد: توسعه پایدار به معنی همه چیز را با هم دیدن است در غیر این صورت روز به روز وضعیت ما بدتر از وضع کنونی خواهد شد.
در ادامه اولین همایش آب و توسعه پایدار، پنل تخصصی با موضوع «چالش های مصرف و راهمارهای مدیریت مصرف آب در صنعت و …» برگزار شد.
*استفاده از فاضلاب خام برای آبیاری اراضی کشاورزی مناسب نیست
دکتر نیک آیین، استاد تمام دانشگاه صنعتی اصفهان در سخنان خود با موضوع «اثرات رهاسازی پساب شهری بر محیط زیست(آلودگی زمین و محصولات)» در پنل تخصصی اول همایش آب و توسعه پایدار اظهار داشت: استفاده از فاضلاب خام برای آبیاری اراضی و محصولات کشاورزی می تواند مشکلات میکروبی را برای کشاروزان، محصولات کشاورزی و مصرف کنندگان ایجاد کند.
*مجتمع فولاد کویر اقدامات بسیار خوبی در زمینه بازچرخانی و مدیریت مصرف آب داشته است
در ادامه، نماینده مردم شهرستان های کاشان و آران و بیدگل در مجلس شورای اسلامی در این نشست اظهار داشت: اولین قدم در مدیریت بحران آب فرهنگ سازی در قشر کشاورزان برای تغییر الگوی کشت و حرکت به سوی کشت گیاهان با نیاز کم آب و کشت محصولاتی با بهره بالا باشیم همانند گل محمدی، زعفران و پسته که با صرفه اقتصادی همراه است.
دکتر سید جواد ساداتی نژاد به بازدید خود از مجتمع فولاد کویر اشاره کرد و گفت: این مجتمع اقدامات بسیار خوبی در زمینه بازچرخانی و مدیریت مصرف آب داشته است.
*زیرساخت های استقرار صنایع پایین دستی فولاد در شهرستان آران و بیدگل وجود دارد
اسماعیل بایبوردی، فرماندار آران و بیدگل نیز در همایش آب و توسعه پایدار اظهار داشت: نقش آب و منابع آبی در پیشرفت این شهرستان بی بدیل است و باید در سیاست های پیش رو در نظر گرفته شود.
وی یادآور شد: بخش کشاورزی آران و بیدگل هم اکنون ۸۷ درصد، صنعت ۶ درصد، خانگی ۶ درصد و فضای سبز یک درصد مصرف منابع آبی این شهرستان را به خود اختصاص دادند.
وی به اقدامات مجتمع فولاد کویر در زمینه بازچرخانی آب اشاره کرد و گفت: راهبردهای خوبی برای بازچرخانی پساب وجود دارد که مجموعه فولاد کویر در این زمینه به خوبی عمل کرده است.
وی ادامه داد: با توجه به زیرساخت های لازم در منطقه در آینده می توانیم به سمت استقرار صنایع پایین دستی فولاد برویم.
در ادامه اولین همایش آب و توسعه پایدار، دومین پنل تخصصی با موضوع «فناوری ها و دانش های نوین در بازیافت و تصفیه فاضلاب» برگزار شد.
*کاهش مصرف، مصرف دوباره و سیکل بسته آب روش های مناسبی برای مدیریت مصرف آب در صنعت است
مدیر منابع آب شهرستان آران و بیدگل نیز در ادامه این پنل تخصصی اظهار داشت: بر اساس پیش بینی ها، جمعیت جهان تا سال ۲۰۵۰ به ۹ میلیارد نفر می رسد و ۵۵ درصد درخواست و تقاضای آب در دنیا افزایش می یابد.
جمال الدین صمصامی، شاخص بهره وری آب در بخش کشاورزی را دو دهم دلار و در بخش صنعت ۲۶ دلار ذکر کرد و گفت: طبیعی است وقتی که صرفه اقتصادی به ازای هر متر مکعب در صنایع بیشتر باشد توجیه دارد که آب بیشتر به سمت صنایع سوق داده شود.
وی سه پارامتر کاهش مصرف، مصرف دوباره و سیکل بسته آب را روش های مناسبی برای مدیریت مصرف آب در صنعت ذکر کرد.
*در طراحی فاز توسعه مجتمع فولاد کویر هیچ گونه آب خروجی از مجتمع نخواهیم داشت
مهندس صادقی، نماینده مجتمع فولاد کویر نیز در ادامه پنل تخصصی دوم همایش آب و توسعه پایدار اظهار داشت: طراحی خطوط تولیدی مجتمع فولاد کویر بر اساس استاندارد های شرکت های به روز دنیاست که در آن آب در چرخش است که این مساله میزان مصرف آب در این مجتمع را تا حد باور نکردنی پایین آورده است.
وی با بیان اینکه در سالهای اخیر فعالیت ها و اقداماتی نیز به تکنولوژی مرتبط با موضوع آب شرکت فولاد کویر اضافه شده است، تصریح کرد: اضافه کردن یک واحد اسموز معکوس یا در واقع یک RO به سیستم از جمله این اقدامات است که نتیجه آن افزایس راندمان تصفیه آب ورودی بود و موجب کاهش آب ورودی به مجتمع شد و ریکاوری آب موجود افزایش یافت.
صادقی اضافه کرد: افزودن تجهیزاتی مانند اویل اسکیمر که در کاهش میزان روغن و چربی در آب موثر بوده است، استفاده از سندفیلترها، اضافه کردن استخر های ته نشینی جدید و طراحی و ساخت استخر ژئوممبران با هدف جمع آوری آب باران و آبهای سطحی مجتمع از دیگر اقدامات انجام شده در این مجتمع برای کاهش مصرف آب است.
صادقی به فاز توسعه مجتمع فولاد کویر و ورود به موضوع فولاد سازی اشاره کرد و گفت: این مجتمع در سالهای گذشته اقدام به خرید ۹۰ لیتر بر ثانیه آب پساب شهرستان کاشان کرده و کلیه مذاکرات فنی و تکنولوژی برای بهره برداری از این پساب با شرکت های خارجی انجام شده است.
وی افزود: این تکنولوژی ها شامل استفاده از برج های خنک کننده هیبریدی، استفاده از ایر کولرها و تکنولوژی ترکیب آب و هوا برای خنک سازی است.
وی تصریح کرد: در بحث تصفیه خانه تکمیلی هم از تکنولوژی MBR که از پیشرفته ترین روشهای بیولوژیک تصفیه فاضلاب می باشد استفاده شده است.
- حضور فولاد مبارکه در جمع ۵ شرکت برتر فولاد جهان در حوزه «مدیریت تعالی در پایداری»
- عرضه کنندگان برتر میلگرد در بورس کالا را بشناسید/ فولاد کویر در رتبه نخست عرضه میلگرد
- جزئیات برنامه دو ساله فولاد مبارکه در حوزه انرژی / از نیروگاه خورشیدی تا بادی در فولاد/ جزئیات پروژه انتقال آب دریای عمان به اصفهان
- صادرات محصولات فولاد کویر به ۱۷ کشور دنیا/ طرح فولاد کویر برای تولید سالیانه ۸۰۰ هزار تن بیلت و بلوم فولادی آلیاژی/ سهم فولاد کویر از بازار فولاد طویل صنعتی و فولادهای ساختمانی کشور
- اجرای طرح های بهینه سازی مصرف آب در فولاد خراسان
- پروژه تصفیه پساب صنعتی فولاد غرب آسیا به بهرهبرداری رسید
- آغاز اجرای سه طرح اقتصادی در فولاد آلیاژی
- رفع مشکلات زیرساختی «سیماکاشی» اردستان با حضور وزیر صمت/ اشتغال ۳۰۰ نفر و تولید روزانه ۱۵ هزار مترمربع کاشی
- در مجمع عمومی سهامداران فولاد کویر چه گذشت؟/ به همراه تصاویر
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران