مسئول کنترل فرایند پروژه PCI خبر داد:پروژه تزریق زغال به کوره بلند ذوب آهن به زودی وارد فاز بهره برداری می شود
پروژ PCI ذوب اهن اصفهان که همان تزریق زغال کوره می باشد به مرحله بهره برداری نزدیک شد.

به گزارش  چیلان ، مهندس امیررضا کهکشان مسئول کنترل فرایند پروژه PCI گفت: در صنایع فولادی که روش تولید آنها کوره بلند است، کک متالورژی به عنوان ماده اصلی تولید انرژی و عامل احیا کننده نقش موثری دارد لذا این موضوع سبب شده سهم عمده ای را در قیمت تمام شده محصول به خود اختصاص دهد. بنابراین از دیرباز تا کنون جایگزین سوخت کمکی برای کاهش مصرف انرژی مورد توجه ویژه قرار داشته است.

وی افزود: یکی از روش های کاهش مصرف کک، شیوه تزریق پودر زغال به کوره بلند است که در مقایسه با سایر سوخت های کمکی مقرون به صرفه می باشد زیرا زغال هایی که طی این فرایند پودر می شوند، قابلیت کک شوندگی ندارند و از قیمت ارزانتری برخوردار می باشند. بدین ترتیب در عین صرفه جویی ارزش آفرینی مناسبی نیز ایجاد می شود.

مسئول کنترل فرایند پروژه PCI تصریح کرد: گستردگی این پروژه در ذوب آهن اصفهان از بخش تولیدات کک و مواد شیمیایی تا کوره بلند و کارگاه اکسیژن را در بر می گیرد.

وی ادامه داد: برای راه اندازی این پروژه نیاز بود گاز ازت کارخانه تقویت شود در این راستا یک دستگاه کمپرسور ازت در کارگاه اکسیژن نصب و راه اندازی گردید و هم اکنون در حال بهره برداری می باشد. همچنین برای انتقال دود از کوره بلندهای ۲ و۳ به کارگاه اصلی پروژه حدود ۹۰۰ متر لوله با قطر ۲۶۰۰ میلیمتر و حدود ۴۶۰ تن ستون پایپریک حد فاصل کوره بلندها و بخش کک سازی نصب گردید. همچنین با تلاش گروهی کلیه دست اندرکاران از ابتدا تاکنون حدود ۷۵۰۰ تن اسکلت و تجهیزات پروژه به صورت صد در صد نصب و مونتاژ شده است و وارد فاز راه اندازی پروژه شده ایم.

کهکشان در پایان از حمایت های مدیرعامل شرکت، معاون برنامه ریزی و توسعه و همچنین تلاش شبانه روزی کلیه عوامل اجرایی پروژه تشکر کرد.

در ادامه مهندس ایرج امینی کارشناس ارشد برق پروژه PCI نیز گفت: در حال حاضر راه اندازی سرد در بخش قابل توجهی از پروژه شامل (Free Rom موتورها و راه اندازی تحت بار تجهیزات) انجام شده و بخشی از تجهیزات نیز وارد راه اندازی گرم شدند و در حال بهره برداری می باشند. با راه اندازی گرم مابقی تجهیزات، پروژه وارد فاز افتتاح می شود.

وی بخش های تشکیل دهنده پروژه PCI را چنین برشمرد: خط انتقال زغال از کک سازی به کارگاه اصلی، بونکرهای زغال، آسیاب ها،فن های مکنده دود و غبارگیر و تاسیسات جانبی.

کارشناس ارشد برق پروژه PCI تجهیزات برقی و اتوماسیونی پروژه که راه اندازی شدند را بدین شرح عنوان کرد: دو خط ورودی برق MV، تابلوهای اصلاح ضریب قدرت، دو دستگاه ترانس ۱۰۰۰ کیلو ولت آمپر، تابلوهای پاور سنتر (PCC)، تابلوهای MCC، دو دستگاه استارتر MV، چهار دستگاه موتور فن MV با قدرت های ۳۵۵ تا ۱۶۰۰ کیلو وات، دو دستگاه موتور آسیاب با قدرت ۷۵۰ کیلو وات، سه دستگاه کمپرسور MV با قدرت ۳۵۰ کیلو وات و تعداد قابل توجهی موتور LV، حدود ۱۹۰ والو نیوماتیک، سیستم اعلام و اطفاء حریق، دوربین مدار بسته، مخابرات و PLC ،RIO و سایر تجهیزات اتوماسیون و ابزار دقیق.

2

تاریخ انتشار : ۲۶ مرداد ماه ۱۳۹۸ ساعت ۱۶:۱۶
شناسه مطلب : 27420
ارسال
برچسب ها
ارسال دیدگاه
نام و نام خانوادگی
پست الکترونیک
کد امنیتی