جهانبخش شکری، رئیس هیئت مدیره جهان فولاد غرب با بیان اینکه فولاد کشور روزهای سختی را تجربه می کند، گفت: از یک سو یکی از محورهای اصلی تحریم های ظالمانه آمریکا قرار گرفته و از سوی دیگر سوء مدیریت داخلی در تولید و تجارت فولاد به واسطه مقررات محدود کننده صادرات، بخشنامه های خلق الساعه و تصمیمات متناقض و متضاد، کارخانجات فولادی را با مشکلات عدیده روبرو کرده است.
وی تأکید کرد: امروز در شرایطی قرار داریم که تقاضای داخلی فولاد از سال های پیش هم کمتر شده و تنها راهکار باقیمانده برای رهایی از وضعیت کنونی، صادرات است اما مقررات متعدد و دست و پاگیر ارزی و بخشنامه های محدودیت آفرین برای صادرات به بهانه تنظیم بازار داخلی، تجارت و در نهایت تولید فولاد به ویژه در کارخانجات نوردی را با مشکل مواجه کرده است.
وی با بیان اینکه سرمایه گذاران فولادی برای کارخانجات خود برنامه ریزی های مشخصی دارند و چنانچه دولت با وضع مقررات ناگهانی و بدون مشورت، این برنامه ها را به هم بریزد، تولید و اشتغال به خطر می افتد، افزود: با توجه به منطقه ای که کارخانجات گروه صنعتی-بازرگانی شکری در آن واقع شده از ابتدا رویکرد صادرات محور داشتیم و در ابتدا صادرات را از ۲۰ درصد به ۷۰ درصد در مجموعه خودمان رساندیم و برنامه ما برای سال جاری سهم ۹۰ درصدی صادرات از فروش تعریف شده بود. به عبارت دیگر از بدو تاسیس کارخانه جهان فولاد غرب و بعد هم سیما فولاد جهان و ذوب آهن بیستون، تعهد ما به دولت و به خودمان، صادرات بود اما بخشنامه های عجیب و غریب تمامی برنامه های واحدها را دچار مشکل می کند .
رئیس هیئت مدیره جهان فولاد غرب ادامه داد: برای نمونه تا پیش از این و در سال گذشته ۷۰ درصد محصولات شرکت جهان فولاد غرب صادر می شد اما همین بخشنامه ها و مقررات ارزی که سریعا هم در حال تغییر هستند، صادرات این مجموعه را به صفر رساند و متاسفانه پس از صادرات، تولید نیز تحت تاثیر قرار گرفت و شاهد کاهش تولید نیز بودیم.
شکری با تأکید بر اینکه کاهش تقاضای بازار و قیمت های دستوری در بورس کالا، تولیدکنندگان را با چالش مواجه کرده است، تصریح کرد: اما گروه شکری که چندین نسل است در تولید کشور نقش آفرینی می کند، علیرغم این فشارها، حفظ اشتغال منظقه را اولویت خود دانسته و حتی راه اندازی پروژه ها و واحدهای جدیدی را در دستور کار قرار داده است به طوری که واحد ذوب و ریخته گری مجموعه وارد مدار شده و واحد احیا مستقیم هم به پیشرفت فیزیکی ۷۰ درصد دست یافته که با راه اندازی تمامی واحدهای در دست اجرا، چرخه فولاد در کرمانشاه به یک میلیون تن خواهد رسید کما اینکه ظرفیت فعلی هم ۷۰۰ هزار تن می باشد.
- روند نزولی ماهیانه صادرات فولاد ایران در نیمه نخست امسال/ قطعی برق و نرخ نیما، متهمان اصلی کاهش صادرات فولاد
- تامین برق صنعت با بهرهبرداری از نیروگاههای جدید تا پایان ۱۴۰۴/ صنایع، نیروگاههای۱۰ هزار مگاواتی احداث میکنند/ تکلیف زیان قطعی برق چه می شود؟
- صادرات ده ماهه آهن و فولاد ایران به بیش از ۷ میلیون تن رسید/ جزئیات کامل صادرات فولاد، محصولات فولادی و آهن اسفنجی+ جدول
- هزینه انرژی صنایع فولادی به نرخهای جهانی رسیده است/ سهم صنعت فولاد از مصرف برق کشور تنها ۶ درصد است
- پیشروی صنعت فولاد از بومیسازی به توسعه فناوری/ فولاد ایران سبز است
- صنعت فولاد با بومیسازی قوام یافت / افراد تحصیلکرده و مستعد کشور را باور کنیم
- راهبرد صنعت فولاد در مواجه با چالشها چیست؟
- استان هرمزگان بهترین مکان توسعه صنعت فولاد کشور است
- لزوم توجه به اقتصاد دریا با محوریت صنعت فولاد
شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازانشماره 113 نشریه چیلان
شماره نوروزی چیلان منتشر شد/ سال تداوم چالش های فرابخشی فولاد و ص .. مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس سیدعباس حسینی
مدیرعامل کاوه جنوب کیش