سیدرضا شهرستانی، عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران در گفتگو با چیلان راهکار جدیدی برای تنظیم بازار فولاد ایران به دولت پیشنهاد داد و گفت: روز گذشته پس از جلسه ای که در انجمن فولاد برگزار شد، این نتیجه به دست آمد که استفاده از کوره های القایی ذوب به یک روش اصلی در تولید شمش فولاد تبدیل شده است.
وی ادامه داد: جمع بندی اطلاعات به دست آمده از این جلسه ما را به این نتیجه رساند که بیش از ۹۰ شرکت از این طریق تولید شمش انجام می دهند. یعنی رقمی بالغ بر ۷ میلیون تن شمش از این راه ظرفیت ثبت شده تولید دارد.
وی توضیح داد: استفاده از کوره های القایی برای تولید شمش، آن را تبدیل به یک اهرم برای ثبات قیمت و تنظیم بازار می کند. وقتی که تعداد شرکت هایی که تولید یک محصول را دارند زیاد شود، احتمال اینکه با یکدیگر هماهنگ شوند تا قیمت را تغییر دهند پایین است. به این صورت بین شرکت ها رقابت شکل می گیرد که باعث می شود قیمت ها هم رقابتی تر شوند.
عضو هیئت مدیره انجمن تولید کنندگان فولاد ایران در مورد نقش دولت در این معادله گفت: اگر دولت بتواند تولید در این بخش را حمایت کند و مواد اولیه مورد نیاز برای آنها را تأمین کند، قیمت ها به خودی خود در جهت منافع مصرف کنندگان تنظیم می شود. بنابراین به جای اینکه دولت به روش های دستوری متوسل شود و بخواهد با فشار قیمت ها را کاهش دهد، با تأمین مواد اولیه این اتفاق به صورت خودکار روی می دهد.
شهرستانی تصریح کرد: در حال حاضر دسترسی به آهن اسفنجی محدود شده و با توجه به اینکه قراضه هم تابعی از آهن اسفنجی است، افزایش قیمت این مواد اولیه اصلی باعث افزایش قیمت فولاد شده است.
وی سیاست هایی را که دولت می تواند در این زمینه در پیش بگیرد، اینگونه تشریح کرد: سیاست دولت در کوتاه مدت حمایت از این بخش و تخصیص سهمیه مواد اولیه به آن است. در درازمدت هم دولت می تواند راه را برای ورود فعالان این بخش به حوزه معدن، اکتشاف و تولید کنستانتره باز کند. این مسئله می تواند توازنی را در کل تولید و بازار فولاد ایجاد کند.
- محدودسازی دستوری تولید راهکار نهادهای دولتی برای عبور از بحران انرژی/ آیا بحران انرژی تنها در صنعت فولاد ایران وجود دارد؟/ واکنش دیگر دولتها به مطالبات فولادسازان چیست؟
- تنظیم بازار فولاد در مسیر اصلاح/ وزارت صمت از انجمن فولاد پیشنهادات اصلاحی خواست
- معاون دادستان کل کشور: کارخانههای فولادی پاییندستی با کمترین ظرفیت کار میکنند/ تنظیم بازار فولاد بهتدریج به کنسرسیوم فولادیها واگذار شود
- اعلام حمایت فولادسازان القایی از طرح جدید مدیریت بازار دولت
- ضرورت ترغیب به سرمایهگذاری در صنعت برق
- چشمانداز بازار و صنعت فولاد در سال جاری
- مشاهده کنید: مروری بر صفحات چیلان ۹۵/ آیا مشکل مواد اولیه، پاشنه آشیل صنعت فولاد ایران خواهد شد؟
- چیلان/ ۹۴
- دستور معاون اول رئیس جمهور برای بازنگری و اصلاح شیوهنامه تنظیم بازار فولاد/ جهانگیری: هیچ علامت منفی به بورس داده نشود + تصویر نامه
شماره 117 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ مداخله منفی گازی برای فولادساز ..شماره 116 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ فاجعه در معادن!شماره 115 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ انتظار فولادسازان از دولت جدید ..شماره 114 نشریه چیلان
شماره جدید نشریه «چیلان» منتشر شد/ تابستان سخت فولادسازان اکبرگلبو
مدیرعامل شرکت بینالمللی مهندسی سیستمها و اتوماسیون(ایریسا)
اردشیر فاضلی
مدیرعامل شرکت بازرگانی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیکو)
مهندس عبدالوحید افسری
رییس هیأت مدیره فولاد شاهرود
سید رسول خلیفه سلطانی
دبیر انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران
مهندس مدنیفر
مدیرعامل شرکت اپال پارسیان سنگان
مجتبی حمیدیان
مدیرعامل شرکت سنگ آهن مرکزی ایران
حمیدرضا طاهری زاده
عضو هیئت مدیره انجمن نوردکاران فولادی ایران
اسدالله فرشاد
عضو هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران